Elfelejtett jelszavak visszafejtése – ShowPassword

Elfelejtett jelszavak visszafejtése - ShowPassword
Elfelejtett jelszavak visszafejtése - ShowPassword

Rejtett, elfelejtett jelszavak visszafejtése – ShowPassword


Rejtett, elfelejtett jelszavak visszafejtése – ShowPassword

Elfelejtett jelszavak visszafejtése - ShowPassword   Elfelejtett jelszavak visszafejtése - ShowPassword


Rendszergazdaként többször előfordult, hogy nem naprakész egy adott jelszó adatbázis, mivel több rendszert üzemeltet több rendszergazda. Gondolom ez más rendszergazdáknak is ismerős probléma lehet. Az is ismerős lehet, hogy mindent megteszünk az adatbiztonság érdekében, de vannak olyan felhasználói „kívánságok”, kérések, amivel nem lehet mit kezdeni. Gondolok itt például a Total Commander fájlkezelőbe mentett ftp elérésekre. Amit a fájlkezelő szépen lement a wcx_ftp.ini-be. Onnan pedig nem nehéz kiszedni, esetleg kapcsolódni másik gépről a megfelelő adatok kinyerésével. Képzeljük el, hogy egy user esetében be van állítva legalább 40 ftp kapcsolat. Az egyikhez elfelejtik a jelszót, de erre még vagy 10 ügyfél csatlakozik más-más országokból. Nem igazán alternatíva a megváltoztatás, mivel rámegy a napunk mire mindenki megkapja az új jelszavát és még lehet azt is nekünk kell beállítani. Meg persze levelezés jelszavak. Például van egy e-mail fiók, ami be van állítva kettő Windows-os asztali gépen outlook-ban, Windows Phone-on, MacBookon és még az egyszerűség kedvéért egy androidos telefonon is. Ilyen esetben, ha megváltoztatjuk mehetünk végig az eszközökön, ha a felhasználók nem hajlandóak beállítani, vagy nagyon nem is értenek hozzá. Abban az esetben, ha jelszavunk ott van a gépen és úgynevezett hidden/láthatatlan állapotban van, illetve csak csillagokat látunk a helyén a ShowPassword programmal van esélyünk visszafejteni.


A program letölthető a weboldaláról: ShowPassword, vagy közvetlen innen. Nincs sok dolgunk, hiszen még telepíteni sem kell, csak kicsomagolni egy könyvtárba és a ShowPW.exe-t futtatni. Beteszed a pipát a checkbox-ba az Enabled elé és az egérmutatót a hidden/csillagozott jelszó mező felé viszed. Majd szépen megjelenik a jelszavad a ShowPassword program ablakában. Microsoft Windows 10, Microsoft Windows 8.1 operációs rendszereken tökéletesen fut. Használtam Microsoft Outlook 2016, és Total Commander fájlkezelőben tárolt jelszavak visszafejtésére.


Kapcsolódó cikkeink, fórumok:


ITFröccs.hu Szoftver | – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .