Elveszett, törölt adatok visszaállítása – MiniTool Power Data Recovery 7.0

Elveszett partíciók, törölt adatok visszaállítása - MiniTool Power Data Recovery 7.0
Elveszett partíciók, törölt adatok visszaállítása - MiniTool Power Data Recovery 7.0

MiniTool Power Data Recovery 7.0

 

Még emlékszem 2012-ben találkoztam a MiniTool szoftverével és azóta is elégedetten használom, ha szükséges. Még akkoriban HTC Wildfire, HTC Wildfire S készülékekkel is találkoztam és root után, ha szükséged volt több tárhelyre, akkor alternatíva volt a link2sd. Biztosan sokan emlékeztek rá. Windows operációs rendszer alatt, pedig a MiniTool Partition Wizard program volt a legelterjedtebb, aminek a segítségével könnyedén csinálhattunk ext2 partíciót microSD kártyánkra. Azóta mennyit változott a helyzet, de most jó volt ezen nosztalgiázni. Természetesen a MiniTool Partition Wizard nem állt meg azóta sem, hiszen nagyon sokan használják SSD/HDD klónozásra is, hiszen az is egy ingyenes funkció benne. De ebben a témában a MiniTool Power Data Recovery programot fogom megnézni. Igaz ingyenes, de korlátozva vagyunk 1GB adatmennyiségre. Több adatvisszaállítása esetén biztosan a fizetős verziót kell elővennünk, de egy törölt, fontos fájl visszaállítása esetén jól jöhet az ingyenes verzió is.

Operációs rendszerek, amin fut: Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008 (R2), Windows Server 2012

A program induláskor 5 funkciót ajánl fel: törölt fájlok visszaállítása (Undelete Recovery), elveszett fotók, videók visszaállítása pendrive, memóriakártyákról (Digital Media Recovery), partíció visszaállítás (Lost Partition Recovery), törölt-formázott újraírható CD/DVD (CD/DVD Recovery), adatvisszaállítás RAW, formázott partíciókról (Damaged Partition Recovery). Ezt fogjuk most megnézni, hogy ilyen esetekben mennyire járunk sikerrel.

A próbákban mi a MiniTool Power Data Recovery Software for Personal kiadását futtatjuk, ami nem ingyenes. A különbség annyi, hogy nem vagyunk lekorlátozva 1GB adatmennyiségre és van telefonos support lehetőségünk összesen 69 dollárért.

Mivel kompatibilis, mit tud? Információk a MiniTool oldalán: MiniTool Power Data Recovery Software

Mennyibe kerül, mit kapok érte? Információk a MiniTool oldalán: MiniTool Power Data Recovery Software


Törölt fájlok visszaállítása – Undelete Recovery – MiniTool Power Data Recovery 7.0

Alanyunk egy 8GB-os pendrive. Egy képet, egy videót és egy szöveges dokumentumot törlünk róla, majd állítjuk vissza.

 

Elveszett fotók, videók visszaállítása pendrive, memóriakártyákról – Digital Media Recovery – MiniTool Power Data Recovery 7.0

Alanyunk egy memórikártya, ami egy telefonból lett kiszedve. Még a telefonon véletlen törölve lettek a fotók, amire szükségünk van. Ezt fogjuk most visszaállítani.

 

Elveszett Partíció esetén adatvisszaállítás – Lost Partition Recovery – MiniTool Power Data Recovery 7.0

Alanyunk egy 500GB-os HDD, aminek a partíciót töröltük, hogy megnézzük milyen és mennyi adat állítható róla vissza.

 

Adatvisszaállítás RAW, formázott partíciókról – Damaged Partition Recovery – MiniTool Power Data Recovery 7.0

Alanyunk egy 500GB-os HDD, aminek a partícióit formáztuk, hogy megnézzük milyen és mennyi adat állítható róla vissza.

Idő hiányában erről a pontról videó mégsem készült, hiszen a HDD formázása után 4-5 óráig tart, amíg a program felderíti az eszközön lévő fájlokat. Formázás után az eredmény az, hogy a virtuális gépeim nem találtam a fájlok között. De nagyon régi dokumentumok, képek, videók, zenék visszaállíthatóak voltak. Nekem úgy tűnik, hogy a program inkább képek, videók, dokumentumok visszaállítására a legalkalmasabb és leghasználhatóbb.


Eredmény képpen végül megemlíthető, hogy nem véletlen volt a MiniTool Power Data Recovery  a 2015-ös évben az egyik legnépszerűbb ingyenes adatvisszaállító program. 2017-ben meg még mindig a top 10-es listán figyel. Ettől függetlenül akkor is hangsúlyozom, hogy ez mind szép és jó, de mindig mentsünk, mentsünk és nem utolsósorban mentsünk! Ne csak a gépünkön tároljunk minden pótolhatatlan adatot! A Power Data Recovery ingyenes megoldása, ami 1GB adatmennyiségre van korlátozva jó szolgálatot tehet, ha letörlünk véletlen egy fontos dokumentumot, véletlen formázunk egy adathordozót stb.. De az adatvisszanyerése sosem garantált, ezt azért jó észben tartani. Szóval a program jól szerepelt ebben az előre megtervezett adatvesztések tesztjén, habár azt is érdemes hozzátennem, hogy az adathordozók fizikailag, illetve hardveresen hibátlan állapotban voltak és volt amit nekem sem sikerült visszahozni HDD formázás után.


MiniTool

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .