Gigabyte GSmart Guru G1 telefon teszt

Gigabyte GSmart Guru G1
Gigabyte GSmart Guru G1

Gigabyte GSmart Guru G1

 

Készülékünk rövid adatai:

OS: Android 4.2 (Jelly Bean)

CPU: 1.5GHz Quad-Core MediaTek MT6589T

Kijelző: 5″ IPS, 1920 x 1080 pixels (Full HD)

Memória: 2GB

Belső tárhely: 32GB (nem bővíthető)

1 normál sim foglalat

Wi-Fi 802.11 b/g/n – Bluetooth 4.0 – 3G – GPS

Kamera: Előlapi: 5MP – Hátlapi: 13MP with AF & LED Flash Light

Méretek/Súly: 147 x 72.1 x 7.2 mm / 158g (akkumulátorral)

Akkumulátor: Li Polymer 2500mAh

Csomag tartalma:

– GSmart Guru G1 telefonkészülék (beépített akkumulátor)

– 1 db kijelzővédő fólia

– Sim kiszedő tű

– Fejhallgató

– microUSB kábel /számítógépes adatátvitelhez – töltéshez/

– Hálózati adapter

– Üzembehelyezési útmutató, Biztonsági előírások, Garanciajegy

 

Ára jelenleg: Bruttó 85.000Ft körül mozog!

Garancia: 2 év

Készülék a gyártó oldalán: Gigabyte GSmart Guru G1

Specifikáció a gyártó oldalán: Gigabyte GSmart Guru G1

Android JB:

Operációs rendszerünk Android Jelly Bean 4.2.1. Nem lesz meglepő, ha azt írom, hogy probléma nélkül fut az 1.5GHz Quad-Core MediaTek MT6589T processzor, 2GB memória, 32GB belső tárhely, 5″ IPS, 1920 x 1080 pixel (Full HD) kijelző segítségével a rendszerünk. Kisebb “Paks” lett belepréselve a GSmart Guru G1 háza alá.

Rendszerünk stabil, habár édekes feltevés, hogy vajon érkezik-e rá Kit-Kat rom frissítés. Erről információm nincs.

A szokásos Google-Android alkalmazásokon kívül ezeket kaptuk előtelepítve: Dropbox – Kingsoft Office – Torch – TouchPal billentyűzet applikációk.

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Külső és használat:

A fogása a Guru G1-nek kiváló, erre a GSmart nagyon figyel az eddigiek alapján. Az újabb GSmart Rey R3-as készülék fogása is nagyon jóra sikerült!
A súlya, ha lehet ilyet mondani kellemes. Letisztult felületet kapunk, számomra nagyon felhasználóbarát. Az 5″-os IPS kijelző a maga 1920×1080 pixel felbontásával nagyon szép képet tár elénk használat közben. Jó betekintési szög, teljesen jól látható, szép képe van a telefonnak.
Durva akadásokba nem ütköztem a készülék használata során, esetleg egy-két “laggolás” előfordult játék, és használat közben, de ezt betudtam a Full HD felbontás velejárójának egy MT6589T cpu-val, és PowerVR SGX 544MP gpu-val szerelt telefonon. A 2GB memória is bőven – bőven elég a mindennapi használatra. Talán kicsit túl is lőtt a célon a gyártó, lehet elég lett volna itt a HD felbontás is, kicsit olcsóbb áron kerülhetett volna a piacra, kisebb akadások nélkül, de ez már üzletpolitika. Ennek elenére a készülék stabil használatot eredményez, mindennapi használatra tökéletes. A 2 év garancia is említésre méltó!

Sajnos tok nélküli használat során a hátlapi kamera igen csak megkaphatja a magáét, mivel ha leteszed valahová azon fekszik a telefon. De ezt a hibát más gyártók is elkövették már. Kérdés, hogy hova lehetne még tenni, vagy hogyan? Kicsit sajnálom, hogy az akkumulátor nem cserélhető, illetve kivehető. Gondolom nem 2 év jótállási idő alatt fog tönkre menni, és mehetünk majd vele szervízbe, vagy vehetünk új telefont. Ugyan ez a helyzet a SIM kártya behelyezésével, gondolok itt a SIM kártya kiszedő tűs megoldásra. De ez legyen csak az én problémám.

Összességében jó teljesítményt, stabil rendszert kapunk.

 

 

Bővíthetőség, portok:

Egy fülhallgató csatlakozásunk van és egy normál SIM foglalat. Külső tárhely bővítésre nincs lehetőség micro SD segítségével, de a belső tárhelyünk alapból 32GB.

Vezeték nélküli kijelző – Wi-Fi 802.11 b/g/n – Bluetooth 4.0 – 3G – GPS

Kamera:

Az előlapi 5MP kamera nem csinál minőségi képet, de videóhívásra tökéletes, megfelelő fényviszonyok között.

A hátlapi kamera esetében az az érdekes, hogy ha villanófénnyel fényképeztem egy sötétebb helyen, a képen a háttér teljesen sötét lett. Ez látható a kutyusos képen.

Előlapi:

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Hátlapi:

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Gigabyte GSmart Guru G1   Gigabyte GSmart Guru G1

Értékelés:

Külső: 9/10 fröccs: A telefon külseje, a design teljesen tökéletes. Fogása kényelmes az 5″ -os méretű készüléknek, a 158 grammos súlya legalább is számomra pont jónak mondható.

Belső: 7/10 fröccs: Nincs baj a teljesítménnyel, de az MT6589T processzor, PowerVR SGX 544MP gpu, 5″ IPS, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontáshoz picit kevésnek gondolom. Ezt mutatja a használat közben a néha észrevehető laggolás. De ne felejtsük el, hogy kapunk még 32GB belső tárhelyet, 2GB memóriával ami nem rossz, de nem is bővíthetjük tovább. Kamera van benne, de itt se várjunk minőségi dolgot, főleg ha sötétben akarunk képet készíteni.

Általános használhatóság: 9/10 fröccs:  Nincs gond a használattal, legalább is nekem nem volt. Kellemes volt kézbe venni, játszani, levelezni, mindennapi használatra tökéletes.

Támogatottság, garancia: 9/10 fröccs: 2 év (Rendszerünk stabil, habár édekes feltevés, hogy vajon érkezik-e rá Kit-Kat rom frissítés. Erről információm nincs.)

Ár/érték arány: 7/10 fröccs: Jelenlegi ára kb. bruttó 85.000Ft.

Összegezve: 8 fröccs

GamePlay:

 

 

AnTuTu Benchmark:

Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark

Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark

Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Antutu Benchmark

Quadrant Benchmark:

Gigabyte GSmart Guru G1 - Quadrant Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Quadrant Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Quadrant Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Quadrant Benchmark

Gigabyte GSmart Guru G1 - Quadrant Benchmark   Gigabyte GSmart Guru G1 - Quadrant Benchmark

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .