YooBao Magic Cube 4400/10400 gyorsteszt

Nemrég az oldal nyereményjátékán nyertem egy YooBao Magic Cube 4400 és egy YooBao Magic Cube 10400 külső akkumulátort…

Nemrég az oldal nyereményjátékán nyertem egy YooBao Magic Cube 4400 és egy YooBao Magic Cube 10400 külső akkumulátort (a szám a kapacitásukat jelenti mAh-ban), ezúton is köszönet érte. Régóta gondolkoztam hasonló eszköz beszerzésén, szóval pont jól jött  🙂 Túl sokat nem lehet írni róluk, adatlapjaik itt megtekinthetőek: http://www.wayteq.eu/hu/mc4400 http://www.wayteq.eu/hu/mc10400

Mivel jelenleg a kisebb kapacitású van csak nálam, jobbára arról fogok írni.

Tömege 135 gramm, tehát alig több, mint 10 deka, mérete pedig 76x62x22 mm, könnyű és kicsi (ellentétben a 10400 mAh-sal, amely 99x76x23 mm, 245 gramm)

 

A csomag kibontása után azonnal ki is próbáltam. Szerencsére feltöltve érkezett, az öt visszajelző LED-ből négy világított, amikor megnyomtam a rajta található egyetlen gombot. Remélhetőleg ezt azt jelenti, hogy jól őrzi a töltést.
A gomb hosszú megnyomásával bekapcsolhatjuk a rajta lévő LED-et, amely a leírás alapján akár 220 óráig is tud világítani (gondolom akkor, ha másra nem használjuk az akkut) Fénye nem túl erős, de erősebb, mint a Huawei G300-as LED villanója, ha hirtelen fényre van szükségünk, teljesen megfelel.

Elég sok kiegészítőt kapunk hozzá, az USB -> micro USB kábel mellé egy iPhone átalakítót, egy mini USB átalakítót, két Nokia átalakítót, és egy micro USB toldót (ennek túl sok hasznát nem látom).
A készüléken egy micro és egy normál USB aljzat található, attól függően, hogy melyikbe dugjuk a kábelt, vagy az akkut lehet tölteni, vagy a rá csatlakoztatatt eszközt. A hozzá adott magyar nyelvű leírás szerint az akkut tölthetjük számítógép USB portjáról, vagy hálózati töltőfejről (nem tartozék, külön vásárolható meg). Kb. 6 óra alatt lehet teljesen feltölteni (a 10400 mAh-t pedig 12 óra alatt), ez sem tapasztalati adat, mert egyelőre még nem sikerült lemerítenem. Töltés közben nem lehet más eszközök töltésére használni. Egy teljesen lemerült Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro telefont durván 45 perc alatt sikerült feltölteni róla, ez elég jó eredmény, az 1000 mA-es kimenetnek köszönhető.

A 4400 mAh-s kicsi, könnyű, de a 10400 mAh kapacitású sem vészesen nagy és nehéz, mindkét külső akkumulátort nyugodt szívvel tudom ajánlani sokat utazóknak, túrázóknak, akár telefonhoz, vagy USB-ről tölthető GPS-hez. Egyetlen hátránya, hogy töltőfejet nem adnak hozzá, így 10 fröccsből csak 9-et innnék rá 🙂
Bár jobban belegondolva, ez megnövelné az árát, és aki ilyet vesz, annak valószínűleg van is otthon telefonhoz kapott töltőfeje, szóval legyen inkább 10/10.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..