ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013

Fórum: 

Régóta nyúzom már a ZTE Blade Gen 2 típusú telefon készülékemet a legnagyobb elégedettséggel. A telefon ár - érték arányban az egyik legjobb volt a piacon (480x800 -as felbontással) amikor beérkezett hozzánk és sok tulaj is van még jelenleg. A rossz hír, hogy a telefon hardveres adottságai miatt már újabb pl.: Jelly Bean Android rendszert már nem telepíthetsz rá, csak ha vállakozó szellemű vagy. Pontosabban lehetséges sok főzött rom található, de minden napos használatra én személy szerint egyiket sem ajánlanám. A gyári rom nekem használhatatlan volt és lassú, de a sokak által kedvelt és sokak által nem kedvelt Cyanogenmod 7 Rom kiválóan muzsikál rajta, már lassan 2 éve.

ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013

Legnagyobb örörmömre szolgál, hogy a legutolsó frissítést 2013.03.01 -én adták ki a telefonhoz. Igaz csak 2.3.7 android, de ez a telefon ennyit bír és nekem legalább is ez éppen elég.

A ROM letölthető innen: cm-7-20130301-NIGHTLY-blade.zip

Bővebb info: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Blade_Info

Igaz csak NIGHTLY, de tökéletesen működik!

A telefon Root -olása és a CWM telepítése: XDA Fórum

Képek a Rom -ról:

ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013   ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013   ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013

ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013   ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013   ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013

ZTE Blade Gen 2 Cyanogenmod 2013

Az eredmény egy gyors kis olcsó telefon, nagy kijelzővel. Bemutatni nem nagyon akarom már nagyon sokan írtak róla, hogyan root -olható stb...

Nem mai darab, de még páran támogatják a szoftver update -et.

 

 

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó.


 


R Csaba képe

Szia! ma raktam fel a telefonomra ezt a szoftvert csak az a bajom vele, hogy a play áruház nincs rajta és amikor feltelepítem akkor nem tudom elindítani mert mindig kilép. megoldható valahogy az hogy működjön rajta?
A válaszodat előre is köszönöm. Üdv: Csaba!

R Csaba képe

a play áruházt sikerült feltelepítenem rá köszi szépen! még annyi kérdésem lenne hogy az eredeti feladatkezelőt honnan tudom letölteni? és azt is recovery-ből kell telepíteni?

Danny007 képe

Hali
Felraktam ezt a zsír új ROM-ot, de a billentyűzet állandóan leáll. Azt írja ki, h az android billentyűzet sajnos leállt és ezt végtelenítve... Mit lehet tenni?
Köszi előre is!
üdv

Danny007 képe

huhh az kimaradt :S
ez lehet a hiba oka?
most a régi sweet dreams fut rajt mert hálisten csináltam mentést a régi romról és vissza tudtam állítani.
 
Köszönöm szépen Sikerült :)
 
Közben előjött még valami, nemtudom szinkronizálni a gmailemmel a telót és ez miatt nincs play áruház sem :( felraktam a gappst amit linkeltél de úgy sem jó mit tehetek?
 

admin képe

Bemész a telefon beállítások menüjébe és ha a gmail fiókodat már beállítottad, a beállítások menüponton belül a Fiókok és szinkronizálás menüpontba menj bele. Itt beállíthatod az automatikus szinkronizálást, ha a fiókok kezelése menüpontban rákattintasz a fiókod nevére, ott állíthatod be miket szinkronizáljon a gmail fiókod automatikusan. Itt még adhatsz hozzá több fiókot is.

Danny007 képe

csak hogy a gmail fókot sem tudom beállítani mert ahogy beírom a nevet jelszót kiad egy másik képernyőt és ott domain név stb-t kér és onnan nemtudok tovább jutni, mert azt írja szerver hiba, mintha vállalati mailt vagy nem is tudom mit fogadna csak el. :(

admin képe

A gapps -ot telepítetted recovery - ből? Jah látom igen, akkor recovery wipe Data/Factory reset és utánna gapps installáció recovery - ből. Megint beállítod a telefont és lesz play áruház, meg gmail és mennie kell. Vagy ha van fent play áruház akkor lépj bele ott fog kérni gmail azonosítót add meg és belépsz a play áruházba onnan pedig letöltheted a gmail alkalmazást. A play áruház lehet Market néven van a telefonon!

Danny007 képe

Köszönöm szépen megpróbálom :)
Nos újra raktam a ROM-ot ahogy kell felraktam ezt a gappst amit utoljára linkeltél és még mindig csak exchange fiókot enged beállítani és play áruház sincs... nem tudom mit csináljak már..
Megpróbálok felrakni egy régebbi cm7 ROM-ot ...
nem jó:D végképp nemtom miért.. :D

admin képe

Sajnos nincs ötletem... ha rendben felmegy a gapps a recovery -ben restart után ott kellene lennie a market, vagy google play alkalmazásnak az alkalmazások között. :(

admin képe

Meg van a megoldás! Felteszed a Rom -ot! Utánna installálod a gapps -t. Nem jelenik meg a Google Play az alkalmazások közt!!! Csatlakozol a wifi-re! Majd restart! Az alkalmazások között megjelenik egy Market ikon. Rányomsz és megadod a google account -od! Majd felfrissít Google Play új verziójára! Utána letöltöd a gmail app -ot a Play -ről.

admin képe

Talán még a recovery -ben ne csak a wipe data/factory reset funkciót futtasd le, hanem az advanced menüben a wipe dalvik cache -t is. Meg a mounts and storage menüpontban formatálj meg mindent kivéve az SD kártyát és utánna telepídsd a Rom -ot. Milyen CWM recovery van fent a telefonon? (hányas verzió?)

admin képe

Szia! A memóriakártyán vannak a hangfájljaid, illetve zenéid. Fájlkezelőben megnyitod az egyiket, majd mikor elindul a lejátszás akkor nyomsz egy menü gombot. Ott lesz a funkció, hogy beállítás csengőhangként. Van más lehetőség is, de hirtelen ez jutott eszembe. Ez biztos menni fog!

Illetve a "zene" alkalmazással /lejátszóval/ megnyitott zenéknél is ott van a beállítás csengőhangként funkció! - menü gombra nyomj, ott kell lennie...

Üdv, admin

admin képe

Nem tudom mi lehet nálad a gond! Nálam ez így néz ki!

http://itfroccs.hu/pictures/zte/screenshot-20130820-092708.png

http://itfroccs.hu/pictures/zte/screenshot-20130820-094041.png

http://itfroccs.hu/pictures/zte/screenshot-20130820-094104.png

http://itfroccs.hu/pictures/zte/screenshot-20130820-094134.png /itt kell menü gombot nyomnod és ott kell lennie a Felhasználás csengőhangként funkciónak/

http://itfroccs.hu/pictures/zte/screenshot-20130820-094258.png

Vannak az SDkártyán mp3 -ak, megnyitom az egyiket a "zene" aplikációval, mintha hallgatni akarnám, nyomok egy menü gombot és ott van a Felhasználás csengőhangként. Rányomok és beállítja alapértelmezett csengőhangnak, majd ha bemegyek a csengőhangokhoz a hangbeállításokon belül, már ott is mutatja az mp3 -at.

Janika képe

Hali. nagyon szeretném ezt fel tenni a Zte-m re gen2 es készülék jelenleg 2.3.5 ös android van rajta ezt már én tettem rá 
a kérdesem az lenne hogy miket kell le töltenem ehez és hogyan tudom fel tenni előre is köszi 

Kisgatya70 képe

Szia!

A következő kérdésem lenne!ZTE BLADE GEN 2-re telepitettük a 20130301-NIGHTLY-blade modot!Az a problémám mobilnet használat közben egy idő után ujra indul a készülék!Alkalmazásokkal és programokkal baj nincs,szépen fut a készüléken!Market lefrissitve Google Playra!

admin képe

Szia! Nightly kiadásban lehetnek ilyen gondok, ha zavar a használatban töldsd le az rc-t, vagy a stable verziót. A nightly "korai kiadás", nincs teljesen tesztelve. Szóval előfordulhat benne ilyen "bug".