ASUS MeMO Pad 7 (ME176C) gyári visszaállítás (factory reset)

Ismét egy feloldhatatlan gesztuszár problémával kerestek meg. Egy ASUS MeMO Pad 7 (ME176C) tabletet zárt le a tulajdonosa, sajnos már csak a gyári beállítások visszaállítása maradt, mert a Google account sem volt beállítva.

A visszaállítás lépései:

 1. Lehetőleg töltsük fel a készüléket 70% fölé
 2. Kapcsoljuk ki
 3. Nyomjuk folyamatosan a Hangerő+ gombot, majd utána a Power gombot
 4. Mihelyst megjelenik az Asus logo, engedjük el a gombokat
 5. Rövid várakozás után bejön az alábbi menü, amelyben a Hangerő+- gombokkal tudunk mozogni, a Power gomb pedig futtatás.
  1. Reboot Droidboot
  2. Reboot
  3. Recovery
  4. Power off
 6. Válasszuk ki a Recovery menüpontot
 7. A készülék újraindul, majd bejön egy hanyatt fekvő Droid, hasában egy piros háromszög felkiáltójellel, opcionálisan egy Nincs parancs felirat
  (Itt el is akadtam, és maradt az őrült keresgéléls, mert sehol nem találtam arra információt, hogy hogyan lehet előcsalni a szükséges menüt. Végül hosszas próbálkozás próbálkozás után meglett a megoldás)
 8. Nyomogassuk felváltva a  Hangerő+- gombokat, majd esetleg a kettőt egyszerre, és be fog jönni a szükséges menü, amelyben megtalálható a wipe data/factory reset menüpont. Sajnos nem jöttem rá a logikájára, hogy hányszor, milyen sorrendben kell nyomogatni, de egyszercsak előjött a menü.
  (Ha esetleg nem sikerül a hangerőgombokkal előhozni a menüt, a tablet pár percen belül magától újraindul normál módban.)
 9. Ezen menüpont futtatása után a tablet újraindul, és visszaáll a gyári beállításokra.

 

A képernyőket csatolom, bár sajnos nem a legjobb minőségűek.

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .