Microsoft Office 2016 – A mappacsoportot nem lehet megnyitni

Microsoft Office 2016 - A mappacsoportot nem lehet megnyitni
Microsoft Office 2016 - A mappacsoportot nem lehet megnyitni


Erre a problémára van pár megoldás, de valami „különleges” problémára futottam rá.

 

Nem érhető el a PST-fájl, illetve nem indítható el az Outlook a Windows 10-re frissítés után
Ez nekem nem jó megoldás, mivel Office 365 Exchange fiókról van szó, szóval nincs pst-fájlom.

Állj! Várjon az Office 2016 telepítésével! A jelenlegi postafiókból nem tud majd e-maileket fogadni
Természetesen nem Exchange 2007-ről van szó, mert a 2016-os Office nem kompatibilis vele.

Nem lehet elindítani a Microsoft Outlook 2016, 2013 vagy 2010 alkalmazást, vagy „A Microsoft Office Outlook nem indítható el. Az Outlook ablak nem nyitható meg” hibaüzenet jelenik meg
Nem ez a fő problémám, hanem a mappacsoport üzenet, de Ctrl nyomvatart és Outlook indít és sajnos csökkentett módban sem indult az Outlook. A kompatibilitási üzemmód rendben volt, semmilyen bővítmény nem volt engedélyezve, futtattam az Outlook.exe /resetnavpane parancsot, majd próba kedvéért az sfc /scannow parancsot, de semmi eredmény. Majd létrehoztam egy új Outlook profilt, de később ismételten jelentkezett a probléma. Végső elkeseredésemben létrehoztam egy új Windows profilt és átköltöztettem a fiókot. Egy napig ment és megint előjött a probléma. A vezérlőpult -> posta -> e-mail fiókok beállításainál eltávolítottam a nagyobb méretű Exchange fiókot, majd az Outlook egyből elindult. Majd megint beállítottam és azóta nincs probléma vele. Nekem egyik leírás sem segített teljesen és nem is tudom mitől állt helyre ez a f.s, de most jól megy. Természetesen a Microsoft Windows 10, és a Microsoft Office 2016 is up-to-date volt.

Update:

Közben a Microsoft is közzétett egy listát, amiben az Office Windows 10-ben jelentkező hibáit gyűjtik:

Ismert problémák az Office-alkalmazások Windows 10 rendszerben való használatakor


ITFröccs.hu | Szoftver – Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A mappacsoport probléma ismét

    A mappacsoport probléma ismét jelentkezett, de meg lett a végleges megoldás. Az alapvető probléma az volt, hogy volt Exchange 1 fiók, és mellé beállítva egy Exchange 2 fiók. Az Exchange 2 fiókhoz tartozott egy delegált fiók, de az Exchange 1 fiókhoz nem. Az Exchange 1 fiók volt az alapértelmezett és valamiért az Outlook 2016 betöltéskor nem tudta eldönteni mihez van joga az Exchange 1, vagy az Exchange 2 fióknak, így mindig elszállt mappacsoport hibára csökkentett módban is. Természetsen helyreállt a rend, miután az Exchange 2 fiókot eltávolítottam, amihez tertozik egy delegált fiók. Érdekes, hogy ezt az Outlook 2016 nem tudta (tudja) lekezelni. Első beállítás után működött egy darabig, de csak addig amíg le nem szinkronizálta a szerverről az összes levelet, illetve mappát. Illetve próbálta…

  2. Windows 10, Office 2019

    Outlookot nem tudom megnyitni, hiba üzenet:

    A Microsoft Outlook nem inditható el. Az outlook ablak nem nyitható meg. A mappacsoportot nem lehet megnyitni. A profil nincs konfiguralva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .