Indexelési probléma? | DSM 7.0 és Synology Photos

Synology Photos
Synology Photos

Sokan szembesülnek vele egy DSM upgrade után, hogy már a DSM új verziója nem tartalmazza a Photo Station alkalmazást és helyette a Synology Photos applikációt tudjuk telepíteni. Majd a Synology Photos telepítése után jön a felismerés, hogy nem hajlandó minden mappából felolvasni a fájlokat, mintha nem indexelne megfelelően.

A megoldás egyszerű, mivel a régebbi Photo Station beállításaiban több mappát is felvehettünk ahonnan adatot olvashat fel, a Synology Photos már csak kettő helyről hajlandó felolvasni, megjeleníteni a képeket, videókat.

Személyes tárhely esetében a felhasználó home könyvtárát olvassa fel.

Synology Photos
Synology Photos
"/home/Photos"

Megosztott tárhely esetében a photo megosztott mappát, ami ha nem létezik telepítéskor létrehozza.

Synology Photos
Synology Photos
"/photo"

Ebben a kettő mappában lévő fájlokat indexeli a Synology Photos alkalmazásunk. Ezek alatt kell mappákat létrehoznunk és fájlokkal megtöltenünk, így tudjuk használatba venni.


Ezektől az újításoktól függetlenül még is előfordulhat az indexelési probléma egy upgrade után, ezt megoldhatjuk a DSM teljes újratelepítésével, vagy egy időzített feladat létrehozásával. Időzített feladatot mindenki csak saját felelősségre hozzon létre, mert ha nem figyelünk adatvesztés is lehet a vége! Mindig legyen mentésünk mielőtt valamit sajátkezűleg módosítunk!

A Vezérlőpult -> Feladatidőzitő alatt készíthetünk időzített feladatokat. Most csak a megosztott tárhely indexelési feladatot vettem fel és látható a képeken. Értelemszerűen ugyan így kell felvenned a személyes tárhely indexelési feladatát is, csak más Task elnevezéssel és a lentebb írt parancsot (script) kell használnod.

Megosztott tárhely indexelési feladat:

synowebapi --exec api=SYNO.FotoTeam.Index version=1 method=reindex type=\"basic\"

Személyes tárhely indexelési feladat:

synowebapi --exec api=SYNO.Foto.Index version=1 method=reindex type=\"basic\"

 

Abban az esetben, ha mégsem futna le az indexelés célszerű beállítani a task logolását, hogy tudjunk tájékozódni róla mi lehet a hiba oka.

Ez a feladatidőzítő beállítások menüjében tehetjük meg.

Synology Photos
Synology Photos

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .