Samsung Galaxy Tab 8.9 (GT-P7310) ROM újratelepítés félresikerült ROM frissítés után

 

Nincs sok tapasztalatom Samsung tabletekkel, de semmi újtól nem zárkózom el, ezért ezt a munkát is elvállaltam.

Az előzményeket nem ismertem 100%-osan, csak annyi derült ki, hogy egy főzött ROM-ra való frissítés után a készülék nem indult, de be lehetett kapcsolni, és az alábbi üzenet volt látható a képernyőn: Firmware upgrade encountered an issue. Please select recovery mode in Kies & try again

 

Természetesen a Kies nem ismerte fel a készüléket, hiszen már egy nem hivatalos ROM volt rajta. A Recoverybe sem lehett belépni.

 

Az alábbi lépések helytelen végrehajtása esetleg kárt okozhat a készülékedben, csak saját felelősségre próbáld meg! A készülék akkumulátora lehetőleg legyen teljesen feltöltve.

 

Ennél a készüléknél a Recoverybe lépés módja a következő: nyomjuk folyamatosan a Power gombot és a Hangerő- gombot (a hangerőszabályzó Power gomb felőli oldala), amíg az alábbi képernyőt látjuk:

A jobb oldali ikon az ún. Download mód, ide úgy tudunk belépni, hogy kiválasztjuk az Android ikont (alapból ez van kiválasztva) a Hangerő- gombbal, a Hangerő+ pedig a futtatás. Ez után az alábbi képen a bal oldali képernyő jön be, amely figyelmzetet, hogy custom OS telepítése kárt tehet a készülékben. Ezt fogadjuk el a Hangerő+ gombbal, és máris Download módba kerülünk, amelyet a kép jobb oldalán láthatunk.

Ahhoz, hogy a gyári ROM-ot fel tudjuk telepíteni, az Odin programra lesz szükség, vallamint vagy a Kies által telepített USB driverre, vagy a cikk alján linkelt csomagban lévő Samsung USB drivert kell feltelepíteni. A csomag a Samsung USB driveren kívül tartalmazza a helyreállításhoz szükséges összes programot és állományt.

 

Miután a készüléket Download módba állítottuk, indítsuk ez Odin programot rendszergazdaként, ezzel fogjuk tudni feltölteni a készülékre a gyári ROM-ot. Az Odin saját formátumot használ (tar-ral csomagolt, és MD5 hash-sel ellátott állomány – sima ZIP-et ne próbáljon senki feltölteni vele)

Kössük össze a tabletet a számítógéppel (asztali gép esetén lehetőleg ne az előlapi USB portokat használjuk)

Miután a Windows beállítja a drivereket, az Odin fel fogja ismerni a készüléket, sárga alapon meg fog jelenni a COM port száma, és az üzenetablakban is látni fogjuk, hogy a készülék hozzá lett adva:

 

A PDA gombbal tallózzuk be a P7310XXLPV_P7310OXXLP5_HOME.tar.md5 állományt (vagyis a gyári ROM Odin kompatibilis verzióját).

Figyeljünk arra, hogy az Auto reboot és az F. Reset time jelölőnégyzet be legyen jelölve, a többit nem szabad bejelölni. Kattintsunk a Start gombra, és az Odin rá foga másolni a ROM-ot a készülékre. Ez a művelet néhány percig eltart, a tablet képernyőjén és az Odin felületén is egy egy folyamatjelző csíkot fogunk látni. Ha minden sikeresen lezajlott, zöld alapon egy PASS felirat jelenik meg az Odin felső sorában, és a tablet újraindul.

Ugyanezzel a módszerrel a gyári recoveryt is le tudjuk cserélni CWM Recoveryre, ebben az esetben ClockworkMod_Recovery_v5.5.0.4.tar állományt kell betallózni a PDA gombbal.

A Recovery a GT-P7310-hez készült, más típusok esetén más Recoveryre van szükség.

A gyári ROM tar állományt a készülék tulajdonosától kaptam, én sajnos nem találtam a neten sehol letölthető verziót, vagy állandóan megszakadtak a letöltések, vagy olyan oldalon volt, ahonnan inkább nem szerettem volna letölteni.

 

A szükséges állományok az alábbi linken letölthetőek:

https://mega.co.nz/#!Wh1HiZQJ!FhCZSVJo15B_CY4eJDvvDjNIJONYlwufYii4Cj-x0P8

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .