Boot rendszer telepítő pendrive készítése…

Pendrivelinux
Boot rendszer telepítő pendrive készítése...

 

Manapság már minden gépből kiszedik és nem is teszik bele a dvd írókat, ez azért van mert mobilizálódik a piac, egyre több az online média és adat tárolási lehetőség. Dropbox, Icloud, Ubuntu One, Skydrive és társai. A fontos adataimat feltölthetem és szinkronizálhatom online. olyan adathordozókat (pendrive, külső merevlemez) vásárolhatunk mely több adatot és gyorsabb adatmozgatást tesz lehetővé. Lassan a dvd piac is háttérbe szorul úgy mint a kazetta, vhs, cd.

Abban az esetben, ha nincs dvd írónk a gépben, vagy nincs üres dvd, cd lemezünk, de rendelkezünk egy 4GB -os pendrive-al létrehozhatjuk saját telepítő flashdriveunkat, vagy egy rendszer teszt, vizsgáló, javító bootolható eszközünket usb-ről. Erre nagyon sok alternatíva létezik már, én a pendrivelinux.com oldalát használom, mert mindig jól működött.

Először is nyissuk meg az oldalt: http://pendrivelinux.com

 

Navigáljunk az oldal legaljára.

Pendrivelinux

Itt több féle programból választhatunk én a Universal USB Installer – Easy as 1 2 3 használom most erre kattintsunk!

Pendrivelinux

Itt is menjünk az oldal aljára.

Pendrivelinux

A nagy kék DOWNLOAD feliratra kattintsunk a program letöltéséhez.

Pendrivelinux

Majd mentsük le a gépünkre az exe-t.

 

Letöltés utánni indításkor ezt a képernyőt látjuk, menjünk bátran tovább. (I Agree)

Pendrivelinux

A felső listából választhatjuk ki milyen boot flash drive -ot szeretnénk készíteni. Windows 8 -tól kezdve linux recovery, ubuntu, debian, bsd stb…

Pendrivelinux

Most egy ubuntu disztribúciót pakolok fel, ha kiválasztottam opcionálisan le is tölthetem a képfájlt, vagy ha már a gépemen van csak betallózom. (iso) Abban az esetben, ha bepipálom a képfájl letöltéséhez dob egy linket a program, most ezt teszem.

Pendrivelinux

Bepipáltam és már dobja is a linket, mehetünk tovább.

Pendrivelinux

Itt a linkem az Ubuntuhoz, csak mentés és megvárom amíg a gépem letölti.

Pendrivelinux

Mikor letöltötte a Browse gombbal tudom betallózni a képfájlt, ha minden rendben zöld felirattal jelöli, hogy meg van a képfájl. Teszek egy pipát, hogy minden meghajtómat listázza a program. Tudom hogy a pendrive-om az E:\  jelű meghajtó ezt választom ki a listából, majd bepipálom, hogy formázza meg nyugodtan a program.

Pendrivelinux

Itt figyelmeztet, hogy minden adat el fog veszni az általam kijelölt meghajtóról és telepít rá. Nekem ez így rendben van ezért nyomok az igenre.

Pendrivelinux

Folyamat jelző ábra, meg kell várni míg befejezi az Ubuntu telepítését a flashdrive-ra.

Pendrivelinux

Kész az install! Nyugtázni kell egy Close megnyomásával.

Pendrivelinux    Pendrivelinux

Ezzel meg is volnánk, kész az usb eszközről bottolható ubuntunk, amit használhatunk installálásra vagy live rendszerként.

Sok sikert, és könnyebb munkát! (rengeteg rendszer és helyre állító boot flashdrive készítési lehetőség van benne, lehet mazsolázni rendszergazdáknak)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .