Helyreállítási partíció áthelyezése, mozgatása | MiniTool | AOMEI

Helyreállítási partíció áthelyezése, mozgatása | MiniTool | AOMEI
Helyreállítási partíció áthelyezése, mozgatása | MiniTool | AOMEI

A Microsoft Windows helyreállítási partíció sok esetben hasznos lehet, ha valamiért javítanunk kell az operációs rendszerünket. Természetesen lehet létezni a helyreállítási partíció nélkül is és helyreállító adathordozót létrehozni, de sok kényelmetlenségtől megszabadulunk, ha egyből megtudjuk kezdeni egy esetleges hiba elhárítását gépünkön.

Ez a téma egy HDD klónozása során jött velem szembe és megér egy bejegyzést az oldalon. Mivel a windows lemezkezelőjében van lehetőség a partíciók, kötetek létrehozásán és törlésén kívül, a kötetek növelésére és zsugorítására. A windows lemezkezelője viszont egy dolgot nem tud, partíciót mozgatni, áthelyezni. De ez könnyedén megoldható a MiniTool Partition Wizard, vagy az AOMEI Partition Assistant 9.1  ingyenes szoftverével.

A probléma forrása az volt, hogy egy 1Tb-os HDD lett klónozva egy 250Gb-os SSD-re. A HDD partíciókra volt osztva, de az SSD esetében már klónozást követően nem volt szükség az adatnak kijelölt partíciókra. A fennmaradó le nem foglalt területet így kötet kiterjesztéssel a (c:\) rendszer partícióhoz adtam volna, de mivel a helyreállítási partíció a (c:\) rendszer és a (d:\) adat kötetek között helyezkedett el, így nem tudtam egybevonni a partíciókat. Mivel a helyreállítási partíció törlése nincs a javasolt megoldások közt, ezért jött képbe a fentebb írt kettő ingyenes alkalmazás.


 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .