DOOGEE X5 MAX – TWRP – Root

DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root
DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root


DOOGEE X5 MAX – MT6580

Az X5 Max telefonban is MT6580 dolgozik, mint a sima X5 telefonban, elődjében. SPFlashTool használatához a driver csomagot kell telepíteni és szükségünk lesz egy SPFlasTool programra. Ezek itt letölthetőek, elérhetőek. A telepítés menetét is megtalálhatjuk az X5 fórumban.

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLD!!!

A garanciát elveszted, ennek tudatában kezdj hozzá! Nem ismerem még a belső lelkivilágát ennek a telefonnak, ez a recovery még tesztelés alatt áll nálam!

Ami más, ami kell még. A needrom.com oldalán regisztráció után letölthetőek

 

1. driver (preloader) telepítés, mentés

Itt már írtam róla, természetesen a Doogee X5 Max TWRP használd, ne a cikkben lévő sima X5 TWRP fájlt! Ebben a leírásban a CDC driver telepítése a leglényegesebb. DOOGEE X5 – Space MediaTek Toolkit – Backup – SP Flash tool – TWRP driver: Android_CDC_Driver.zip

2. SPFlashTool

DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root

SP_Flash_Tool_v5.1524.00.000.zip

Rendszergazdaként futtatjuk a flash_tool.exe-t, betallózuk a letöltött gyári rom MT6580_Android_scatter.txt állományát, vagy a letöltött recovery mellett található MT6580_Android_scatter.txt állományt. Pipa csak a recovery résznél legyen, majd betallózod a letöltött, kicsomagolt recovery.img fájlt. Rányomsz a Download gombra a telefont, pedig kikapcsolt állapotban összekötöd a számítógéppel. Megvárod amíg végig megy a flash és felugrik a zöldpipás ablak, utána már beléphetsz a recovery-be. TWRP Recovery telepítése után, csinálj teljes mentést a rendszeredről, hogy legyen TWRP mentésed is!

3. root

Letöltöd a Doogee X5 Max root csomagot, még pedig a SuperSU-v2.78-SR1.zip.zip csomagot. TWRP recovery segítségével már telepíthető is. Telefonra másolod és recovery install menüpontból kitallózod, majd install. Telefon reboot és root jogod van a készülék felett.

DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root

 

DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root

 

DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root DOOGEE X5 MAX - TWRP - Root

 

 


ITFröccs.hu | Szoftver – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

18 HOZZÁSZÓLÁS

 1. X5max pro?

  Üdv!

  Új  agyok ezen a fórumon, de reményeim szerint tudtok segíteni. Került hozzám két telefon. Az egyik egy Doogee X5max pro, a másik egy Doogee T6 pro. Mind a kettő android 6.0 de mind a kettőn van valami nemkívánatos malware, amit root jog nélkül nem tudok törölni. A sokat reklámozott rootoló progik nem tudták rootolni, és normális megoldást sem találtam rá a neten. A fenti leírás az X5max pro esetében alkalmazható lehet? Mert akkor kipróbálom.

  • X5 Max Pro esetében is

   X5 Max Pro esetében is alkalmazható, de mivel az X5 Max Pro nem MT6580, hanem MT6737M processzorral szerelt, ezért neked ezek a csomagok kellenek. Doogee X5 Max Pro esetén. Doogee X5 Max Pro SuperSU – Gyári Rom – TWRP

   A menete ugyan az, de még nem tudtam kipróbálni, hogy minden frankón működik, mert X5 Max Pro még nem volt a kezemben.

  • Én eddig DPS tableteken
   Én eddig DPS tableteken találtam előtelepített malware-eket, egyklikkes rootoló telepítése után Titanium Backuppal el tudtam távolítani. Ezek reklámokat nyomtak folyamatosan. Az X5 Max-okon milyet találtál, és mit csinál?

   Nem biztos amúgy, hogy a Doogee telepítette, hanem valaki a gyártó és a végső eladó között. Ismerősnek is X5 Max Pro-ja van, majd ellenőriztetem vele.

 2. Üdv!

  Üdv!

  Ezt találtam. Igazából még nem volt alkalmam nekiállni kitakarítani mert a gyerek telefonja. Van egy a sajátomon is (T6pro), amin van egy xinyinhe… és volt, hogy a Kasperky blokkolta. Szerintem valami kaput akart nyitni, mert egyébként a Kas nem szokta produkálni magát fölöslegesen. Azóta inaktív. Gyanítom, valami reklámcuccokat akart telepíteni, mert a neten erre panaszkodtak. Szerintem se gyári appok, valszeg a keteskedő és bandája. 🙂

 3. Doogee x5 max rpot

  Kedves Tamás, nekem az egyik problémám az x5 max telóval a felugró reklámok. 2 db apk-t nekem is malware-nak jelez egy alkalmazás. Nem tudom, hogy root-olással a kéretlen reklám probléma orvosolható-e. A másik, hogy a Doogee X5 Max TWRP linkre kattintva az oldal nem található. Szeretném root-olni a telefont, de valahogy a lépéseket nem értem. Annak idején a Vodafone 858-at sikeresen root-oltam, Cyanogenmod rom-ot sikerült pakolni rá. Most eljutottam odáig, hogy szerviz menü és mentettem a telefon gyári rendszerét 3 db zip file-ba. Azt is tudom, hogy törölni kell a gyári rom-ot, csak nem tudom, mit töltsek rá. Harmadik pedig, hogy van egy idegesítő dolog a telefonban a telefonhívások indításánál vagy fogadásánál: amikor felépül a vonal, rezgéssel jelzi a telefon. Ezt a másik fél is hallja. Zavaró, főleg, hogy van olyan, hogy a rezgést nem hagyja abba. Ezt meg lehet-e szüntetni valahogy? 

  Tudom, hogy most 3 problémát is leírtam, de minden segítséget köszönök előre is. Üdvözlettel: Zimi

  • Kedves Zimi, a TWRP linket

   Kedves Zimi, a TWRP linket cseréltem az előző megszűnt, valamilyen okból. Elméletileg, ha a TWRP fent van elég ezt telepíteni a telefonra: AntiMalware Patch

   Nem próbáltam még, de elméletileg leszedi a fertőzött alkalmazásokat. Előtte mindent ments a telefonodról!

   Vagy még ezt a romot ajánlják: Download 10.20.2016 Clean Mod

   De előtte ments! Recoveryben, pedig 1.Wipe system, data, cache,art – 2.Install – 3. No malware

   Legalább is ezt írják, sajnos én már nem tudom kipróbálni, mert nincs nálam a telefon.

   Üdv, Tomi

   • X5 max root

    Kedves Tomi, sikerült mindent letöltenem. A Mediatek preloader USB drivernél akadtam meg. Látszólag feltelepül, de a kikapcsolt telefont csatlakoztatva csak egy pillanatra villan fel COM9 porttal az eszközkezelőben. Így a Flash Tool sem látja.

    Lehetséges, hogy a McAfee víruskereső akadályozza a com port működését?  

    TWRP-ből 3 is van: black, dight, light. Ezek közül bármelyik használható? 

    Köszi, Zimi

 4. x5 max root

  Kedves Tomi, addig gyúrtam a rendszert, amíg sikerült! 🙂

  Települ a Download 10.20.2016 Clean Mod. Egyet elszúrtam, nem mentettem, elbénáztam azzal a csúszkával a programban… viszont megvan a gyári rom is…

  A rendszer újraindult, most éppen az alkalmazás optimalizálás fut…el is indult. Sikeresen feltelepült! A megadott oldalon (Rogozhin) felsorolt módosítások mind megvannak, a telefon működik!

  Köszönöm az útmutatást és a segítséget!!! 🙂

  Zimi

   

 5. Köszi, sikerült!
  Üdv!
  Végre-valahára eljutottam oda, hogy nekiálljak a telefonoknak. X5 max pro és T6 pro esetében is sikerült felraknom a TWRP-t. Ugyan ROM-ot nem cseréltem, de mindkettőre felraktam TWRP-vel a SuperSU-t. Nagy meglepetésemre maguk a víruskergetők így sem töröltek semmit, de legalább megmutatták, hogy hol vannak a system könyvtárban a nem kívánt dolgok. FileManager root jogokkal már kitörölte könyvtárastul, mindenestül. Azóta a Malwarebytes és a Kaspersky is nyugton van.
  Köszi a segítséget és az útmutatást!!!

 6. Nem települ a TWPR

  Tisztelt Admin és fórum tagok!!

  Abban kérnék segítséget hogy egy x5 max pro telefonra miért nem tudom feltelepíteni a TWPR. A flastool esetében download only alapból recovery.img a recoverihez  MTK_AllInOne_DA.bin és a MT6737M_Android_scatter.txt ahová kell . Preload modban com3 porton lefut a flash. Kábelről le a telefon. Inditás recovery módban. És csak a gyári recovery jelenik meg. Hol hibázom el? Segítségeteket előre is köszönöm. 

   • Nem települ a TWPR

    Szia !!

    Köszönöm hogy válaszoltál. A rom a 6.0-ás 2017-es frissitéssel. A TWPR és egyéb progi a needrom-ról lett letöltve. A TWPR a x64-es. 

 7. TWPR ügy

  Azóta raktam fel egy 2016-12-26-ai romot. Hivatalos. De a beállitásoknál a nyelvet és a fejlesztői módot már nem kellett beállitani. Az maradt az előző. Más telefonomnál ha ujra raktam akkor ezeket ujra kellett állitani.

  • x64 TWRP

   Igen, most olvastam én is mivel X5 Max Pro nem járt még nálam, hogy  az x64 TWRP nem minden ROM verzióhoz jó. A fejlesztői lehetőségek opció esetében van olyan gyári rom, hogy alapból be van kapcsolva. De nem tudom, hogy tetted fel a másik rom-ot. Én például minden rom telepítés után, akár gyári is, mindig csinálok egy factory-reset-et. Ez már nálam szokássá vált.

   • TWPR

    Szia!

    Köszönöm a válaszod. Esetleg tudsz valami más recovery-t amivel tudnék rootolni? Vagy esetleg segitséget tudsz adni a rootolásba? Illetve most hogy írod itt most nem volt factory reset, kifelejtettem. Köszönöm a figyelmeztetést.

 8. X5 max pro TWRP 3.0.2 segítség!!!

  Üdv! 

  Segítséget kérnék! twrp 3.0.2. van a telómon,felmásoltam a belső tárhelyre az új romot (Doogee x5 Max Pro 20170217 for TWRP) a telepítés meg volt,de nem akar elindulni a teló! Folyton csak a Team Win Recovery Project tölt be. Hogyan tudnám elindítani,hogy a már telepített rommal induljon el a teló? Előre is köszönöm a választ!

  Áky

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .