DOOGEE X5 – Visszatérés a gyári stock V17 rendszerre!

DOOGEE X5 - Visszatérés a gyári stock V17 rendszerre!
DOOGEE X5 - Visszatérés a gyári stock V17 rendszerre!


SP Flash tool – Stock V17 flash

FONTOS!!! Csak saját felelősségre kezdj hozzá!

Android verzió – Build-szám: DOOGEE-X5-Android5.1-V17-2015.12.25

A telefon legyen minden művelet során feltöltve!


Rendszergazdaként futtatjuk a flash_tool.exe-t, betallózuk a V17-es rom MT6580_Android_scatter.txt állományát. Pipa mindenhol legyen, csak a preloader és az lk résznél ne legyen kipipálva! Rányomsz a Download gombra a telefont, pedig kikapcsolt állapotban összekötöd a számítógéppel. Megvárod amíg végig megy a flash és felugrik a zöldpipás ablak, utána bekapcsolhatod a telefont.

DOOGEE X5 - Visszatérés a gyári stock V17 rendszerre!    DOOGEE X5 - Visszatérés a gyári stock V17 rendszerre!


ITFröccs.hu Szoftver | – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

DOOGEE X5 – ROOT

DOOGEE X5 – KingRoot – MT6580

DOOGEE X5 – Space MediaTek Toolkit – Backup – SP Flash tool – TWRP

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A preloader és lk miért nem

  A preloader és lk miért nem kell?

  Ha a needrom-ról letöltött romra szeretnék upgrade-elni, akkor használjam az SP Flash Tool “Firmware Upgrade” módját vagy “Download Only”-t válasszam és vegyem ki a checkmarkot  a cache és userdata elől?

  Hogyan lehet megelőzni hogy az IMEI felülíródjon?

  • Szia! Fontos!

   Szia! Fontos!

   Ezt érdemes elolvasnod: MediaTek mod, avagy a “másképp” droid

   “Preloader: A bekapcsolás pillanatában betöltött program. Ez kezdi meg a boot folyamatot. Ha megsérül, akkor a készülék elveszti az USB kapcsolatát, otthon már nem lesz menthető.” Ezért nem piszkáljuk, csak ha már nagy gond van!

   Az lk.bin tartalmazza többek közt az érintőpanel illesztőprogramját, ha felégeted (bepipálod) lehet nem lesz kép a telefonon, vagy nem fog működni az érintés. Egyik romnál nekem volt ilyen problémám, de mivel csináltam mentést visszatettem a gyári lk.bin állományomat.

   Download Only mód neked elég, ha Lollipop romod van a telefonon. V17, V18, V19 esetében azt hiszem a V19 a jelenlegi legfrissebb.

   Üdv, Tomi

   Célszerű menteni mielőtt belevágsz! Feltöltött telefon!

   link

     • V15-ös ROM volt ami nem

      V15-ös ROM volt ami nem frissült OTA-n. Így most sikerült V19-re upgrade-elni úgy, hogy preloader és lk elől kivettem a pipát, plusz a cache és userdata elől is, az adatok is megmaradtak. A mentést kihagytam de úgy tűnik minden O.K., IMEI megmaradt.

      Köszi a segítséget, az útmutatást!

     • Szívesen! Az IMEI nem

      Szívesen! Az IMEI nem kérdéses, hogy megmarad ebben az esetben, de azért legközelebb csinálj mentést, ha teheted. cool Nem tudom mennyire lesz jó így a rendszered, ha elkezd hibaüzenetet dobni, csak csinálj egy factory reset-et. Meg persze factory reset előtt ments! Legalább az adataid! Üdv, Tomi

     • Minden jó lett, a

      Minden jó lett, a billentyűzetnél kellett a javaslatokat be-ki kapcsolni hogy eltűnjön a javaslat mező, az FM rádiónál kapcsolgatni hangszóró és fejhallgató között hogy ne szóljon mindkettő. De már jó.

       

      Végülis V17 lett, a tavalyi verzió. Arra TWRT került, amibe rögtön be kell lépni flashelés után (volume+ és power 10s) különben visszaírja a gyárit.

 2. Megjött az új 6.0-s Android

  Megjött az új 6.0-s Android (beta) a needrom-on.

  Felraktam flash_tool-lal, kihagytam a preloader-t és az userdata-t. Minden működik.

  Negatívum: még inkonzisztens a fejlécben a számok és ikonok mérete. Amúgy meg lassúnak tűnik.

  Nem tudtam rootolni, visszatérek v19-re.

   

  Update: 

   

  Nem olyan egyszerű visszatérni userdata törlés nélkül.

  Viszont ha a notification bar-ban hosszan (5s) nyomva tartjuk a fogaskereket, kapunk egy új “Kezelőfelület-Hangoló” menüpontot a Beállításokban. Ezzel el lehet rejteni a Notification Bar-ból a hálózati ikonokat, át lehet rendezni a gyorsmenü ikonokat, így már nem olyan vészes a kinézet.

   

  A gyári launcher ronda, marad az Apex.

   

  Update2:

   

  Needromon van TWRP és patch a hálózati ikonok javításához (stat_sys_network_type_3g és társai a SystemUI.apk-ban).

 3. v15 rom

  Üdv!

  V15ös romom van, ha rányomok a “vezeték nélküli frissítés”-re, azt írja, hogy minden friss. Tudok frissíteni hasonló módszerrel újabb gyári romra, vagy ezek a v15ösök esetleg régebbi hardverrel szereltek, és emiatt nem engedi a frissítést?

  • V15 esetén, csak FlashTool

   V15 esetén, csak FlashTool programmal tudsz frissíteni V17-re, vagy fentebb. Nem régi a hardver, hanem V15 esetében nincs OTA, csak FlashTool update. (a változott partíció kiosztás miatt)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .