TrackR - Elveszett? Keressük meg!


TrackR
TrackR Bravo

Szerintem nincs olyan ember, hogy ne kereste volna a lakás, vagy kocsikulcsot órákon át, pedig végig ott volt előtte. Nagyon sok keresőeszköz van már jelenleg a piacon, de milyen jó, ha a telefonunk segítségével tudjuk megtalálni, amit egésznap nyomkodunk.
Egyszer már vettem fütyülős kulcstartót, de az kutyaugatásra, tapsra, szóval szinte mindenre csipogott és ez eléggé zavaró volt. Vannak kulcstartók melyekhez egy távirányító tartozik és a távirányítón a gombokat megnyomva csipognak, jeleznek a kulcstartók. De ez sem az igazi, hiszen a távirányítót nem visszük mindenhova magunkkal. Ez a keresési megoldás az otthonunkban hasznos leginkább.
A TrackR Bravo arra született, hogy áthidalja a keresési problémákat. Bluetooth 4.0 (BLE - Bluetooth Low Energy) segítségével kommunikál telefonunkkal a párosítás után és a TrackR alkalmazást megnyitva felderíthetjüka helyét eszközünknek, majd hangjelzést is adhatunk le. Nagyvonalakban ennyi lenne a funkciója.

TrackR Bravo TrackR Bravo TrackR Bravo TrackR Bravo


specifikáció

TrackR bravo
átmérő: 31mm
vastagság: 3.5mm
Akkumulátor: CR1620 (könnyedén cserélhető)
Akkumulátor élettartam: max. 1 év
Bluetooth: 4.0 (BLE)
Hangerő: max. 92dB
Anyaga: Alumínium ház, műanyag belső
Android és iOS kompatibilis.

készülék a gyártó/forgalmazó oldalán: TrackR bravo
készülék hibaelhárítás/support: TrackR bravo link1  TrackR bravo link2


párosítás


tapasztalat

Jó cucc lenne, de sajnos 3-5 méteres távolságban működik csak és ha a jelet elveszíti a telefon, akkor a telefonon bluetooth ki-be kapcsolgatással ismételten megtalálja, de csak ha a bravo 1-3 méteres körzetében vagyunk. Így eltarhat egy ideig mire megtaláljuk a kulcsunkat egy 60 négyzetméteres lakásban. De még akkor sem garantált a siker tapasztalataim szerint. Szóval jópofa,de nem ajánlom senkinek sem nyugodt szívvel.


 

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó és nem mellesleg piacképes gyakorlati tudással rendelkező szakember.