QNAP Download Station, nem megy a seed?! Miért?

QNAP Download Station, nem megy a seed?! Miért?
QNAP Download Station, nem megy a seed?! Miért?

A QNAP Download Station alkalmazását, használhatjuk torrent fájlok letöltésére és azok megosztására (seed). Első használat során előfordulhat, hogy a letöltött adatokat nem rakja seed opcióba. Ez azért lehet kellemetlen mert így romlik az arányunk és általában a NAS egyik jó tulajdonsága, hogy éjjel-nappal üzemel. Ezt pedig kihasználhatjuk, hogy javítsunk a visszatöltési arányunkon és reggel már nézzük kedvenc sorozatainkat stb..

Nem megy a seed, mit ellenőrizzünk?

  1. A Download Station alkalmazás beállításaiban a BT – Sávszélesség-korlát rész alatt, a Szolgáltatási beállítások opciót. Itt találod a Megosztási idő, Megosztási arány beállításait. Amikor ezek a beállítások érvényesülnek, a Download Station befejezi a torrent feladatok feltöltését.
  2. A Download Station alkalmazás beállításaiban a BT – Kapcsolat rész alatt, a Kapcsolat beállításai opciót. Itt találod a Bejövő kapcsolatokhoz használt portokat, UPnP, DHT, LSD, NAT-PMP hálózat engedélyezés beállításait. Alapértelmezetten minden engedélyezve van, ez maradhat is így, de ha továbbra is probléma akad a le, vagy feltöltéssel, akkor ellenőrizd a router szabályokat. Mert lehet manuálisan kell felvenned ezeket a portokat, amit az alkalmazás használ.


 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Üdv Tamás! Kicsit kapcsolódva cikkedhez, az lenne a kérdésem, hogy a TS-212P nasomon futó download station alkalmazás miért csak max 3MB/s-al tölt le? Gb-es porton van a nas. A processzor viszont 100%-on fut ilyenkor ez okozhatja e a lassú letöltést?
    Előre is köszönöm válaszod!
    Üdv:Sándor

  2. Szia, igen okozhatja! A sok letöltési feladat leterheli a NAS-t, érdemes a Download Station ütemezési beállításait használni. Olyan időpontokra beállítani a letöltési feladatokat, amikor nem lát el más feladatot és korlátozni a letöltési, feltöltési sebességet. (letöltési, feltöltési szálakat) Ezt neked kell felderítened, hogy mennyit bír az eszközöd optimálisan.

    Üdv, Tomi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .