DOOGEE X5 PRO - ROOT

Fórum: 

DOOGEE X5 PRO - ROOT

FONTOS!!!

Android verzió - Build-szám: DOOGEE-X5pro-Android5.1-R14-2016.01.15

A telefon legyen minden művelet során feltöltve!

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLD!!!

A garanciát elveszted, ennek tudatában kezdj hozzá! Nem ismerem még a belső lelkivilágát ennek a telefonnak, ez a root még tesztelés alatt áll nálam!

Root csomag: update-ROOT-DOOGEE_X5_PRO.zip


A root nagyon egyszerű, csak letöltöd az update-ROOT-DOOGEE_X5_PRO.zip csomagot felmásolod a telefonra, majd elnavigálsz a Beállítások -> A telefonról -> Vezeték nélküli frissítés menüpontba. A jobb felső sarokban a pöttyökre nyomsz és kiválasztod a kézi frissítés funkciót. Betallózod az update-ROOT-DOOGEE_X5_PRO.zip állományt és rányomsz a "Frissítés már" gombra. Telefon újraindul és root-olt lesz.

DOOGEE X5 PRO - ROOT     DOOGEE X5 PRO - ROOT     DOOGEE X5 PRO - ROOT


ITFröccs.hu Szoftver | - Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó és nem mellesleg piacképes gyakorlati tudással rendelkező szakember.


 


Tbis képe

Le töltöttem és úgy csináltam ahogy írtad ,de nekem amikor újra indul a telefon és kijön a kis zöld android bábu és megy fel a töltési csík kb a negyedénél kiírja hogy hiba. DOOGEE-X5pro-Android5.1-R14-2016.01.15 van rajta 

Tbis képe

Szia a kingrootal mi a baj? Mert valami százalékokat ír de eddig jó , de mintha lefele mennének a százalékok. A másik továbbra se megy , procit akarom benne húzni amúgy kevés ez az 1ghz akad egy pár játék 
Leszedtem a setcput működik is de 998mhz-nél feljebb nem engedi na most ehhez van-e kernel ehhez a telefonhoz vagy nincs vagy hogyan tudom legalább 1.2ghz-ig felhúzni? Most nézem hogy kell kernelt felrakni telefonra , de ez nekem eléggé meredek már pedig én a gépekhez értek meg a proci húzáshoz h ne melegedjen fel a gép procija feszko értékek beállitása a biosba stb de ez teljesen más. Nem tudom hogy érdemes-e vele próbálkozni https://www.youtube.com/watch?v=lBYRLc5GKAI
A rootkinget meg nem engedi letörölni csak leállítani , na még is sikerült letörölnöm megtaláltam a kingroot menüjében ez egy jó progi ,de amúgy kárt hogyan okozhat a telefonban? 
Üdv Gábor

admin képe

Szia! A KingRoot alkalmazás kárt nem okoz a telefonodban, ami visszaszámol az nem a Purify véletlenül? Ez egy optimalizáló app, amit a KingRoot csomag feldob. Amit linkeltél videó snapdragon soc, ebben a telefonban mediatek soc van. Nem tudom, hogy lehet húzni az órajelen, de általában telefonokon nincs értelme. Vagy elfüstölnek, vagy folyamatos újraindulgatás lesz a vége. Üdv, Tomi

admin képe

Nem minden telefonhoz jó a KingRoot, többnyire MediaTek telefonokhoz. Hasonló az iRoot alkalmazás is. Azért szeretik sokan inkább a SuperSu alkalmazást, mert nem telepít fel egyéb más programokat root során, mint a KingRoot, vagy az iRoot. De rengeteg más hasonló root lehetőség is van.

KingRoot: http://www.kingroot.net/

iRoot: http://www.iroot.com/

Modeszto képe

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy OTA nem talál frissítést a telefonom és megpróbáltam a needrom ról letöltött 01.15 t telepiteni a leírtak alapján azonban újraindulás után ugyanúgy a 12.01es indul el. Mi lehet a probléma? Amikor kiírja, hogy rendszerfrissítések telepítése kb 1 secre latszik a százalék jelző csík aztán eltűnik. Olyan mintha végig menne a folyamat azonban a decemberi verzió fogad.( Próbáltam sd kártyáról és belső memóriaról is a megfelelő mappa létrehozása után)

admin képe

Szia! Root van a telefonodon? Mert az OTA csak akkor jön, ill. megy fel, ha a rootot eltávolítod és a telefont alaphelyzetbe állítod. Factory Reset. Mondjuk írják is, hogy R09-re nem megy fel sokaknak, mert változott a partíció kiosztás. Ezért nincs OTA update R09-es telefonokra. SPFlashtool segítségével fel kell tenned az R12-es verziót az már frissülni fog R14-re. Üdv, Tomi

Modeszto képe

Végül sikerült flastool-al az R12-t felrakni és így már tényleg megtaláltam OTA a 14-et. Köszönöm mégegyszer!  (azért az aláíratlan driver-el megszenvedtem win10 alatt, mert ilyet még nem csináltam eddig :D )

Modeszto képe

Nem rootoltam még pont azért szeretném, hogy írjátok ez a módszer csak az 1.15 ajánlott. Azért megpróbálok egy resetet aztán ha nem akkor majd flashtool, mert még dolgozom... köszönöm a gyors választ! :)

Modeszto képe

Esetleg valami infót nem tudsz a 6os frissítéséről? Akár gyári akár cyagonemode.. én nem találtam konkrétan semmit csak találgatásokat.

admin képe

Szia! Sajnos már nincs nálam Doogee X5 Pro készülék, így nem tudom kipróbálni, hogy R15 verzió alatt jó lenne ez a root módszer. A KingRoot biztosan. Esetleg kérdezz rá XperiMentnél, Ő most egy X5 Pro-t nyúz. Annyi infóm volt legutóbb, hogy root után nem megy az OTA update, csak ha törlöd a root alkalmazást és visszaállítod gyáriállapotba a telefon. Ilyen root és hasonlók előtt mindig mentsd le a dolgaid, mert előfordulhat egy bootloop. Akkor meg csak factory-reset fog segíteni, de az meg mindent töröl. De ha kicsit elolvasgatod a fórumokat, és ha a Flash Tool sem ismeretlen, akkor nincs megállás, hiszen nehéz téglát csinálni a Doogee X5 Pro készülékből. Üdv, Tomi

XperiMent képe

Egyelőre még nem rootoltam, de már készülök rá.

Lehet, hogy a Kingoroot-tal fogok próbálkozni, az már több mediatekes tablettel jól működött. Ahogy összejön, jelentkezem.

https://www.kingoapp.com/

Szerk.: Nekem amúgy R14 van csak fent, és nem is jelez frissebbet az OTA frissítésnél.

Kingorootot próbáltam, de azzal nem jött össze.

Szerk.:
update-ROOT-DOOGEE_X5_PRO.zip csomagot feltettem, gond nélkül rootolódott vele. Unrootolni hogyan kell?

vegita képe

Sziasztok.
Bármit teszek mobil kapcsolaton keresztül nem működik a net.  Holnap felhívom a szervízt hogy küldjem vissza vagy várjak frissitést.
Visszafele lehet frisiteni?

zsoltyy képe

Sziasztok!
Ha a KingRootal rootolok, annak marad valamilyen nyoma? Tehát garancia vesztéssel jár vagy egy rendszervisszaállítás után nyoma sem marad?
Köszi a válaszokat.

admin képe

Szia, a KingRoot alkalmazást el tudod távolítani a program menüjéből és factory-reset. Biztos nem lesz nyoma, ha root jog alatt semmit sem vágsz tönkre a rendszereden. Üdv, Tomi