Drupal alaptelepítés 2 modulok

Már megnéztük hogyan telepítsük a Drupal 7-et. Most elkezdünk beköltözni frissen telepített oldalunkra. A modulok segítségével bővíthetjük weboldalunk funkcióit, csak figyelnünk kell pár dologra!

  • Ne használjunk dev, illetve fejlesztés alatt álló modult, ha csak nem mi vagyunk a fejlesztők.
  • A letöltött modulokat mindig, csakis a sites/all/modules mappában telepítsük, illetve másoljuk /ez később fontosabb lehet egy core frissítés során/.
  • A modulok kiegészítőit a sites/all/libraries mappába másoljuk, ha van ilyen.
  • Az oldalunk megjelenéséért felelős themes /témákat/ pedig a sites/all/themes mappába másoljuk.

Ezt a pár dolgot tartsuk be, és akkor könnyű lesz az oldalunkat karbantartani, átlátni!

Modulok:

Admin menu

Abban az esetben, ha nem találunk a sites/all/ mappában modules, libraries, themes mappákat, akkor hozzuk létre! Végtelen lehetőségünk van modulokat keresni a drupal Module project oldalán, és telepíteni a nekünk megfelelőt !

Drupal Modules: https://drupal.org/project/project_module

Az első modul, amit telepítünk az admin_menu, célszerű lecserélni az alapértelmezett admin menüt, mert jelentős gyorsulás érhető el, és szerintem átláthatóbb.

Bővebb info a modulról: https://drupal.org/project/admin_menu

Localization update

Ez a modul a nyelvi frissítéseket tölti le, és telepíti a rendszerünkbe. Érdemes feltenni, mert mindig hozzájutunk a legfrissebb nyelvi fájlokhoz, fordításokhoz. Bekapcsolása nem szükséges, és nem is ajánlott, csak akkor ha esetleg rá akarunk nézni elérhető-e számunkra valamilyen fordítás a motorunkhoz. /CMS/

Bővebb info a modulról: https://drupal.org/project/l10n_update

Az admin felületen a Modulok menüpont alatt tudjuk megnézni, milyen modulok vannak telepítve és azoknak milyen függőségeik vannak!

Videó:

admin_modul és l10n_update modul telepítése

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .