Acer Aspire V 15 Nitro (VN7-591) Black Edition notebook bemutató

Nemrégiben az Acer egyik új, játékra szánt notebookja, az Aspire V 15 Nitro (VN7-591) Black Edition járt nálunk. Közelebbről is megnéztük, és készítettünk róla jó pár videót is.

 

Nemrégiben az Acer egyik új, játékra szánt notebookja, az Aspire V 15 Nitro (VN7-591) Black Edition járt nálunk. Közelebbről is megnéztük, és készítettünk róla jó pár videót is.

Tesztkészülékünk adatai:

Acer Aspire V 15 Nitro (VN7-591) Black Edition

Intel Core i7-4710HQ, 15,6″ FHD IPS LCPD, NVidia Geforce GTX860M, 8GB RAM, 256GB SSD (M.2)+1TB HDD, 3 cellás Li-Polymer akku

Ára: ezzel a felszereltséggel jelenleg br. 400.000Ft az acershop-ban (Windows 8.1-el együtt).

Garancia: 3 év

A készülék a gyártó oldalán: http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/model/NX.MUYEU.002

Az Acer V Nitro kapható 17,3″-os kijelzővel is (V17), melyben oprtikai meghajtót is kapunk, valamint az USA-ban már az újabb Intel Core i7-4710HQ processzorral, valamint 4K Ultra HD kijelzővel is elérhető.

 

Kicsomagolás:

A nagyon igényes kemény kartondoboz a következőket tartalmazza: Acer V 15 Nitro notebook, tápkábel+LiteOn 135W-os adapter (19V, 7,1A), Aspire V Nitro User Guide füzet, Resource DVD, jótállási tútmutató.

Bemutató:

A készülék FullHD (1920×1080) felbontású, matt 15,6 inches IPS kijelzővel van szerelve, így biztosítottak a jó betekintési szögek is.

Csatlakozók:

  • Bal oldal: Kensington lock
  • Jobb oldal: audió kombó csatlakozó, 3xUSB3.0 port, HDMI, Gigabit Ethernet, tápcsatlakozó
  • Elöl: memóriakártya olvasó
  • Hátul nincs csatlakozó

A Gigabites Ethernet portja a Realtek  RTL8168/8111 családjára épül, a wifi csatlakozást a Atheros AR5BWB222 wifi chipje adja, ami 802.11 b/g/n szabványú csatlakozást tesz lehetővé, ráadásul kettő wifi antenna is van a gépbe szerelve.
Ezeken kívül Bluetooth 4.0-t és egy elég jó felbontású (1280×720) webkamerát is kapunk.

CPU-z, GPU-z, HWINFO:

Szerelés:

Sajnos a szerelése egy átlagfelhasználónak nehéz. A hátlapi csavarok, majd a billentyűzet eltávolítása után le kell húznunk az LCD panel csatlakozóját is, ezek után férhetünk hozzá a cserélhető alkatrészekhez, mint például a merevlemezhez,  az M.2 foglalatú SSD meghajtóhoz és az 52,5 Wh-s akkuhoz. Ez utóbbi nem cserélhető.
A ventilátorok tisztítása is ezután oldható meg.

A memória cseréje még körülményesebb, mert az alaplapnak éppen a másik felén van a kettő memóriaslot.

 

BIOS:

Az Acer-től megszokottan nem kapunk rendkívül sok beállítási lehetőséget a BIOS-ban, ezt remélhetőleg egy BIOS frissítéssel orvosolni lehet majd.

Összegzés:

A támogatás, a nagyon jó teljesítmény, a külső és az üzemidő is feltornássza a a V 15 Nitro Black Edition pontszámát. Ellene ezzel szemben kevés negatívumot tudok felhozni. A BIOS-e elhanyagolták, a nehéz szerelhetőség viszont olyan, hogy valószínűleg nem áll neki egy átlagos felhasználó szétszedni a gépét.

Az ára komoly játékosoknak nem fog gondot okozni.
Igaz nem játékra használnám, de ez egy olyan teljesítményű gép, amit elfogadnék bármikor.

A tesztkészüléket köszönjük szépen az Acer Magyarországnak.

 

Mellette:

Ellene:

– Nagyon jól és stabilan van összerakva Ellene csak kisebb negatívumok hozhatók fel: pl. BIOS beállítási lehetőségek, nehézkes szerelhetőség
– 3 év garancia -Nem cserélhető akku
– Nagyon jó teljesítmény -Billentyűzet
– Jó üzemidő

ÉRTÉKELÉS

Szempontok Elért pontszámok
KÜLSŐ: 8 fröccs
BELSŐ: 10 fröccs
ÁLTALÁNOS HASZNÁLHATÓSÁG: 9 fröccs
TÁMOGATOTTSÁG, GARANCIA: 10 fröccs
ÁR/ÉRTÉK ARÁNY: 8 fröccs
ÖSSZEGEZVE: 9 fröccs

Egyes képek forrása a notebookcheck.net

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .