DOOGEE X5 Pro TWRP + root hivatalos Marshmallow esetén

Előző cikkemben leírtam, hogyan frissítsük a készüléket a hivatalos 6.0-s ROM-ra, most pedig egy recovery cserét és rootolást fogok bemutatni.

 

Mielőtt nekiálltok a a műveletnek, olvassátok el végig a cikket, és természtesen jöjjön a szokásos figyelmeztetés: a műveleteket csak saját felelősségre végezzétek, a garanciát elveszthetitek, és a készülékből is téglát csinálhattok! A készülék legyen feltöltve! A műveteleteket a megadott sorrendben végezétek, különben vagy a recovery nem lesz elérhető, vagy a telefon nem fog elindulni!

A TWRP-t és a SuperSU-t a nedrom.com-ról lehet letölteni regisztrált felhasználóként az alábbi linkről:
http://www.needrom.com/download/twrp-recovery/

Ha valakinek nincs regisztrációja, az alábbi linkről is letöltheti a szükséges állományokat:
https://data.hu/dir/8nwb9e0awy418094

 1. A SuperSU.zip-et másoljátok fel a telefonra, és kapcsoljátok ki a telefont
 2. Indítsátok el a FlashTool-t, majd a kitömörített TWRP_DG_X5Pro.rar fáljból tallózzátok be a MT6735M_Android_scatter.txt-t, a Download-Agent MTK_AllInOne_DA.bin legyen, a recovery és a logo előtt legyen pipa (alapértelmezetten ki is lesznek választva)
 3. Kattintsatok a Download gombra, majd a telefont kikapcsolt állapotban kössétek a számítógépre. A flashelés néhány másodperc alatt lezajlik, a zöld pipa megjelenése után húzzátok le a telefont a számítógépről.
 4. Még ne kapcsoljátok be a telefont, sima bekapcsolás helyett az első indításkor azonnal be kell lépni a recoverybe, és fel kell telepíteni a SuperSU-t, ellenkező esetben nem fog működni a TWRP.
 5. A recovery-be jutás folyamata: nyomjátok meg egyszerre a hangerő fel és a power gombot, majd várjátok meg, amíg elindul a készülék. Hangerő fel a léptetés, hangerő le pedig a választó gomb, válassztátok ki a recovery opciót, és el fog indulni a TWRP. Első alkalommal engedélyt fog kérni a rendszer módosítására, ezt a csúszka jobbra húzásával adhatjátok meg.
 6. Az Install menüpontban tallózzátok be az előzőleg letöltött Super_SU.zip-et, majd telepítsétek fel!
 7. A telefon újraindítása első alkalommal lassabb lehet a szokásosnál, ne szakítsátok meg az indítási folyamatot!

Ha első indításkor nem tudtok belépni a recovery-be, akkor a következő próbálkozásnál a TWRP helyett már csak egy fekvő android figura és egy piros felkiáltójel fog fogadni, ebben az esetben kezdjétek újra a műveleteket a 2. ponttól!
Ha sikerül belépnetek a recovery-be, de nem teszitek fel a SuperSU-t, akkor reboot után nem fog indulni a telefon, hanem megáll a DOOGEE logónál (legalábbis én a tesztelés során így is jártam), ebben az esetben flasheljétek újra az eredeti ROM-ból a recovery és a system partíciót!

 

 

10 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Reklámok
  Nem biztos, hogy ez X5 Pro specifikus, de mivel ezt használom, ide írom.

  Az utóbbi időben egyre gyakrabban jelennek meg reklámok a telefonomon, pedig gyári adware-et amúgy már eltávolítottam. Csak a Play áruházból telepítek, és semmi extra appom nincs fent, mégis néha felkerül ez a szemét, változatos neveken jelenik meg az appok között, volt már Google+, most éppen Shell néven volt, ha eltávolítom, akkor a Titanium backup áthúzva megjeleníti, com.google.ads néven. Eltávolítás után egy ideig nincs gond, aztán valahogy megint felkerül. Hogy lehetne kideríteni, hogy hogyan kerül fel a készülékre?
  Ja, és legelőször általában a hivatalos Facebook app használata közben ugrik fel a fullscreenes reklám.

   • Gyári droid van fent, TWRP
    Gyári droid van fent, TWRP+root needromról, a gyári adware-t már az elején eltávolítottam, és nagyon sokáig nem is volt gond, most az utóbbi pár hétben észleltem ezt. Próbából kikapcsoltam a hibakeresést és az ismeretlen forrásokat, egyelőre most nincs semmi szemét rajta, persze ez nem jelenti azt, hogy nem fog visszakerülni, most várakozó állásponton vagyok.

    • kíváncsi vagyok mi okozhatja

     kíváncsi vagyok mi okozhatja a háttérből felugró reklámokat… az appzárolást te használod? HomTom HT17 Pro telefonnál a GO Keyboard alkalmazás dobált fel teljesképernyős hirdetéseket, de azt ki lehetett kapcsolni. volt rá a felugró hirdetésben egy beállítási lehetőség a jobb felső sarokban. azóta nem jött fel reklám. de mondjuk úgy nálam is tesztelés alatt, de ezen gyári droid van minden módosítás nélkül.

     • Nem használom.
      Nem használom.
      GO keyboard nincs fent, szerintem már az elején töröltem. Már a Tesco Clubcard alkalmazásra és a Blue Light Filterre is gondoltam amúgy, de valszeg nem ők a ludasok. Általában első alkalommal mindig a hivatalos FB app használata közben jött elő, utána meg már véletlenszerűen. Jó a Titanium Backup, mert telepítés alapján tudom rendezni, és láttam is, hogy mikor települt, de nem tudtam semmihez kötni az adott időpontot. Persze csak a törlés után jutott eszembe, hogy a Titaniummal próbáljak valami infot kideríteni az appról.

      A legdurvább az volt, amikor olyat írt ki, hogy zárolták a SIM kártyámat. Fura, hogy pont aznap egy ismerősöm egy Samsunggal járt ugyanígy, neki meg az akkuja került veszélybe, legalábbis a felugró szerint 🙂

      Persze most nem akar semmi történni…

     • Adblock
      Hi, mostanában keresgéltem a needromon és láttam az x szériánál Adblock patch kiegészítőt. Te próbáltál már hasonlót?

     • Kösz a tippet!
      Nem, de majd megnézem, bár most megszűnt a probléma (csak nem tudom, mitől)

     • AdWare (talán) megoldva
      Megoldottam a problémát.

      Már mindent eltávolítottam, ami gyanús lehet, ismeretlen források letiltva, tettem fel teljes verziós (CHIP Magazin kódos) Eset Mobile Security-t, legerősebb védelmi szintet állítottam, de valahogy mégis újra felkerült az adware, vagy Google appnak hazudta magát, vagy más, legitim programnak (legutóbb File manager), és Titanium Backuppal megnézve a telepítés dátumát akkor épp a zsebemben volt a telefon . Elkezdtem gondolkozni, hogy kerülhet még fel app, és egyben megpróbáltam egy OTA frissítést is futtatni. Na, ekkor ütött szöget a fejembe, hogy az OTA frissítés rendszeresen, automatikusan lefut, valamint hogy az az X5-ön a FOTA update appot nagyon régen még kártevőként ismerte fel valamelyik vírusirtó (és azzal a lendülettel töröltem is).

      Most az X5 Pro-ról töröltem a Wireless update rendszerappot, és azóta megszűntek a hibák. Persze ez még csak 5 napja volt, szóval még várjunk vele 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .