Meghibásodott meghajtó cseréje QNAP hálózati eszközön, vagy tárhely bővítés | QNAP NAS

Meghibásodott meghajtó cseréje QNAP hálózati eszközön | NAS
Meghibásodott meghajtó cseréje QNAP hálózati eszközön | NAS

Hibás meghajtó cseréje QNAP NAS-ban

Meghibásodott meghajtó cseréje QNAP hálózati eszközön | NAS
Hibás meghajtó cseréje QNAP NAS-ban | NAS

Mit kell tennünk, ha meghibásodik egy meghajtó QNAP NAS eszközön?

Amennyiben hibatűréssel rendelkező raid van beállítva aggodalomra semmi okunk nincs, vagy ha rendelkezünk ütemezett mentési folyamatokkal.
Az esetemben raid1 kötetből fogunk kicserélni egy lemezt, szóval egy hibát szimulálunk. Ugyan ez lesz a menete, ha esetleg 4, vagy több lemezes hálózati meghajtóval rendelkezel és hasonlóan kell végig vinni egy esetleges tárhely bővítést is!

Meghibásodott meghajtó cseréje QNAP hálózati eszközön, vagy tárhely bővítés | QNAP NAS


QNAP

Kisvállalati NAS üzembehelyezéssel, beállításokkal, üzemeltetéssel kapcsolatban kérje ajánlatunkat a Kapcsolat menüponton keresztül.

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szia!
  Az érdekelne, hogy
  1. melyik a jobbik vétel? A Synology DS218j, vagy a Qnap TS-228A?
  2. Mi történik akkor, ha nem a merevlemez, hanem maga a NAS megy tönkre? (Pl. lerohad az alaplapja.) Az adatokat ki lehet nyerni a merevlemezekről egy új NAS-al?
  Üdv.: Zsolt

  • Szia Zsolt!
   Nálam volt már TS-228A és DS218j is, de neked kell eldöntened számodra melyik alkalmas. Nekem a tapasztalatom az volt, hogy DS218j a ház (hűtés, rezgés elnyelés) miatt, sokkal megbízhatóbb vétel.
   QNAP TS-228A teszt és bemutató
   Synology DiskStation DS218j bemutató – 2 fiókos adattárolás
   Szóval az én döntésem a DS218j mellett lenne, ha választanom kellene.
   Abban az esetben, ha a NAS megy tönkre (célszerű gondoskodni előtte már mentési feladatokról) a meghibásodás típusától függ, hogy visszaállítható még az adat, vagy sem. Legalább egy külső lemezere is állítsunk be mentést, vagy van lehetőség felhőbe menteni, vagy másik távoli NAS eszközre. Ez már csak felhasználó döntése, hogy mennyire akarja biztonságban tudni a tárolt, pótolhatatlan adatait és milyen mentési lehetőségeket választ, vagy mire van lehetősége.
   Üdv, Tomi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .