Drupal Core Update

Drupal 7-es rendszerünkhöz, ha megjelennek frissítések célszerű telepíteni, mivel biztonsági frissítéseket is tartalmaznak.
Pár dolgot kell betartani, és nem lesz semmmi gond.

Első lépés:

Mentsünk!!!
– mentsünk adatbázist
– mentsünk le mindent a webszereverünkről fájl szinten /nem szükséges, de jobb megijedni, mint félni/

Kapcsoljuk az oldalunkat, karbantartási üzemmódba!

Második lépés:

Abban az esetben, ha nem a Drupal alap sminkjét használjuk, a megjelenés alatt állítsuk vissza a Garland sminket alapértelmezettnek!

A Modulok oldalán kapcsoljunk ki minden modult. A modulokat ne egyszerre kapcsoljuk ki, mert lehet nem lesz elég memória hozzá a szerverünkön, és valami hibába ütközünk. Mondjuk, kapcsolgassuk ki kettesével a modulokat.

Harmadik lépés:

Töltsük le a frissítést, magyarosítást, majd kicsomagolás után másoljuk fel a webszerverünkre. A régi mappákat töröljük, majd úgy másoljuk fel az újakat.

A frissítés és a magyar nyelvi csomag letölthető, a drupal.hu -ról!

Mappák, fájlok amiket ne töröljünk!

sites

tmp /ha van ilyen mappád, ne töröld!/

.htaccess /ha van benne saját bejegyzés, tegyük bele az újba!/

robots.txt

Negyedik lépés:

Miután feltöltöttük a frissítést, illetve az új core verziót és a magyar nyelvi fájlokat, futtasuk az update.php-t. Amikor rendben lefutott, visszakapcsolhatjuk a modulokat, természetesen itt sem egyszerre, hanem mondjuk kettesével. Frissítsük a modulokat, majd megint futtassuk az update.php-t! Nézzük át a jogusultságokat! Visszaállíthatjuk az oldalunk sminkjét is, majd visszatehetjük az oldalunkat karbantartási üzemmódból, élesre!

Állapot jelentésnél, már az új core verzió fogad!

Drupal Core Update:

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Verzió frissítés

    Köszönöm a részletes leírást és a videót, zökkenőmentesen sikerült a frissítés.

    • Szia! Örülök, hogy hasznos
      Szia! Örülök, hogy hasznos volt ez a kis tutorial a számodra. Esetleg, ha már biztos vagy a rendszered működésében és biztos vagy benne, hogy a mentéseid is könnyedén visszaállíthatók, akkor már nem feltétlen kell kikapcsolnod a modulokat amiket használsz. Persze a leírás szerint ez a legjobb(biztonságos) frissítési menet, de sok időt megspórolhatsz, ha nem mész végig a modulok kikapcsolgatásán és bekapcsolgatásán. Csak mentésed mindig legyen! Természetesen ez függ a kiszolgáló szerver teljesítményétől is. Üdv, Tomi

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .