Jó áron és meglepő felszereltséggel! | LAMAX X9.1

Jó áron és meglepő felszereltséggel! | LAMAX X9.1
Jó áron és meglepő felszereltséggel! | LAMAX X9.1

A LAMAX nem most kezdte akciókamera fronton és már a legutóbb nálam járt ANC fejhallgatóval is meglepett a gyártó. Most a LAMAX X9.1 akciókamerát nézhettük meg közelebről, ami elsőre semmi különlegeset nem kínált, de kicsomagoláskor értek a meglepetések, hogy a gyártó mennyi tartozékot csomagol és a kedvező árazáshoz képest egyáltalán nem nyújt keveset a LAMAX X9.1.

A csomagolás masszív karton dobozolás, a szokásos fehér, fekete, zöld színvilággal. A főbb információkat természetesen feltüntették rajta például, hogy a maximális felbontás 4K/30fps native, tartozék a Remote control, 170 fokos látószöget kapunk és van Wifi modul a telefonos vezérléshez.

Kicsomagolás során középen látható az akciókamera, alatta egyéb leírások (matricák) és a két oldalon a rengeteg kiegészítő helyezkedik el. Amiből mostanában minden gyártó sokkal kevesebbet ad, illetve külön megvásárolható opcióként jelennek meg.

LAMAX X9.1 akciókamera, Vízálló tok, Távirányító, Rúdtartó, Keret vízálló tok nélküli használathoz, J mount, Fast plug-in, Öntapadós tartó egyenes, Öntapadós tartó hajlított, 3-axis connector (3 rész), Állvány adapter, Állvány szűkítő, 2db 3M matrica – az öntapadós tartó újbóli rögzítéséhez, USB kábel, Lítium-ion akkumulátor, Tartalék kivágott ajtó jobb hangfelvételhez a tokhoz – nem vízálló, Mikroszálas törlőkendő, Felhasználói kézikönyv, Szövet védőburkolat

A kamera súlya 72 gramm, ami tökéletesen megfelel a könnyű hordozhatóságnak és kezelésnek. Az 1050 mAh akkumulátor alulról kivehető, amivel 90 percnyi (Full HD videó beállításon) rögzítés lehetséges, a teljes feltöltés kb. 110 percig tart és az oldalán található micro USB aljzaton tölthető. Mellette található egy micro HDMI és egy micro SD kártya foglalat. Amit talán kicsit sajnálok, hogy nincs PC kamera funkció számítógépre csatlakoztatáskor, mert ezt az SJCAM termékeinél megszerettem. Igaz, egy időben kivették, de már bizonyos termékeiknél visszahozták.

A vezérlést négy funkciógombbal történik a tetején látható M gombbal tudunk a menüben lépkedni, a mellette találhatóval indíthatjuk a felvételt és jóváhagyhatjuk a beállításokat, az oldalán található nyilakkal, pedig a menüben tudunk lépkedni. A menü teljesen könnyedén átlátható és magyar nyelvű.

LAMAX X9.1
LAMAX X9.1

A hátlapon egy 2″-os kijelző helyezkedik el, ami éppen megfelelő, ha valamilyen műveletet, beállítást akarunk elvégezni és nincs is többre szükségünk, mert a Wifi modul segítségével telefonról is vezérelhető, elvégezhetjük a beállításokat a szoftveren keresztül. A szoftver pedig ugyan annyira használható, mint a Xiaomi, vagy az SJCAM kameráinál.

Összegzés

A csomag tartalma magáért beszél, hiszen az árazásba belefért egy vízálló tok, távirányító és rengeteg rögzítő elem. Más gyártók esetében Xiaomi, SJCAM ezek külön megvásárolható kiegészítők. A kezelőfelület átlátható és szoftveresen a vezérlés telefonról is megoldott.
Minden más hardveres paraméter adott a kiváló használathoz. Ami nekem hiányzott az a szabvány állványmenet a házon, PC kamera funkció, de ezen az áron nem várható el, hogy minden apróságot megkapjunk.
A felvételek, képek jó minőségűek megfelelő fényviszonyok között és az akciókamerák esetében ez így van rendben. 4K/30fps beállításon egész jól szuperál, de a stabilizálást bekapcsolva eléggé romlik a képminőség, amire a beállítás során fel is hívja a figyelmünket a készülék. Nekem a 1080P/30fps felbontás hozta a legjobb felhasználói élményt és itt már a stabilizálás sem rontott jelentősen a végeredményen.
Egy biztos, hogy a LAMAX X9.1 megéri az árát, de ellenfele lehet jelenleg a piacon az SJCAM SJ6 Legend, hasonló árazása miatt. Ott egy picivel jobb a stabilizálás és az anyaghasználat. Érintőkijelzőt kapunk, de nem kapunk távirányítót, csak külön megvásárolható opcióként, amit én személy szerint hasznosabbnak tartok az érintőkijelzőnél egy sportkamera esetében.

specifikáció

LCD 2”
Vízállóság 40m-ig
Felbontási lehetőségek 4K (3840×2160) / 30 fps, 2,7K (2704×1520) / 30 fps, 1440p (1920×1440) / 60 fps, 1080p (1920×1080) / 60 fps, 720p (1280×720) / 120 fpss
Képfelbontási lehetőség 12 Mpx / 8 Mpx / 5 Mpx, 3 Mpx
Videó formátum MP4, H.264, H.265
Fénykép formátuma JPG
Menü nyelve Magyar, Cseh, Szlovák, Lengyel, Angol, Német, Litván
Fényképezési üzemmódok Egyesével / Sorozatban / Önkioldó
Hálózati frekvencia 50 Hz / 60 Hz
Csatlakoztathatóság WiFi, Micro USB 2.0, HDMI
Tárhely kompatibilitása Micro SDHC egészen 32 GB-ig, Micro SDXC egészen 64 GB-ig
Akkumulátor kapacitása 1050 mAh
Akkumulátor élettartama 90 perc (Full HD videó)
A teljes feltöltés időtartama 110 perc
Kompatibilitás az operációs rendszerekkel Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10, MacOS
Kamera méretei 60 × 44 × 33 mm
Tömeg 72 g

 


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .