Megosztások hálózati meghajtóként csatolása IP alapján. Miért jobb ez így? | QNAP

QNAP
QNAP

Abban az esetben, ha otthonra akarunk egy NAS kiszolgálót a megosztott könyvtárainkat elérhetjük számítógépünkről, akár több kliensről is beszélhetünk, más platformokról. Célszerű egy kicsit előre tervezni, ha például csoportmunka is lesz rajta és felmerül a lehetősége annak, hogy távolról is fognak dolgozni a felhasználók. Ilyen esetben nem javaslom a NAS Webes felületének kiengedését a tűzfalon (meg amúgy sem), inkább a VPN kapcsolódást preferálom. VPN kapcsolódás után a felhasználó eléri a csatolt hálózati meghajtóit és így kikerülhetünk egy gyakori jelenséget, problémát.

Ez pedig nem más, mint a névfeloldás problémája. Nem feltétlenül kell magunkat dolgoztatni, hiszen a felhasználónak teljesen mindegy, hogy a z:, x:, m:, meghajtó milyen módon van csatolva. Neki az a fontos, hogy bármilyen körülmények között elérje mikor rákattint és tudjon dolgozni a fájlokkal. Ezért, ha teheted csatold azokat a megosztott mappákat IP-cím alapján hálózati meghajtóként!


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .