Microsoft Windows 10 Pro hálózati profil váltás egyszerűen

Microsoft Windows 10 hálózati profil váltás egyszerűen
Microsoft Windows 10 hálózati profil váltás egyszerűen

 

Microsoft Windows 10 Pro hálózati profil váltás

A Windows 10 operációs rendszerben található hálózati kapcsolatokat profilokhoz rendeli. Ennek következtében más (tűzfal, elérés) szabályok vonatkoznak a Magánjellegű, vagy a Vendég, Nyilvános hálózatokra. Több lehetőségünk is van rá, hogy hálózati profilok között váltsunk, de most a legegyszerűbb módját fogom nektek bemutatni.

A keresőbe beírod, hogy secpol.msc és már is indíthatod a Helyi Biztonsági Házirend beállításait egy enter leütésével. A megjelenő ablakban válaszd a Hálózat listázó – házirendek opciót, illetve kattints rá! Majd jobb oldalon jelennek meg a beállítások

Microsoft Windows 10 Pro rendszerre telepített OpenVPN szerver hálózati kapcsolatának profil váltása

Microsoft Windows 10 hálózati profil váltás egyszerűen

Ez a profil váltási módszer akkor is jól jöhet, ha egy Windows 10 operációs rendszeren telepített OpenVPN szerver TAP adapterét akarod Magánjellegű (Private) profilra állítani. Mert a Nyilvános (Public) esetében lehetnek elérési problémáid a kilensen  a sikeres csatlakozást követően.

 

Természetesen a hálózati profil váltásnak több módja is van, de most talán a legegyszerűbbet mutattam meg nektek, ha virtuális adapter profil váltásáról is szó lehet!


forrás: 4 Ways To Change Network Type In Windows 10 (Public, Private or Domain)

1 hozzászólás

 1. Windows 10 Home

  Felhívták rá a figyelmemet ami való igaz, hogy Windows 10 Home esetében ez a megoldás nem működik, mivel korlátozza a Home verziót a Microsoft. Ezért marad a Gépházban való állítási lehetőség az adapter profilokat illetően. OpenVPN TAP adapter profil állításának esetében, pedig más megoldást kell keresni [PowerShell] , de nem gondolnám, hogy valaki Windows 10 Home operációs rendszerre OpenVPN szervert akar beüzemelni. Köszönöm, a fórum módosítva!

  cool

  PowerShell

  Get-NetConnectionProfile //hálózati profilok lekérdezése
  Set-NetConnectionProfile -InterfaceIndex <index number> -NetworkCategory Private //privát hálózat beállítása
  Set-NetConnectionProfile -InterfaceIndex <index number> -NetworkCategory Public //nyilvános hálózat beállítása

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .