DOOGEE X5 – Cyanogenmod 12.1

DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1
DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1


DOOGEE X5 – Cyanogenmod 12.1

DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1    DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1    DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1    DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1

 

DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1    DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1    DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1    DOOGEE X5 - Cyanogenmod 12.1

Cyanogenmod 12.1 – nem hivatalos portot dobtak fel a needrom.com oldalán. Ez még csak beta állapotban van, de egyelőre jónak tűnik, habár kb. 1 órája tettem fel. Szóval mindenki csak saját felelősségre kezdjen hozzá, de szerintem eléggé nehéz téglát csinálni ebből a telefonból. De tudjuk, hogy az ördög nem alszik…


Telepítéshez fel kell tenni a needrom.com oldalán letölthető recovery.img-t. Ez egy TWRP 3.0.2-es recovery, amit Jemmini portolt. Itt már írtam hogyan lehet fel tenni telefonunkra a DOOGEE X5 – TWRP Recovery 2.8.7.0, meg a DOOGEE X5 – TWRP Recovery 3.0.0_0 verzióját. A TWRP 3.0.2-est is ugyan így telepítheted és V17, V18, V19-es MT6580_Android_scatter állományt is használhatsz. Nálam jelenleg V19 volt a nyerő, mert az volt a telefonomon. Esetleg, ha valaki nem akar SP Flash Toolt használni, akkor root után a Flashify is lehet alternatíva a recovery telepítésre.


Cyanogenmod 12.1-es romot letöltjük és kicsomagoljuk. Telefonunk legyen feltöltve és mentsünk le róla mindent, mert az adatok el fognak veszni! A kicsomagolt TWRP mappát tartalmával együtt microSD-re másoljuk, majd betesszük a telefonba és belépünk a recovery-be. Itt a következő lépéseken kell végig menni.

 • Wipe
 • Advanced Wipe (Mindent kipipálunk, kivéve a Micro SDCard részt és Swipe to Wipe.)
 • Format Data (Beírjuk, hogy yes és a pipára nyomunk.)
 • Restore – Select Storage (Micro SDCard-ot kiválasztjuk, backup-beta mappára rányomunk és megjelenik a Boot, Data, System partíció lista – Swipe to Restore.)
 • Wipe – Swipe to Factory Reset
 • Reboot System (Várunk türelmesen, települ.)


További információk a DOOGEE X5 fórumban!

ITFröccs.hu Szoftver | – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

11 HOZZÁSZÓLÁS

  • Egyelőre nem. Beta állapotban

   Egyelőre nem. Beta állapotban van, csak a szokásos hangerő, vagy bekapcsoló gombos ébresztés megy, vagy az értesítési sávon lévő dupla érintéssel lehet lekapcsolni. Ami eddig probléma, bug: youtube, csak max 360p-ben dolgozik, néha a wifi nem akar kapcsolódni. Mivel nincs gesztusvezérlésem a közelségérzékelő kivállóan működik és nem ébred random a telefon a zsebemben. Egyelőre valamit-valamiért az állapot, de összességében elégedett vagyok ezzel a Beta porttal. Remélem viszik tovább és lesz stabil verzió is. Azoknak éri meg feltenni akik ki akarják próbálni, tesztelni.

 1. Sziasztok. Hozzájutottam egy Dooge X5 MAX készülékhez.

  A készülék alapjába véve jól müködik, android 6.0 val .  Sokat olvasgattam a készülékről és , mindehol a videó lejátszásnál rózsaszin bevillanó bug látható. Hát sajnos úgylátom ennél tipusnál is elöjött. Bár nem minden videónál. Ki lehet ezt valahogy küszöbölni ? Erre tipusra vajon feltehető a Cyanogen mod ? Csak ennyi volna  akérdésem , köszönöm szépen.

  • Szia, sajnos X5 Max még nem

   Szia, sajnos X5 Max még nem volt nálam ezért nem tudom, hogyan lehet megoldani a problémádat sajnos. Más főzött rom esetén érdemes a needrom.com oldalt nézegetni, ha lesz valamikor portolt CM hozzá, akkor az ott fog először megjelenni. Üdv, Tomi

   • Nézegettem.

    Találtam is egy 07.31 -i verziót. Csak azt nem tudom hogy az gyári e, vagy főzött 🙁  http://www.needrom.com/download/doogee-x5-max/ Ezt elvileg simán SD kártyáról tudom frissíteni ? Ami gyárilag nekem rajta volt az 06.21 -i ez elvileg ujabb és ugy nézem ez nem főzött hanm gyári rom. Kérlek erősits meg ebben 🙂

    • Elméletileg hivatalos,

     Elméletileg hivatalos, valószínűleg az is! De ezt csak SPFlash tool, vagy SPMDT-vel tudod feltenni. Előtte ments! A preloader és az lk.bin állományokat ne írd felül. Sztem csak sima download funkcióval frissíts.

     • Értem:) és köszönöm

      Már csak tanulmányoznom kellene a SPFlash progit mert még nem használtam 🙂 de előre is köszönöm a segitséget. Esetleg találhatok valamerre a progihoz egy jó kis leírást ? windows 10 en eléggé Driver gondok vannak ahogy látom de windows 7 re áttérve probálkozom most. Köszönöm !

     • Köszönöm !

      Köoszönöm, a mentés az tényleg fontos mielött bármiféle buhera kezdődne 🙂 elvileg a 07.31 -i rom nem főzött hanem gyári, viszont akkor nem értem milért nem frissül le a teló automatikusan erre a verzióra 🙂 de köszönöm sokat segítettél már most is. Tudod én egy laikus olvasó vagyok nem vágom annyira ezeket a dolgokat, de azért nem vagyok teljesen ” buta ” viszont még ennyit kérdeznék, a 7.31 i ROM hoz ugye nem kell a ROOT…csak simán rátolom és kész ?

     • Nem, root nem kell. Driver

      Nem, root nem kell. Driver telepítés, preloader. Aztán rom letölt és SPFlash tool segítségével rom telepítés.

     • Köszönöm

      Köszönöm szépen .Viszont a Backup al nem jutottam dűlőre. Beléptem a Recoverybe ott a Backup lehetőséget választottam. Majd a képernyő alső résztén megjelent Három sor, az eggyikben közölte mekkora SD kártya van a telefonban, második so mennyi hely szükséges a mentéshez. Majd megállt és nem történik semmi 🙂 Az sd kártya csont üres le van formázva .8gb os. Közbe megtaláltam a Gyári menté leírását amit feltettél. Az a helyzet ha belépek a Backup data user be és ott nyomok egy bekapcsolo gombot akkor a zold fekvő forobt jön elő ujra és a nincs parancs felirat, ez normális igy csinálja  mentést ? Mert akkor nem nyúlok hozzá.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .