Router PPPoE password

Sok esetben előfordult, hogy elfelejtettem a jelszavamat, vagy az éppen aktuális ügyfél sem tudta a sajátját. A pppoe internetes kapcsolathoz, pedig kell a usernév és a hozzátartozó password. Ilyenkor jönnek a telefonálgatások a szolgáltató felé, de sok esetben már este nincs ügyfélszolgálat. Éppen router-t cserélnél, mert mondjuk tönkre ment a régi.

Persze, a megoldáshoz szerencse is kell, ha ezt a programot használjuk. Legutóbb egy monornet-es pppoe kapcsolatnál mentett meg a program, ahol D-Link routert cseréltem.

„Szerencse” – Megoldás feltételei:

– a router-nek az admin felületéhez tudnunk kell a belépést (user, passwd) sok esetben a gyári jelszó és user van beállítva

– csinálnunk kell egy mentést a router konfigurációról (ez minden router-ben elérhető)

– a letöltött ingyenes programmal nyissuk meg az elmentett router konfigurációs mentést

– szerencsés esetben a program megjeleníti a szükséges adatokat, de nem minden router-t támogat (ilyenkor jöhet a telefon, emberi időben)

letöltés: RouterPassView-1.48.zip

Videó:


 

1 hozzászólás

 1. Ez marha jó!
  Ez marha jó!
  TP-Link WR340GD-vel, kiválóan működik, dyndns és admin jelszót is kiírta.

  Nemrég egy lecserélésre váró WRT54G-n jól jött volna, a user olyan fél nap alatt jutott dűlőre T-nél, természetesen pont akkor nem működött a rendszerük. Szerencsére utána az öreg Linksyst megkaptam, majd azon is tesztelem, van még pár routerem (Asus, D-Link, SMC, Edimax), azokkal is kipróbálom ráérő időmben.

  szerk.
  Linksys WRT54G gyári, 2012-es firmware pipa. Igaz, PPPoE-t nem néztem meg vele, de minden más jelszót kiírt.

  szerk.
  TP-Link TL-WR1043ND-n is működik.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .