Windows 10 RDP – Távoli asztal kapcsolat beállítása

Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása
Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása

Windows 10 RDP – Távoli asztal kapcsolat beállítása

Microsoft Windows 10 rendszer alatt is szinte ugyan úgy kell beállítanunk a távoli elérést, mint Microsoft Windows 7/8.1 esetén.


1. lépés

Start Menü – jobb klikk és kattintsunk a rendszer menüpontra. Majd a következő ablakban a bal felső sarokban a távoli beállítások menüpontra.

Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása    Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása


2. lépés

A távoli használat fülön, a számítógépről lehet távsegítséget kérni résznél legyen bent a pipa. Az ez alatt lévő résznél, hogy ki kapcsolódhat a számítógéphez, a bejövő távoli kapcsolatok engedélyezése rész legyen bejelölve. A hálózat szintű hitelesítésnél ne legyen pipa, csak ha tudod mi az és használni is akarod. Majd nyomj a speciális gombra és tedd be a pipát a számítógép távoli vezérlésének engedélyezéséhez. A felkérések időkorlátját én 30 napra szoktam állítani. Ezután nyomj az OK, majd az Alkalmaz, majd megint az OK gombra.

Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása    Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása


3, lépés

Start Menü – jobb klikk és kattintsunk a vezérlőpult menüpontra. Itt a windows tűzfal beállításaiba kell mennünk. Alkalmazás vagy szolgáltatás átengedése a windows tűzfalon menüpontra menjünk. Itt rányomunk a beállítások módosítása gombra és a távoli asztal, távoli leállítás részeknél mindenhova tegyél pipát. Így magánjellegű és nyilvános hálózaton is tudsz csatlakozni a géphez. Igaz, ez nem szükséges, mert elméletileg a hálózat típusa nem változik meg csak úgy egy gépen, de ki tudja.

   

Windows 10 RDP - Távoli asztal kapcsolat beállítása


4. lépés

Most már csatlakozhatsz a gépedhez bármilyen RDP klienssel a default 3389-es porton. Természetesen, csak belső hálózaton. Ahhoz, hogy kívülről is elérjük a gépről az RDP portunkat, ki kell engednünk a hálózati eszközünkön és vagy fix ip-t, vagy DynDNS-t, vagy No-IP-t kell használnunk.


5. lépés

Az alapértelmezett 3389-es RDP portot célszerű megváltoztatni, ha használjuk élesben. A videóban mutatom, hogy kell ezt Microsoft Windows 10 alatt. Valójában ugyan az a folyamat, mint Microsoft Windows 7 alatt.
Most nyissuk meg a REGEDIT parancsal a regisztrációs adatbázisunkat és állítsuk át a default portot a számunkra megfelelőre.
(én az 55333 portot fogom használni)
Navigáljunk a regedit -ben ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\TerminalServer\WinStations\RDP-Tcp\PortNumber

Windows 10 RDP port megváltoztatása:

 


 

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. VPN távoli asztal

  Köszönöm a cikket, hasznos volt. Viszont van egy kis gondom ha tudnál segíteni megköszönném.

  Van egy gép a VPN-en, amit szeretnék távoli azstal kapcsolattal elérni.

  Miután felcsatlakoztam a saját gépemel a VPN-re, akkor elmegy az internetem, de sikerül a távoli azstallal elérni a gépet.
  He bekapcsolom a split tunneling-et true-ra, akkor van net, fent vagyon a VPN-en is, de a távoli asztal hibát dob és nem tud csatlakozni a géphez.
  Kivettem  pipát innen „Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton”, de továbbra sem megy…
  Van ötleted mitől lehet?
  Köszönöm

  R

   

  • Hi, csatlakozás után ip címét
   Hi, csatlakozás után ip címét tudod pingelni?Ip címmel csatlakozni próbáltál?A gépen amire csatlakozni akarsz, kikapcsoltad a tűzfalat?Azt még érdemes lenne kipróbálnod, ha nem tetted eddig.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .