TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 – Telefonról törölt fájlok keresése és visszaállítása

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.hu
TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.hu

Az EASEUS világszerte ismert az adatvisszaállító és az adatmentő szoftvereiről. Nekünk is jó tapasztalataink voltak velük mindig.

Az EASEUS világszerte ismert az adatvisszaállító és az adatmentő szoftvereiről. Nekünk is jó tapasztalataink voltak velük mindig.

A következőkben az EaseUS MobiSaver for Android 5.0 nevű szoftvert mutatom be részletesebben.

Kompatibilitás

Gyakorlatilag minden Android verziót, vagy azt futtató telefont támogat

Android 8.0 Oreo/7.0/6.0/5.1/5.0/4.4/4.3/4.2/4.1/4.0/2.3

A szoftver Windows-ra telepíthető és a telefon USB kábellel történő csatlakoztatása után használható.

Jelenlegi ár: 39,95 USA dollár (kb. 10 ezer Ft)

A PRO verzió előnyei:

 • “Lifetime”, vagyis végtelen, illetve a számítógép élettartamáig tartó licensz, ami folyamatos frissítésekkel is jár.
 • Nincs korlátozás benne. Sem időkorlát, sem maximalizált visszaállítható adatmennyiség, sem pedig visszaállítható darabszám nem fog korlátozni a használatában.
 • Bármilyen és bármennyi androidos telefonnal használható korlátlanul.

A leggyakoribb esetek, ami a használatot indokolhatja:

 • Android hibák miatti adatvesztés
 • Nem megfelelő használatból eredő adatvesztés
 • Rootolásból eredő adatvesztés
 • Véletlen törlés miatti adatvesztés
 • Készülékhibából eredő adatvesztés
 • Vírustámadás miatti adatvesztés

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0

TELEPÍTÉS

Az EaseUS MobiSaver for Android szoftvert számítógépre kell telepíteni. A letöltés és a telepítés a szokásos módon történik, ahogy az alábbi képeken látható. A szoftvernek magyar nyelvű verziója egyelőre nincs, ezért az angol, német, francia lehetőségek közül én az angolt választottam a telepítésnél.

Létezik egyébként egy Android app is, amiről itt lehet többet megtudni.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.hu TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.hu

A PRO VERZIÓ AKTIVÁLÁSA VAGY A PRÓBAVERZIÓ HASZNÁLATA

Az első indításkor kérni fogja az aktiváláshoz kapott licensz kódot, amit beilleszthetünk, vagy választhatjuk a “Later” későbbi aktiválást is, így a Trial, vagyis próbaverziót próbálhatjuk ki.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.huTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.hu

 

Na de jöjjön a lényeg…

A telefon csatlakoztatása és a szükséges lépések

A szoftver első lépésként azt kéri, hogy csatlakoztassuk androidos eszközünket a számítógéphez.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - www.itfroccs.hu

Ahhoz, hogy a EaseUS MobiSaver for Android a telefonunk belső memóriáját (belső tárhelyét) is át tudja vizsgálni, három dolognak kell teljesülni:

 1. A fejlesztői lehetőségek között be kell kapcsolnunk az USB hibakeresést. (Beállítások/Rendszer/Fejlesztői lehetőségek)
 2. A telefonon root jogokkal kell rendelkeznünk.
  A példában, illetve a teszt során egy Xiaomi Redmi Note 2-t használtam, aminek rootolásáról már írtunk régebben.
 3. Kérheti még az USB-n keresztül telepített alkalmazások ellenőrzésének kikapcsolását is, amit a keresés után érdemes visszakapcsolni. (Beállítások/Rendszer/Fejlesztői lehetőségek)

Mindkettő esetnél a fejlesztő feltünteti, hogy pontosan mit kell tennünk. A saját honlapjukra mutató oldalon részletesen le van írva az USB hibakeresés bekapcsolása (különböző Android verziókon), illetve az is, hogy mit tegyünk, ha nincs rootolva a telefonunk.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Törölt fájlok keresése és visszaállítása TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Törölt fájlok keresése és visszaállításaTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Törölt fájlok keresése és visszaállítása

TÖRÖLT FÁJLOK KERESÉSE

Hat külön csoportba kerülnek a talált fájlok, ezek:

 • Contacts – Kapcsolatok
 • Messages – Üzenetek
 • Gallery – Galéria, képek
 • Videos – Videók
 • Audio – Audió fájlok: zenék, letöltött hangfájlok, rögzített hangfájlok, stb.
 • Documents – Dokumentumok

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Törölt fájlok keresése és visszaállítása

A teljes vizsgálat ideje sok időbe telhet, és természetesen függ a belső tárhely és/vagy az SD-kártya kapacitásától is. A Redmi Note 2-n én csak a belső tárhelyre (16GB) eresztettem rá a keresést, és a teljes vizsgálat kb. 2 óráig tartott. Azért kb., mert a végén nem írta ki a pontos időt.

Indításkor a telefonon egy felugró ablakban az “AndroidRpcService” engedélyt fog kérni a futáshoz, amit meg kell adni, ahhoz, hogy a fájlok keresése elindulhasson.

Én főleg a képekre koncentráltam, mert a telefonon volt egy kép, ami törölve lett és vissza akartam kapni. A keresés közben a képtalálatok szerencsére közepes ikon nézetben jelennek meg, vagyis nem csak a képfájl neve látható, hanem maga a kép is. Igaz ez a “betekintés” lehetne nagyobb méretű is, de sebaj.

A találatok a keresés közben is visszaállíthatók. Egyszerűen ki kell pipálni az a fájlt, amit vissza akarunk állítani, aztán lent meg kell nyomnunk a “Recover” gombot. Így akár – ha csak pár képet keresünk/akarunk visszaállítani- kis szerencsével a találatok listájában hamar megjelenik a keresett fájl, és a keresés, akár több órás folyamatát nem kell végigvárnunk. Ettől függetlenül érdemes inkább végigvárni a teljes vizsgálatot, mert a számítógép teljesítményétől is nagyban függ a szoftver folyamatos és stabil működése.

A találatok listájában minden létező fájl meg fog jelenni, így a Galériában az összes kép (pl. a szoftverek ikonjai is), vagy a Dokumentumok között minden szöveges dokumentumtípus (pl. doc, docx, rtf, xls, xlsx, pdf, de txt-k és logfájlok is).

A Kapcsolatok visszaállítása a következő formátumokba automatikusan megtörténik: vcf, csv, html.

Formázott SD-kártya esetén szinte reménytelen az adatok visszaállítása, de egy próbát megér a vizsgálat.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Talált képek TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Talált törölt képekTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Talált törölt zenékTESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Talált törölt dokumentumok

A TALÁLATOK SZŰRÉSE

A találatok között eléggé egyszerű módszerrel kereshetünk. A jobb felső sarokban van egy kereső mező, ahova beírhatjuk a kulcsszavakat, így pl. a fájl nevét, vagy szótöredéket, vagy kiterjesztést (.jpg, .png, stb.). A szűrést az Enter lenyomásával indíthatjuk el.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Találatok szűrése TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Találatok szűrése

TÖRÖLT FÁJLOK VISSZAÁLLÍTÁSA

A visszaállítás még egyszerűbb.

Én a listában szerencsére megtaláltam azt a képet, amit kerestem. A visszaállítandó fájl mellé kell tenni egy pipát, lent meg kell nyomni a Recover gombot, a megjelenő ablakban pedig ki kell választani a mentés helyét. Az OK gomb megnyomása után a szoftver egy felugró ablakban jelzi, hogy a visszaállítás sikeres volt, vagy sem.

Telefonról törölt fájlok visszaállításához mindenképp érdemes kipróbálni az EaseUS MobiSaver for Android nevű szoftvert, mert elég jó eséllyel megtalálja a keresett fájlokat. Elérhető a fizetős verzió próbaváltozata is (korlátozásokkal), vagy a Free verzióval is tehetünk egy próbát.

TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Visszaállítás TESZT: EaseUS MobiSaver for Android 5.0 - Visszaállítás

 

Korábbi cikkeink, tesztjeink EASEUS témában:

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .