DOOGEE X5 – Space MediaTek Toolkit – Backup – SP Flash tool – TWRP

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP
DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP


DOOGEE X5

DOOGEE X5-ös telefonunkra telepíthetünk TWRP recoveryt, rootolhatjuk, costum romokat próbálhatunki stb.. Előtte mentsünk mindent, amit lehetséges, hiszen nem tudhatjuk, hogy  mikor-mire lesz szükségünk a mentésekből. A leírás saját tapasztalat alapján készült és nem teljes, hiszen az IMEI és NVRAM mentésekre nem fogok kitérni! Ezért fontos, hogy mindent odafigyeléssel csinálj, mert a garanciát bukod (bukhatod) és csak is saját felelősségre vágj bele! Egy mentés nem mentés! Aki hibát fedez fel benne, vagy jobb meglátása van bizonyos részekhez hozzászólásával segíthet rajtam és másokon is.


FONTOS!!!

Android verzió – Build-szám: DOOGEE-X5-Android5.1-V17-2015.12.25

A telefon legyen minden művelet során feltöltve!

Célszerű letölteni a V16 és a V17-es gyári romokat, hogy később, ha kell SP Flash tool segítségével visszapakolhatjuk. A needrom.com oldalán regisztráció után letölthető.


1. Gyári recovery backup készítése

A videóban látható, hogyan kell a recoveryt elindítani. A telefonunkban legalább 8Gb-os microSD legyen, hiszen arra megy a mentés. Miután beléptünk a recoverybe hangerő gombokkal navigáljunk a backup user data menüpontra és nyomjunk a bekapcsoló gombra. A mentés egy ideig el fog tartani, ha lefutott navigáljunk a reboot system now menüpontra és nyomjuk meg a bekapcsoló gombot. A microSD kártyán lesznek a fájlok (3DB) userdata_20160226_141254.backup, userdata_20160226_141254.backup1, userdata_20160226_141254.backup2, vagy valami hasonló nevekkel. Ezeket a fájlokat másoljuk fel a gépünkre egy mappába, hogy meglegyen. Igaz, nem hiszem, hogy valamire is fogjuk használni, de jó hogy ilyen mentésünk is van.

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP2. DOOGEE X5 – Android USB driver (preloader) telepítése

SP Flash tool program használatához a preloader driver telepítése szükséges. Microsoft Windows 8.1, Microsoft Windows 10 operációs rendszerek esetében az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének elenőrzését le kell tiltani. Microsoft Windows 7 operációs rendszer esetében erre nincs szükség. Az alábbi videóban láthatjátok, hogyan kell letiltani Microsoft Windows 10-es rendszeren, mivel most azon dolgozom jelenleg.


Miután kikapcsoltuk az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének ellenőrzését, töltsük le az alábbi csomagokat. Miután letöltöttük csomagoljuk ki a zip állományokat egy tetszőleges helyre. Az Android CDC Driver mappában lévő Android_Gadget_CDC_driver.inf, mtk_sp_usb2ser.inf és azon belül a Win7 mappában lévő usb2ser_Win764.inf fájlokat kell telepíteni. Nem 64bites operációs rendszer esetén a usb2ser_Win7.inf fájlt telepítsd a Win7 mappából. A telepítés egyszerű, a fájlra viszed az egérmutatót jobbklikk és telepítés.

Android_CDC_Driver.zip

SP_Flash_Tool_v5.1524.00.000.zip

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP

 

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP

 

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP


Most már le kell tölteni a V16 és a V17-es gyári romokat, mert SP Flash tool segítségével felrakhatjuk, illetve cserélhetjük a gyári recoveryt TWRP recoveryre. A needrom.com oldalán regisztráció után letölthető.

Mivel a gyári romom V17-es én a Doogee X5 – Update V17 csomagot töltöttem le. Letöltés után csomagoljuk ki egy tetszőleges helyre.

Kettő TWRP recovery létezik DOOGEE X5 készülékhez.

– TWRP 2.8.7.0

– TWRP 3.0.0_0

Mivel nekem egyik TWRP recovery sem ment a telefonomon kicsit módosítottam rajtuk V17-es kernel cserével. Mindenki csak saját felelősségre használja ezeket a recoveryket! A TWRP 2.8.7.0 orosznyelvű recoveryben kernel csere történt és az alapnyelvet angolra állítottam, meg az ui-t is feltettem hozzá, nem kell külön telepíteni. A TWRP 3.0.0_0 recoveryben, csak kernelt cseréltem így már az is elindul a telefonomon. A recovery telepítés egy másik fórumban folytatódik. Itt még csinálunk egy mentést SpaceMTK Tool segítségével.


3. SpaceMTK Tool for 64bit Mediatek

Az MT6580 készülékeket az MTKDroidTools már nem támogatja, úgy hogy az kiesett. A SpaceMTK Tool program letöltésével, telepítésével lementhetjük gyári rendszerünket, de ahhoz root szükséges. Jelenleg a program segítségével nem bírtam az nvram állományt lementeni, de nem is foglalkozom vele, majd azt lementem TWRP recovery segítségével. Aki pedig SP Flash tool Readback mentést szeretne csinálni, ajánlom neki cappa72 blogját.


DOOGEE X5

DOOGEE X5 – ROOT

DOOGEE X5 – KingRoot – MT6580


A SpaceMTK Tool program letöltése, telepítése és a telefon root után a készüléken a Beállítások -> Fejlesztői lehetőségek -> USB hibakeresés opciót engedélyezzük. A SpaceMTK Tool program elindítása után kössük a telefont a gépre és kattintsunk a Connect Device feliratra. A telefon képernyőjén fel fog jönni egy üzenet, hogy “Engedélyezi az USB hibakeresést?”. A checkbox-ba tedd be a pipát, ahol a “Mindig engedélyezze erről a számítógépről” felirat van és nyomj az OK-ra. Most már a SpaceTools MediaTek Toolkit programon belül a Backup Menü és azon belül az ANDROID 5.X.X menüpontba navigáljunk. Itt válasszunk ki, illetve pipáljunk ki mindent és kattintsunk a START BACKUP:Lollipop! gombra. A mentés egy SPFT mappában lesz megtalálható a microSD kártyán. Ezt a mappát és tartalmát másoljuk fel a gépünkre, hogy meglegyen. Elméletileg SP Flash tool segítségével visszatehető ez a mentés, de még nem volt időm kipróbálni. A microSD kártya min. 8Gb-os legyen! A mentés sokáig fog tartani, kb. 30-40 perc. Érdemes a SuperSu beállításainál az alapértelmezett hozzáférést a kérdez opció helyett engedélyezre állítani, majd mentés után visszaállítani.

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP

DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP   DOOGEE X5 - Space Media Tek Toolkit - Backup - SP Flash tool - TWRP


ITFröccs.hu Szoftver | – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

DOOGEE X5 – ROOT

DOOGEE X5 – KingRoot – MT6580

DOOGEE X5 – TWRP Recovery 2.8.7.0 – V17

DOOGEE X5 – TWRP Recovery 3.0.0_0 – V17

11 HOZZÁSZÓLÁS

 1. brom error

  Szia,

   

  az általad javasolt módszer az én készülékemnél nem működött , Brom error hibát jelez (enable dram fail 0xfc0) hibakóddal. Több romot is próbáltam needrom.com-ról mindnek ez az eredménye.

  Van esetleg valami ötleted?

  Köszi

  Tamás

  • Szia, milyen paraméterekkel
   Szia, milyen paraméterekkel rendelkezik pontosan a telefonod? Sok hiba lehet az oka, de elsőként a scatter fájlra gyanakodnék! A megfelelőt tallózod be?
   Üdv, Tomi

   • brom error

    Köszi a gyors választ! 🙂

    Nekem is egy Doogee X5 telefonom van. Mindent ugyanúgy csináltam, ugyanonnan töltöttem le. A Rom-ban csak egy scatter fájl volt, szóval szerintem azt kellett betallózni. Ezután próbáltam másik rom-ot letölteni de mindegyik ugyanezt a hibaüzenetet írja. Youtube-on kerestem tutorialt ilyen hibával, de mindenki csak fake videót posztol erről a hibáról sajnos. 

    Nem tudom az számít-e, a készüléket pont egy éve a Tinydeal-ről szereztem be ,nem itthonról, szóval arra gondoltam valami egzotikus országba szánt változat lehet. Bár ennek ellentmond, hogy egyszer már sikerült needrom-os rom flashelést csinálni rajta, ezután hónapokig működött.

    Sajnos kezdek lemondani róla, napok óta ezzel szívok… :/

     

    Üdv

    Tamás

    • hm… nem is működik jelenleg

     hm… nem is működik jelenleg? Melyik romot tetted rá? TWRP van rajta, vagy gyári recovery? Android 6, vagy 5.1? Sima upgrade, vagy download módban próbálod?

     • brom error

      Nem, teljesen tégla lett. Szépen működött, de egy kikapcsolás alkalmával úgymaradt. Egyetlen “élet-jel” ami miatt reménykedem, hogy amikor a gépre csatlakoztatom, megjelenik az eszközkezelőben.Flash-elés alkalmával el is indul a folyamat, a piros csík végig ér, de a formázás, letöltés stb. nem indul, az említett hibaüzenet kb. a 10. másodpercben megszakítja a folyamatot. A virtuális telefonon spflash tool-ban látszik a telefon MT6580-as felirat, de alatta a chip info rész már meg sem jelenik. Bármilyen üzemmódban ugyanez történik, download, upgrade ill. format all/download üzemmódban is. Sőt format readback vagy memory test füleken is.

      Jelenleg 6.0 needromos android van rajta twrp-vel. Jelenleg a cikkben ajánlott 16,17,18-as android verzókat próbáltam feltenni gyári recoveryvel ill. twrp-vel is, sőt a legújjabb custom romokat, a doogee.cc-ről original romot is, de mindegyiknék ugyanaz az eredmény. :/

      Üdv

      Tamás

     • Akkor mi történik, ha csak a

      Akkor mi történik, ha csak a gyári recovery állományt állítod vissza download módban? mint itt, ebben a leírásban… igaz, itt TWRP recovery helyett a gyárit lődd rá vissza!

 2. Üdv!
  Itt a megoldás a problémára!:
  Csatlakoztasd a telefonod a géphez twrp-ben és indítsd el a letöltési folyamatot.
  Miután elinditottad azt tapasztalhatod hogy nem indul el a letöltés ezután nincs más dolgod mint a REBOOT menüpontra kattintva a POWER OFF-ot választod! Nekem így sikerült kikerülnöm ezt a hibát. Most tökéletesen müködik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .