KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet

KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu
KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu

A német RAIDSONIC egy újabb érdekes kütyüt dobott piacra. Ez egy Blutetooth 3.0 szabványon keresztül kommunikáló billentyűzet, ami a KeySonic KSK-3023BT nevet kapta. Kimondottan utazások során mobil eszközökhöz ajánlják a használatát.

KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu

A csomag tartalma:

 • KeySonic KSK-3023BT billentyűzet
 • microUSB töltőkábel
 • Kezelési útmutató

A német RAIDSONIC egy újabb érdekes kütyüt dobott piacra. Ez egy Blutetooth 3.0 szabványon keresztül kommunikáló billentyűzet, ami a KeySonic KSK-3023BT nevet kapta. Kimondottan utazások során mobil eszközökhöz ajánlják a használatát.

A gyártó oldalán: http://www.raidsonic.de/products/input_devices/keyboard/index_en.php?we_objectID=2723

Jelenlegi ára: kb. 34 euró

Beüzemelés

Ki kell nyitnunk az összecsukott állapotban lévő billentyűzet mindkét szárnyát, ekkor -amennyiben fel van töltve az akkuja- automatikusan bekapcsol. El kezd villogni egy zöld LED fény, ami hamarosan elalszik.

Az “Fn” és a “C” billentyűk lenyomása után egy kék fény kezd el villogni, ami után párosítható a kívánt eszközzel, vagis ezután pl. egy okostelefon is meg fogja találni a készüléket. Fontos, hogy ha egyszer párosítottuk és legközelebb kinyitjuk a KeySonic KSK-3023BT szárnyait, a telefonunk már automatikusan kapcsolódik hozzá, és azonnal használható állapotba kerül.

Amennyiben 15 percig nem használjuk alvó módba kerül, de bármely gomb lenyomásával újra azonnal gépelhetünk is vele. Összecsukáskor természetesen automatikusan ki fog kapcsolni.

A billentyűzetünk felső részén kettő LED értesítőfény lett elhelyezve, a jobb oldali az akku töltöttségére figyelmeztet, a bal oldali pedig a Bluetooth bekapcsolásakor, illetve párosításkor fog felvillanni, illetve villogni.

Az akku töltés microUSB kábellel lehetséges, amit tartalmaz a csomag.

Az akkuhoz köthető LED értesítőfények jelentései:

 • Villogó zöld fény=az akku töltöttsége gyenge
 • Piros fény világít=töltés alatt
 • Piros fény elalszik=töltés kész

Külső és összeszerelés

Nagyon kompakt mérettel rendelkezik. Becsukott állapotba hossza gyakorlatilag egy golyóstolléval egyező (14,5 cm), de kinyitva is csak 25 cm. A magassága 9 cm, a vastagsága pedig 1 cm, bár a 4db zsanérnál is a legvastagabb pontja is csak 1,3 cm.

A billentyűzet fém házat kapott és összesen 64 billentyűből áll. A zsanérok műanyag borítással rendelkeznek, viszont belül fémből vannak. A billentyűút kb. 1,4 mm, a gyártó állítása szerint kb. 3 millió leütés lesz a készülék élettratama.

Előnyök és hátrányok

A hatótávolság max. 10 méter, ami bőven elég, a gyári adatok szerinti készenléti mód akár 200 nap is lehet, amit kipróbálni nincs módunk, de elhisszük. A könnyű, csendes billentyűzet, az energiatakarékos mód és az Android, Windows és iOS teljes támogatás is mind mellette szól.

Előnye mindenképpen a gyors működés és a kis méret, ami egyben hátrány is lehet, mert nehezebben lehet vele gépelni egy teljes méretű billentyűzethez képest, bár ezt leírni is hülyeség, mert nem ezzel fogunk könyvet írni.

Jelenlegi legnagyobb hátránya az, hogy csak angol és német kiosztással kapható. Utazás közben, repülőn, buszon, vonaton angol és német nyelven kiválóan használható. Valószínűleg ezekből kifolyólag üzletemberek vehetik leginkább hasznát idegen nyelvű email-ek, levelek, stb. írásakor.

KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu

A magyar, ékezetes betűk természetesen beállíthatók. Androidos teefonon ki is próbáltam, egyszerűen csak a magyar billentyűzetkiosztást kell beállítani a felugró ablakban és máris elő tudjuk csalogatni az ékezetes betűket:

 • ö=é,
 • umlaut=á
 • ü=ő
 • F10=ö
 • F11=ü
 • F12=ó
 • +=ú
 • #=ű

Összességében jól használható, zsebben is elférő hasznos kis eszközt ismertem meg.

 

 

KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu KeySonic KSK-3023BT Super-Mini Bluetooth 3.0 billentyűzet - www.itfroccs.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..