Xiaomi Mi Band 2 - Névjegyek kijelzése bejövő hívás és SMS esetén

Egy okoskarkötő a fitnesszfunkciók mellett még más hasznos dolgokra is használható, például értesítések megjelenítése. Ha az ember a Mi Fit appot használja az értesítések megjelenítésére meglepő módon csak egy ikont jelenít meg, de nem látszik a hívó, üzenetküldő száma vagy névjegye. Kutattam kicsit, és kiderült, hogy ha a telefon nyelve nem angolra van állítva, akkor ez a funkció nem működik.

 

A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ha átállítjuk a telefon nyelvét angolra. Miután átállítottuk a nyelvet, és elindítjuk a Mi Fit appot, az alkalmazás frissíteni fogja a betűkészletek a Miband 2-n. A frissítés néhány másdoperc alatt lefut, ezalatt tartsuk közel a Miband-et a telefonhoz.

A beállítóképernyőn ezután meg fog jelenni egy újabb kapcsoló, amellyel be lehet kapcsolni a névjegyek megjelenítését:

 

Sajnos ha visszaállítjuk a nyelvet magyarra, akkor nem fog működni ez a funkció, ha valaki mégis szeretné használni, akkor ajánlom a Tools & Mi Band alkalmazást, amelyből ugyan nincs ingyenes verzió, viszont nagyon sok beállítási lehetőséggel rendelkezik.

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.zdenekhorak.mibandtools...

Szerző

XperiMent képe
XperiMent

Xperiment, azaz kísérlet - szeretek tesztelni, kísérletezeni, szétszerelni majd jó esetben összerakni is :)
17 éve dolgozom informatikusként, de már 29 éve foglalkozom számítástechnikával. Minden érdekel, legyen az Linux, Windows, Mac, mobiltelefon, tablet. Megpróbálok minél többet kihozni az általam használt hardverekből és szoftverekből, tapasztalataimat szívesen megosztom másokkal.
Gépelni a közel 30 év alatt sem tudtam normálisan megtanulni, szóval előre is elnézést az elütésekért!