Mozilla Firefox Profil költöztetés és Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése másik, illetve új számítógépre

Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10
Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10

Megint beszart, vagy tönkrement és elszállt a rendszer. Nem tölt be a winfos. Szoktuk ezeket hallani amikor nem minden úgy működik, ahogy mi szeretnénk valójában. Most kettő népszerűnek mondható programot fogunk megnézni, hogy hogyan tudjuk a Mozilla Firefox böngészőben tárolt könyvjelzőket, jelszavakat átrakni egy másik számítógépre. Ez az eset akkor léphet érvénybe, ha fájlrendszer még sértetlen és megvannak az adataink, csak éppen az operációs rendszer már nem akar elindulni.

 

Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10

 • A firefox böngésző mindent a profil mappánkban tárol és ezt két helyen teszi a gépünkön. [Az administrator helyén mindig az aktuális felhasználónév van, amivel be vagyunk jelentkezve.]
 • A Local, illetve c:\Users\administrator\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\ útvonalon a Profiles mappán belül mentsd le az összes könyvtárat. Elméletileg egy profilnak kell lennie valami hasonló névvel, hogy 5murqxaj.default.
 • A Roaming, illetve c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\ útvonalon mentsd le a Profiles mappát és a profiles.ini fájlt.
 • Akkor, ha meg vagy a mentésekkel az új gépre telepíts egy Firefox böngészőt.
 • Majd első lépésként indítsd el és zárd be a Firefox böngészőt, majd töröld a Firefox által létrehoztott c:\Users\administrator\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\ mappában lévő fájlokat könyvtárakat és másold oda a mentett cuccokat.
 • Második lépésként, pedig töröld a Firefox által létrehozott c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\ mappában lévő fájlokat könyvtárakat és másold oda a mentett cuccokat.
 • Akkor, ha mindent így csinálsz és ismét elindítod a Firefox böngészőt ott lesz minden mentett adatod, jelszavad, beállításod. Természetesen, a c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Mozilla\ mappádban a Firefox könyvtár mellett van egy Extensions mappa is, ha nem üres azt is mentsd le és másold a Firefox mappával együtt a 2. lépésben.

 

c:\Users\administrator\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\

c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\

 

Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10 Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10 Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10

Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10 Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10 Mozilla Firefox Profil költöztetés Windows 10

 

Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10

 • A thunderbird levelező szintén mindent a profil mappánkban tárol és ezt két helyen teszi a gépünkön. [Az administrator helyén mindig az aktuális felhasználónév van, amivel be vagyunk jelentkezve.]
 • A Local, illetve c:\Users\administrator\AppData\Local\Thunderbird\Profiles\ útvonalon a Profiles mappán belül mentsd le az összes könyvtárat. Elméletileg egy profilnak kell lennie valami hasonló névvel, hogy b5k8vc8d.default.
 • A Roaming, illetve c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Thunderbird\ útvonalon mentsd le a Profiles mappát és a profiles.ini fájlt. [Itt található az összes levelezés többek közt.]
 • Akkor, ha meg vagy a mentésekkel az új gépre telepíts egy Thunderbird levelező programot.
 • Majd első lépésként indítsd el és zárd be a Thunderbird levelező programot, majd töröld a Thunderbird által létrehoztott c:\Users\administrator\AppData\Local\Thunderbird\Profiles\ mappában lévő fájlokat könyvtárakat és másold oda a mentett cuccokat.
 • Második lépésként, pedig töröld a Thunderbird által létrehozott c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Thunderbird\ mappában lévő fájlokat könyvtárakat és másold oda a mentett cuccokat.
 • Akkor, ha mindent így csinálsz és ismét elindítod a Thunderbird levelező klienst ott lesz minden mentett adatod, leveled, beállításod.

 

c:\Users\administrator\AppData\Local\Thunderbird\Profiles\

c:\Users\administrator\AppData\Roaming\Thunderbird\

 

Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10 Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10 Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10

Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10 Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10 Mozilla Thunderbird levelezés költöztetése Windows 10


Mozilla Firefox

Mozilla Thunderbird

1 hozzászólás

 1. Én csak a places.sqlite, key3
  Én csak a places.sqlite, key3.db, logins.json fileokat szoktam visszatenni (meg a mellettük lévő journal file-t, ha van), az Appdata/Localt nem piszkálom, így az esetleg többezres cache entry sem kerül vissza, kiegészítőket meg kézzel újrarakom, így ha a user benyalt valami csúnyát, az se fog visszakerülni a friss telepítés alá.

  Chrome esetében bonyolultabb a jelszavak visszaállítása, ott nem elég másolni, mert cryptelve vannak a jelszavak, és az aktuális OS-hez van rendelve a kulcs, ott chrome://flags alatt lehet bekapcsolni password export/importot, persze nem induló OS esetén ez nem megoldás 🙁

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .