Synology NAS elérése távolról QuickConnect-tel

Előzmény: Synology NAS alaptelepítés

Kisvállalati NAS üzembehelyezéssel, beállításokkal, üzemeltetéssel kapcsolatban kérje ajánlatunkat a Kapcsolat menüponton keresztül.

Első lépésként állítsuk be, hogy mindig https kapcsolattal érjük el a NAS-t. Ehhez menjünk a Vezérlőpult/Hálózat/DSM-beállítások fülre és pipáljuk ki a “HTTP kapcsolatok automatikus átirányítása a következőre: HTTPS” checkboxot (lásd a képen). Ezután nyomjuk meg az alkalmaz gombot, majd lépjünk be újra a DSM-be, immáron az 5001-es https porton keresztül.

A QuickConnect-et engedélyezni kell a Vezérlőpult/QuickConnect menüben.

Megjegyzés: A QuickConnect beállításához rendelkeznünk kell egy Synology fiókkal. Ha még nincs Synology fiókunk, akkor azt is könnyedén létre lehet hozni az adataink megadása után (email, jelszó, terület). Itt meg kell adnunk egy QuickConnect ID-t is, ami majd a NAS-unkat azonosítja. Ez igazából bármi lehet, és később meg is lehet változtatni.

Ha már van Synology fiókunk, akkor azt a lehetőséget kell választanunk (alul).
A tovább gomb megnyomásakor el kell fogadnunk az adatvédelmi nyilatkozatot.

Ezek után megjelenik egy link, aminek segítségével távolról, interneten keresztül elérhető lesz a NAS-unk (lásd a képen).

Részletesebben a videóban:

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .