Kétlépéses hitelesítés bekapcsolása | QNAP NAS

Kétlépéses hitelesítés bekapcsolása | QNAP NAS
Kétlépéses hitelesítés bekapcsolása | QNAP NAS

Amennyiben a NAS elérhető távolról is webes felületen, akkor mindenképpen ajánlott beállítani a kétlépéses hitelesítést! Ezt QNAP esetében pár lépéssel könnyen beállíthatjuk.

A felhasználónk beállításaiban található meg a kétlépéses hitelesítés bekapcsolása. Itt célszerű a felhasználónak egy működő e-mail címet is megadni, ha ez még nem történt meg. Mert a későbbiekben szükségünk lehet rá, attól függ milyen menekülőutat választunk.

Amennyiben rányomtunk a Kezdeti lépések funkciógombra, akkor az alábbi beállításokkal találkozunk, ami teljesen értelemszerűen végig vezet a kétlépcsős hitelesítés beüzemelésén. Szükségünk lesz egy mobilra, amire letölthetjük a Google Hitelesítő alkalmazását, majd leolvassuk a kapott QR kódot és megjelenik az applikációban az ellenőrző kódunk, amit folyamatosan frissít a biztonságos bejelentkezés érdekében. Adjuk meg a kódunkat és kattintsunk a Hitelesítés gombra. A sikeres hitelesítés után választhatunk kettő opciót, hogy milyen lehetőségünk legyen a hitelesítésre telefonunk nélkül.

Biztonsági kérdés, vagy e-mail? E-mail esetében bejelentkezéskor küld egy kódot, amivel hitelesíted a folyamatot. Biztonsági kérdés opciónál, akár egy előre definiált, vagy egy általad megfogalmazott kérdést is beállíthatsz, amire adsz egy egyedi választ. (jelszót)

A sikeres beállítás után a szokásos bejelentkezési képernyő fogad bennünket annyi különbséggel, hogy a felhasználónév/jelszó páros után meg kell adnunk a Google Hitelesítő alkalmazásban generált kódot. Amennyiben nincs nálad a telefon, akkor a Bejelentkezés alatt lévő Hitelesítés más módon linkre kattints. Itt már használhatod az általad beállított menekülőutat a bejelentkezéshez. (e-mail kód, vagy biztonsági kérdés)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .