Hálózati megosztások listázása, törlése | Windows 10

Hálózati megosztások listázása, törlése | Windows 10

Amikor Windows rendszer alatt fájlmegosztásokat készítünk, de valamelyiket már nem szeretnénk használni, több lehetőség is van a megosztások kezelésére, törlésére.

  1. A mappa tulajdonságainál a megosztás fülön, a speciális megosztásra kattintva a mappa megosztása elől kivesszük a pipát, majd az alkalmazra kattintunk.
  2. Használhatjuk a Számítógép-kezelés felületét, amit a keresőbe beírva hívhatunk elő. Majd a baloldalon a Megosztott mappákat lenyitva láthatjuk a Megosztások opciót. Itt listázza ki, hogy milyen megosztások vannak jelenleg a gépünkön. Itt akár tudunk új megosztásokat felvinni, vagy a meglévőket módosítani, megszüntetni.
  3. A gépen lévő megosztások listáját lekérhetjük parancssorból (cmd) is a net share beírásával. Törölni pedig a net share <megosztás neve> /delete kapcsolóval lehetséges. Ilyen esetben a CMD-t mindig rendszergazdaként indítsuk!
net share

net share <megosztás neve> /delete


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .