Dobjunk össze egy weboldalt magunknak! Drupal 8 CMS

Dobjunk össze egy weboldalt magunknak! Drupal 8 CMS
Dobjunk össze egy weboldalt magunknak! Drupal 8 CMS


A Drupal telepítése nagyon egyszerű, csak néhány feltételt kell biztosítanunk. Domain, ftp, adatbázis és megfelelő szerveroldali futtatókörnyezet (PHP). Bemutatkozó, vagy céges promó oldalnak (meg másnak is) kiváló választás a Drupal CMS. Ebben a fórumban egy bemutatkozó oldalt fogunk készíteni a Drupal 8-as verziójával. Mivel magunknak készítünk oldalt ezért célszerű egy olyan webtárhelyet, szolgáltatást választani ahol van lehetőség többek közt a PHP verziók változtatására és támogatja a Drupal tartalomkezelő rendszert. Gondolom senki sem fog egy bemutatkozó oldal miatt szervert készíteni. Természetesen törekedjünk olyan szolgáltatásra, ahol CPanel-t biztosít a szolgáltató. De elég is a szóból, essünk neki!


Mire lesz szükségünk?

 • Drupa CMS, letöltehtő a drupal.hu weboldaláról. Most a 8.1.2-es verziót fogom telepíteni.
 • MySQL, vagy PostgreSQL adatbázisra, amit a webtárhelyszolgáltató oldalán kell létrehoznunk. MySQL adatbázis fogok most használni.
 • FTP elérés, aminek a segítségével feltöltjük CMS rendszerünket a webtárhelyünkre. Kliensként használhatunk FileZilla, SmartFTP, vagy Total Commander fájlkezelőt is.

 

 

Sminkek letöltése a Drupal megjelenésének testreszabásához.

Modulok letöltése a Drupal lehetőségeinek bővítéséhez.


ITFröccs.hu | Szoftver – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nyári gyakorlatosaim a videók
  Nyári gyakorlatosaim a videók segítségével komolyabb előismeretek nélkül fel tudták telepíteni, köszi!

  • Hi, örülök, hogy sikerült

   Hi, örülök, hogy sikerült hasznosítani a leírást, habár elég sok finomhangolás hiányzik még belőle. Amint időm engedi bővítem…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .