QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS – Ha brutális teljesítmény kell!

QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!
QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!

 

Kisvállalati NAS üzembehelyezéssel, beállításokkal kapcsolatban kérje ajánlatunkat a Kapcsolat menüponton keresztül.

QNAP TVS-882 NAS

A készülék ára: br. 700.000Ft körül (2017.09.10.)

A csomag tartalma:

QNAP TVS-882 NAS, RM-IR002 távirányító, tápkábel, 4db Ethernet kábel, gyors üzembehelyezési útmutató, passzív hűtőbordák és csavarok m.2-höz, egyéb csavarok szereléshez,

 

Szoftveres specifikáció: QNAP TVS-882 NAS

Hardveres specifikáció: QNAP TVS-682T NAS

QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS bemutató - Ha brutális teljesítmény kell!

Elöl:

1. SSD LED-ek
2. LCD panel
3. Enter gomb
4. Választógomb
5. M.2 LED-ek
6. Meghajtó LED-ek
7. Bekapcsológomb
8. Státusz LED
9. USB One Touch Copy LED – egyérintéses USB másoláshoz LED
10. USB 3.0 One Touch Copy port – egyérintéses USB másoláshoz USB3.0 port
11. USB One Touch Copy button – egyérintéses USB másoláshoz gomb

 

QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS bemutató - Ha brutális teljesítmény kell!

Hátul:

1. PCIe 3.0 x16 (slot 1)
2. PCIe 3.0 x4 (slot 2)
3. USB 3.0 portok
4. Konzolport
5. 6.3 mm mikrofon jack
6. 3.5 mm speaker jack
7. Gigabit RJ45 Ethernet portok
8. HDMI portok
9. Reset gomb
10. Rendszerhűtő ventilátorok
11. Tápkapcsoló
12. Tápcsatlakozó

QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell! QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!

Csatlakozók és lehetőségek terén nem hagy sok kívánnivalót maga után ez a vállalati NAS. Van összesen 5db USB3.0 port (1 elöl, 4 hátul), van 4db GbE LAN port, amik akár 10, vagy akár 40Gb-es sávszélességre is képesek. A hátlapon van még alapból 3db HDMI port, valamint a NAS-ba gyárilag beszerelt Sapphire NITRO+ RADEON RX480 8G GDDR5 videókártyán található még egy DVI-D, kettő HDMI és kettő nagy méretű Displayport is.

Audió téren kapunk kettő 6,3mm-es mikrofon bemenetet, 3,5mm-es audió jack dugót és kapunk kettő kicsi beépített hangszórót is.

Az energiaellátásról egy FSP DAGGER tápegység gondoskodik, ami szintén felszereltségtől függően 250, vagy 450W-os teljesítménnyel rendelkezik.

A ház méretei a következők: 231.9 (magasság) x 292.8 (szélesség) x 319.8(mélység) mm. A gép kezdősúlya 9,05kg (háttértárak nélkül).

A bekapcsolás, illetve a rendszer felállása hardveres felszereltségtől függően kb. 3-4 percet vesz igénybe. Ha sikerült a boot, akkor egy “System boot completed” üzenetet kapunk. Hardveres kikapcsoláskor 1,5 másodpercig kell nyomvatartanunk a bekapcsológombot. Kettő merevlemezzel és 1 SSD-vel használva a tesztkészüléket nekem 3 perc 40 másodperc volt a rendszer felállásának ideje, ami nem kevés, viszont NAS esetében újraindítás viszonylag ritkán történik.

Az előlapi LCD-kijelzőn a következő információkhoz juthatunk hozzá:

  • Firmware verziószáma és dátuma
  • LAN1-2-3-4 IP címe
  • Model Name (TVS-882)

A QNAP TVS-882 nevéből is adódik, hogy 8 fiókos NAS, amiből 6db 2,5″/3,5″, 2db 2,5″ merevlemez, vagy SSD férőhely. Ráadásként van még kettő darab M.2-es foglalat is az alaplapján. Összesen tehát akár 10 háttértárat is elhelyezhetünk benne, ami mondhatni nem mindennapi tulajdonság. A fiókok eltávolítása szokás szerint könnyű, a háttértárak beszerelése szintén. Természetesen hot swap lehetőség is van. Az M.2 fogallatú SSD berakása már kicsit körülményesebb, de csak azért, mert le kell venni a ház oldalát. Belül gyakorlatilag egy csavar eltávolítását követően, a műanyag keretes ventilátor mögött lesz található a kettő M.2 foglalat. (lásd a képen)

Működés közben a ventillátoroknak van egy alaphangja, ami hallható, de nem zavaró. Ez egy ekkora NAS esetében szinte megszokottnak is mondható.

Az alaphang tehát a sok ventilátorból adódik, amik a következők: tápegység venti, hátlapi kettő 8cm-es házventilátor, 1 darab 6cm-es hátlapi ventilátor és a ház belsejében lévő 8cm-es CPU hűtő ventilátor is. Pluszban a Sapphire VGA-kártyán is van aktív hűtés, amit kettő nagy venti szolgáltat.

A szellőzés alapvetően kiváló, bár kihangsúlyozzák a specifikációban, hogy m.2-es SSD beszerelése esetén plusz hűtőborda használata ajánlott, aminek mellékelnek is a csomagban, ráadásul az M.2 fogalaltok fölötti műanyag kereten egy plusz ventilátornak is helyet hagytak..

A nálunk lévő tesztalany egy Intel Core i5-6500 3,2GHz-es processzort és kettő darab Transcend DDR4 2133MHZ-es memóriamodult, tehát összesn 8GB memóriát tartalmaz, valamint 512MB DOM flash memóriát is kapott.
A CPU tehát 6. generációs a CPU foglalat pedig LGA1151.

A ház teteje 6db csavar eltávolítása után szedhető le. A szétszerelés eléggé egyszerű, így adott esetben a bővítés is könnyű lesz.

Szoftveres téren a végtelenségig bővíthető, frissíthető, konfigurálható QTS 4.2 Linux alapú beágyazott rendszert futtat.

Tárhely menedzsment tulajdonságok: pl. snapshot, RAID javítás/visszállítás, hibás blokkok javítása
Támogatott tömbök: RAID 0,1, 5, 6, 10, + hot spare, JBOD single
Energiaellátási szolgáltatások: Wake on LAN, belső háttértárak készenléti üzemmódja, ütemezett ki/bekapcsolás, alvó mód, automatikus bekapcsolás áramkimaradás után, stb.

Ezeken kívül a paletta végtelen: QSIRCH, File Server szolgáltatások, jogosultságkezelés, myQNAPClous szolgáltatás, QSYNC, backup, konténe és virtualizációs szolgáltatások…

További szoftveres jellemzők itt: https://www.qnap.com/en/product/model.php?II=235&event=3

Jó design, jó elrendezés, kiváló szoftveres lehetőségek jellemzik. A használata mindenképpen ajánlott. Lehetne picit olcsóbb is, bár számításba kell venni az árnál azt is, hogy milyen szoftveres támogatás van hozzá, a QNAP-ot pedig nagyon sok kritika nem érheti ezen a téren sem.

QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!QNAP TVS-882 8 fiókos Turbo vNAS - Ha brutális teljesítmény kell!

Kisvállalati NAS üzembehelyezéssel, beállításokkal kapcsolatban kérje ajánlatunkat a Kapcsolat menüponton keresztül.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .