PDF kitöltése egyszerűen az ingyenes Adobe Acrobat Reader-ben

Időről-időre sokan hívnak fel amiatt, hogy kaptak egy pdf dokumentumot, de mivel nem szerkeszthető nem tudják kitölteni a gépen. Az aláírás és pecsét miatt valószínűleg amúgy is ki kell nyomtatni majd, de mégis igényesebb, olvashatóbb, ha nem kézzel van kitöltve.

Ez akkor merül fel, ha például egy táblázatban kell “ikszelgetni”, vagy egy egyszerű szöveges dokumentumot, vagy nyilatkozatot kellene kitölteni.

Nagyon sokan nem ismerik ezt a funkciót, így ennek apropóján készült ez a videó, melyben bemutatom azt, hogy az ingyenes Adobe Acrobat Reader-ben a “Kitöltés és aláírás” funkcióval hogyan lehet kitölteni a dokumentumot.

Lehetőségünk van szöveg beírására, az elhelyezkedés igazítására, a szöveg színének és méretének változtatására, valamint rendelkezésre állnak alap szimbólumok is (X, pipa, vonal, pötty). Ezen kívül nemcsak az általunk beírt, hanem a pdf-be “égetett”a szöveg aláhúzása, áthúzása és kiemelése is lehetséges.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .