Delta Search – (malware) eltávolítása

Nagyon bosszantó az úgy mondhatni (malware) a Delta Search. Egy óvatlan pillanatban települ és utána minden böngészőbe beépül alapértelmezett keresőként. A legbosszantóbb, hogy ha valamit le akarok tölteni, első letöltésre mindig egy setup.exe jön le, ami települni akar a gépre! Második letöltésre már az általam letölteni kívánt alkalmazás jön le. Egyszóval megkeseríti a számítógépen a böngészők használatát.

Delta Search - (malware) eltávolítása

Nagyon bosszantó az úgy mondhatni (malware) a Delta Search. Egy óvatlan pillanatban települ és utána minden böngészőbe beépül alapértelmezett keresőként. A legbosszantóbb, hogy ha valamit le akarok tölteni, első letöltésre minidg egy setup.exe jön le, ami települni akar a gépre! Második letöltésre már az általam letölteni kívánt alkalmazás jön le. Egyszóval megkeseríti a számítógépen a böngészők használatát.

Delta Search - (malware) eltávolítása

A programok eltávolításánál, ha látsz a listában olyat “Browser Protect”, akkor azt távolítsd el! De ezzel még nem vagyunk kész!

Töltsd le ezeket és telepítsd:

CCleaner

Malwarebytes Anti-Malware

1. lépés:

Futtasd a CCleaner programot, töröld az ideiglenes internetes fájlokat, majd pucold ki a registry -t. A programot az alapbeállításokon használd!

Delta Search - (malware) eltávolítása  Delta Search - (malware) eltávolítása

2. lépés:

Utána indítsd el a Malware programot teljes rendszer vizsgálattal, majd eltávolítod, ha talál valamit.

Delta Search - (malware) eltávolítása  Delta Search - (malware) eltávolítása

3. lépés:

Mozilla Firefox

Firefox esetében telepítsük az alábbi kiegészítőt, ahogyan a képeken látható!

letöltés: https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/searchreset/

Visszaállítja az alapértelmezett keresőmotort.

Delta Search - (malware) eltávolítása  Delta Search - (malware) eltávolítása  Delta Search - (malware) eltávolítása

4. lépés:

Internet Explorer

Bemész a Beállításokba – Bővítmények kezelése – Keresőszolgáltatók. Beállítod mondjuk alapértelmezett keresőszolgáltatónak a Bing -et (egér jobb klikk alapértelmezett keresőszolgáltató), utána a Delta Search -re. (egér jobb klikk eltávolítás)

Ezután menj a Beállításokba megint, azon belül Internetbeállítások és az alapértelmezett kezdőlapot állítsd be az alapértelmezett gombra kattintással! Többé nem jön fel a Delta Search.

Delta Search - (malware) eltávolítása  Delta Search - (malware) eltávolítása  Delta Search - (malware) eltávolítása

A többi böngészőhöz is van még leírás itt, vagy ha valami nem menne: Remove Delta Search

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. KÖSZÖNET!

  Egy agyvérzéstől szabadítottál meg. Szavakkal nem tudom kifejezni mennyire hálás vagyok érte! Remélem jó szerencse ér!

  Örök hála

   

  Lac

  • Chrome esetében…

   Szia! Google Chrome esetében menj a chrome menübe és azon belül a bővítményekbe.

   Jobb felső sarok menü – aztán Eszközök – utána bővítmények. Ott lesz egy Delta Toolbar a listában, töröld illetve távolídsd el a kis kuka ikonnal. /kattints rá/

   Majd állítsuk vissza a default /google/ kereső motort:

   – Beállításokba menj, ott a Keresés funkcióhoz menj.

   – Kattints a keresőmotorok kezelése menü pontra!

   – A Google motort beállítod alapértelmezettre úgy hogy rákattintassz a sorra és megjelenik egy Legyen alapértelmezett felirat, ha rányomsz az lesz az alapértelmezett kereső.

   – Menj rá a Delta Search -re jelöld ki a sort és akkor a sor végén az X -re kattints, törölni fogja a keresőmotorok közül!

   – Majd nyomj a készre és meg is vagy!

   Egy beállítás még hátra van!

   Beállításokban Induláskor – a böngészőben az Új lap oldal megnyitása funkció legyen bejelölve!

   • Delta – Chrome

    Szia admin!

     

    Sajnos én is abba a hibáa estem, hogy ez a Delta search rákerült a gépemre. Én chrome-t használok és előző hozzászólásod alapján mindent megcsináltam illetve elvégeztem, de nekem még mindig az oldalt adja ki, még mindig rajta van sajnos. A program amivel sikeresen leszedtem már eltávolítottam. Keresőben is kitöröltem és mégis.
    A leírásod alapján mindent leellenőriztem 2x, hogy mindent megcsináltam-e és jól, de még most sem tűnt el.. Van e esetleg valamilyen más megoldásod vagy más tanácsod amivel kiírthatnám e ezt a Delta search-t.
    Köszi a választ 🙂

    • Delta – Chrome

     Szia Halibel!

     Ezeket próbáld még meg:

     • Vezérlőpult/Program eltávolításában távolítsd el ezeket, ha ott vannak: Delta Chrome Toolbar, Delta toolbar, Yontoo, BrowserProtect, Mixi.DJ
     • Ugyanezt tedd meg a Chrome Bővítményekben is (töröld őket).
     • Utána jöhet az előző hozzászólásban leírt folyamat még egyszer (ha nem így lenne): keresőmotort google-ra, keresőmotorok közül töröld a Deltát

     A következőt csak saját felelősségre, mert registryt módosít!

     Külföldi oldalakon ajánlják ezt a kis szoftvert: ADWCleaner, ez kipucolja toolbarok registry-ben lévő bejegyzéseit.

     • Zárj be minden ablakot. Indítsd el az ADWCleanert.
     • Nyomd meg a Delete gombot, ekkor felugrik egy ablak, melyben figyelmeztet, hogy minden nyitva lévő alkalmazás be fog záródni.
     • Pár perc alatt végigfut, és leokézás után újraindul a gép.
     • Újraindulás után megjelenik az ADWCleaner riportja, melyben le lesz írva, hogy mit pucolt ki.

     Remélhetőleg így már sikerülni fog.

 2. Köszönet

  Szia admin3!

  Nagyon szépen köszönöm a segítséget az utóbbi tanácsod az ADWCleaner hasznosnak bizonyult, most már tiszta végre a gépem.
  Köszönöm mégegyszer és a gyors reagálást is, hálám üldözni fog 🙂

  Üdvözlettel,
  Halibel

   

 3. köszönet !

  nagyon szépen köszönöm ! már azt hittem soha nem szabadulok meg ettől a nyavalyás deltától. véletlenül találtam meg az oldalad,, és képzeld azonnal sikerült  a Mozillából kiirtanom. még egyszer hálás köszönet !

 4. DeltaSearch

  Szia(sztok)!

  Nos, én egy Winamp pluginnal (streamripper) szedtem be a Deltát, pedig elvileg megbízható szofverbázisról töltöttem le. Nem voltak túl barátságos gondolataim, miután többszöri nekifutásra sem tudtam magamtól visszaállítani a Chrome és Explorer böngészőjét. Akkor már sejtettem, hogy valami olyan is települt a gépre, amihez nem járultam hozzá. Szerencsére viszonylag gyorsan megtaláltam ezt az oldalt, és a fent leírtak végrehajtása után (remélem végleg) megszabadultam tőle. Szóval ezer köszönet a megoldásért. Amúgy ez a kis nyavalyás delta mit csinál még azon kívül, hogy átírja a keresőmotort? Lop jelszavakat, adatokat a böngészőből? Érdemes megváltoztatni őket?

  Köszönettel:

  Kodoksan

  • Szia! Ez egy beépülő malware,
   Szia! Ez egy beépülő malware, sajnos nagyon sok telepítőbe már beleintegrálták. Szóval, ha letöltesz egy alkalmazást, ezt is feltelepíti. Nagyon oda kell figyelni mikor telepítesz, mert általában kiírja hogy a delta search -t is feltolja a gépedre. Utána pedig jönnek a férgek, malware -k százai – ezrei, ha nem kapod le és puculod ki a gépedről. Jelszavak? Böngészőben nem célszerű megjegyeztetni a jelszavakat, habár pl.: bank meg komolyabb oldalak nem is engedik, hogy megjegyeztesd. De ez mindenkinek a saját döntése… Szerintem emiatt most nem kell aggódnod… Ez csak egy nagyon idegesítő cucc! /amit le kell szedni/

 5. Malware Program

  Üdv, admin!

  Letöltöttem ezt a malware programot amit írtál és mindent úgy csináltam ahogy kellett. Most is még fut a keresés, jelengles 12 objektumot talált. És ezzel lenne az a kérdésem, hogy ez a futattás magától be fog fejeződni és törli az észlelt objektumokat?

   

  A válaszodat előre is köszönöm!

  DodoDuck

 6. szia,

  szia,

  a Malwarebytes-ra gondoltál?

  A futás magától befejeződik, a végén egy felugró ablak jelzi is ezt, a részletek gomb után a talált objektumokat ki tudod jelölni (kipipálod), aztán a kijelöltek eltávolításával el tudod távolítani. Ez után lehet, hogy újraindítást is kérni fog.

  Üdv., admin3

   

   

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .