Acer TravelMate B1 (B117-M) notebook bemutató videó – Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt
Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

 

 

Jelenlegi ár: 95.000Ft

A készülék a hivatalos oldalon: Acer TravelMate B1 (B117-M)

A tesztkészülék rövid specifikációja:

Acer TravelMate B1 (TMB117-M-C4XR)

 • Linux,
 • 4 magos Intel Celeron N3160 1,6GHz
 • 11,6″ HD (1366×768) Acer ComfyView LCD
 • Intel HD Graphics 400
 • 4GB DDR3L alacsony feszültségű memória
 • 128GB SSD
 • 802.11ac wifi+Bluetooth 4.0
 • HD webkamera
 • SD-kártya olvasó
 • 4 cellás 3220mAh Li-Ion akkumulátor, 45W-os adapter, üzemidő (gyári): 10 óra
 • Méretek (Szé x Mé x Ma): 291 mm x 211 mm x 22,30 mm
 • Súly (közelítő): 1,4 kg

 Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

Az Acer TravelMate B1 mind a fedelén, mind az alján, sőt a billentyűzet környékén is teljesen matt fekete, enyhén recés érzetű műanyag borítást kapott. A szélein körbe egy vastag, de ízlésesen megoldott gumírozott csík lett elhelyezve, ami leejtés esetén nagyban tompíthatja az ütődés mértékét. Egyébként lecsukott állapotban is teljesen jól összerakott kis gépet sikerült piacra dobnia az Acernek. A kijelző kétpontos rögzítése is stabil, nem lötyög, nincs holtjáték, jól össze van rakva. A kettő zsanér fémből készült.

A képernyőt egy kézzel nem lehet felnyitni, eléggé stabil, jó benyomást keltett elsőre és többedszerre is attól függetlenül, hogy eléggé széles kávákkal rendelkezik. Valamivel több, mint 180 fokban lehet kihajtani a kijelzőt, ami egy 11,6″-os méretű Acer Comfyview HD felbontású (1366×768) LCD. A tetején/felső peremén szokás szerint megtalálható egy HD felbontású webkamera, ami széles látószöggel rendelkezik, mellette jobbra, kicsit odébb egy mikrofont is találunk, alul pedig szokásos módon ott díszeleg az Acer felirat.

A billentyűzet ehhez a kis géphez mérten szerintem jól sikerült. Háttérvilágítás ugyan nem kapunk, viszont teljes méretű, jól reagáló, jól működő gombokat igen. Visszajelző led-ek (pl. caps lock, scroll lock, stb.) nincsenek, mint ahogy a méretből adódóan numerikus padot sem tudtak elhelyezni rajta. A fenti sorban lévő funkciógombok és a fel/le/jobbra/balra nyilak azok, amik kisebb méretűek lettek. A touchpad teljesen jól használható, jó érzékenységű, a gombjai jól működnek, igaz kicsit talán jobban benyomhatók, jobban besüllyednek, mint kellene.

A hardveres részre áttérve: van benne egy Intel Celeron N3160-as, négymagos processzor, aminek az alap órajele 1,6GHz, 2MB cache-el és 6W-os TDP-vel rendelkezik. Az alaplapra forrasztva került bele 4GB DDR3L alacsony feszültségű memória és van még 128GB M.2 LiteOn SSD-nk.

A notebook hátlapja viszonylag könnyedén, 9+2+3 csavar eltávolítása után szedhető le, bár sok szerelési lehetőséget nem kapunk. Csak az m.2 SSD-t és az akkut lehet cserélni/eltávolítani.

Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

Összességében egy jól használható, külső megjelenésre is teljesen szép az Acer TravelMate B1. Igaz a processzor nem egy atomerőmű szintjét képviseli, de kiegészülve a 4GB DDR3L RAM-mal és a 128GB M.2 SSD-vel (LITEON CV3-8D128) azért viszonylag jó sebességet és felhasználói élményt produkál a gép. Az árán elsőre kicsi meglepődtem, szerintem teljesen elfogadható, sőt jó.

A tesztelés során szokás szerint ráengedtem az OCCT stressztesztet, amit nem “szeretett” a gép. A folyamatos nagyobb terhelést nem bírta, kb. 1-2 perc után a processzor egyik magja elérte a 86 fokos hőmérsékletet, így a teszt idő előtt mindig leállt. Ennek viszont nagy jelentőséget nem tulajdonítok, mert egy ilyen gépet nem azért vesz az ember, hogy folyamatosan maximum teljesítményt akar kihozni belőle.

Mondhatnám, hogy jó lenne egy “márkásabb” SSD, vagy kellene a FullHD felbontás és elviselném a billentyűzet háttérvilágítást is, de nem mondom ezeket, mert nem az a kategória és a 95.000Ft-os ár talán kárpótolni fogja ennek a gépnek a vásárlóit.

Több részlet a videóban látható, hallható…

Bemutató videó:

 

 

 

Az akku eltávolítása:

 

 

 

BIOS:

 

 

 

HWINFO:

Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

 

CrystalDiskMark, CrystalDiskInfo:

Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

 

OCCT stressz teszt eredmények:

Acer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt https://www.youtube.com/watch?v=_5ZZCD61oiAAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alattAcer TravelMate B1 notebook bemutató videó - Jó vétel lehet 100 ezer forint alatt

 

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .