Synology DiskStation DS218 Surveillance Station bemutató

Synology DiskStation DS218 Surveillance Station
Synology DiskStation DS218 Surveillance Station

Surveillance Station segítségével elérhetjük IP kameráinkat bárhonnan és monitorozhatjuk az eseményeket. A videókban IP kamera helyett mobiltelefonokat használtam. Ez az alkalmazás volt megfelelő a feladatra: Google Play

Természetesen a kamerák elérhetőek telefonról is a DS cam alkalmazással.

További információk a gyártó oldalán: Surveillance Station

 


Synology

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Szia!
  Be lehet úgy állítani a 218-ast, hogy ne tükrözze a 2db HDD-t, hanem ha az egyik disk megtellik, akkor folytassa a másikon? Ha igen akkor hogyan? Tudom ilyenkor nincs biztonsági mentés. Köszi a választ!

  • Szia!

   JBOD
   Először állítsuk vissza gyári alaphelyzetbe az eszközt, ha már telepítettük. Telepítés során az ajánlott alkalmazásokat Video Station, Audio Station stb., ne telepítsük fel! Utána a Tároláskezelő – HDD/SSD menüpontban Deaktiváljuk az egyik lemezt. Majd a frissen telepített rendszerben hozzunk létre egy JBOD Raid típust a Tároláskezelő – Kötet – Létrehozás – Egyedi Üzemmód – Új tárolókészlet létrehozása – Nagyobb rugalmasság – Raid típus (JBOD)
   A fájlrendszer lehet tetszőleges, de érdemes mindig a DSM által ajánlottat választani.

   A JBOD kötet létrehozása után, már csak törölni, illetve eltávolítani kell az SHR Raid típusú kötetet a Kötet menüpontban, majd el kell távolítani a tárolókészletből is a Tárolókészlet menüpontban. Aztán a JBOD tárolókészlethez kell adni a felszabadult lemezt, és meg is volna a művelet.

   • Szia Tamás!
    Köszönöm a válaszod.
    Tanácsodat szeretném kitérni. Van egy 218-asom. Edddig 2db 4 TB HDD volt benne. De lassan elfogy a szabad tárhely. Most vettem 1 darab 8 TB-os HDD-t.
    Mit javasolsz mit csináljak, hogy több helyem legyen (nem szeretnék még egy 8 TB-ost venni) , mert ugye most hiába cseréltem ki az egyik 4T TB-os meghajtót a 8 TB-osra, továbbra is csak 4 TB-nyi helyem van mert tükrözve van a két HDD. Töröljek le mindent és telepítsem újra minden adatot? Vagy mit csináljak?
    Köszönöm előre is a segítségedet.

    • Kedves Attila!
     Sajnos mindenképp törölni kell majd az adatokat a merevlemezekről, hiszen új kötetet kell létrehozni és hozzárendelni a merevlemezeket.
     1. – lementeném az adataim a már nem használt 4TB-os lemezre (külső adathordozóra), majd a benne lévő 4TB-os, és 8TB lemezt JBOD kötetbe tenném a fentebb írtak szerint
     2. – lesz egy 12GB-os kapacitású NAS, amiről USB eszközre állítanék be napi biztonsági mentést a “pótolhatatlan adataimról”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .