A MCAfee Security Scan Plus futása után nem indul a Windows

MCAfee Security Scan plus Logonui.exe error - www.itfroccs.hu
MCAfee Security Scan plus Logonui.exe error - www.itfroccs.hu

 

Az alábbi leírás egy lehetséges hibajelenség, ami nem minden esetben fordu elő.

A minap ütköztem a következő hibába. Érkezésemkor egy ügyfélgépen éppen a MCAfee Security Scan Plus vizsgálata futott, ami eleve meglepő volt, mert nem én telepítettem fel.

A MCAfee Security Scan Plus-szal elég sokszor lehet találkozni, és sokféle képpen kerülhet fel a gépünkre. Pl. új gépeken előtelepítve, vagy Adobe Reader vagy Adobe Flash letöltéskor, frissítésekor automatikusan települ, amennyiben nem figyelünk oda. Mostanában ugyanígy feltelepül a “True key by Intel Security” szoftver is.

A MCAfee Security Scan Plus vizsgálat lefutott rendben, viszont a számítógép újraindulása után a jelszót kérő képernyő helyett a következő hibaüzenet fogadott:

“A(z) C:\Program Files\Truekey\MCAfee.Truekey.CP.Core.Localization.dll nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újra telepíteni a programot az eredeti telepítő lemezről, vagy forduljon a rendszergazdához, illetve a program forgalmazójához.”

 

Ezt a hibaüzenet látva egy átlag felhasználó pánikba esik és nem tud belépni a gépébe, mivel a Windows el sem jut a bejelentkezési képernyőig. Ezen a gép újraindítása sem segít.

Az operációs rendszer esetemben Windows 7 volt, így kipróbáltam a Legutolsó működőképes beállítások betöltését, de utána is ugyanez a hiba jött.

A hiba oka leegyszerűsítve: a MCAfee-nek nem sikerült a számítógépen lévő Intel Security True key szoftverrel együttműködni, illetve abba a McAfee bejegyzését telepíteni.

Szerencsére a Windows 7 Csökkentett módban elindul.

Csökkentett módban keressük meg a következő fájlt: C:\Program Files\TrueKey\Mcafee.TrueKey.Uninstaller.Exe

Ennek futtatása után a számítógép (és a Windows) rendben elindul.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..