Samsung Galaxy S10: új mérföldkő az okostelefonok történetében

Budapest, 2019. február 20. – A Samsung új, prémium okostelefonokkal ünnepli a Galaxy S sorozat tizedik születésnapját. A Galaxy S10 okostelefonok úttörő funkcióit a legújabb piaci igények alapján fejlesztette a gyártó. A sorozat három tagja innovatív, újgenerációs kijelzővel, továbbfejlesztett kamerafunkciókkal és kiemelkedő teljesítménnyel hozza el a jövő mobiltechnológiáját a felhasználók számára.

A Galaxy S10 a Samsung egy évtizede tartó fejlesztéseinek csúcsa. Az új okostelefon kitűnő választás azok számára, akik egy kiváló teljesítményű, prémium eszközt szeretnének, amely jövőbe mutató funkcióival új fejezetet nyit az okostelefonok történetében. A Samsung Galaxy S10+ innovatív kijelzője, különleges kamerafunkciói és nagyszerű teljesítménye új szintre emelik a mobilhasználat élményét. A Galaxy S10e egy kompakt, eszközben kínálja a legfontosabb prémium funkciókat a felhasználók számára. Az új Dinamikus AMOLED kijelzővel, a professzionáliskamerával és kiemelkedő teljesítményével a Samsung Galaxy S10 széria eddig nem ismert lehetőségeket teremt a felhasználóknak a mobilhasználat terén.

“A Galaxy S széria a kezdetek óta egyet jelent az innovatív megoldásokon alapuló okostelefon-technológiával. Az elmúlt tíz évben nemcsak a felhasználói élményt forradalmasítottuk, hanem olyan eszközöket kínáltunk felhasználóinknak, amelyeket mindig az aktuális piaci igények szerint fejlesztettünk – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. A Galaxy S10 erre a hihetetlen gazdag örökségre épít, és így áttörő újításokat hoz el a kijelzőtechnológia, a kamerafunkciók és a teljesítmény terén is. Az új prémium eszközeinket az évtizedes piacvezetői tapasztalatainkból építkezve fejlesztettük azzal a céllal, hogy az egyéni igényeknek leginkább megfelelő telefonnal hozzuk el a jövő mobiltechnológiáját.”

Dinamikus AMOLED kijelző: teljes képernyős élmény és Ultrahangos Ujjlenyomat-Olvasó

A Samsung Galaxy S10 bemutatja a Samsung eddigi legfejlettebb kijelzőmegoldását, a világ első Dinamikus AMOLED kijelzőjét. Az első HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező okostelefonként a Galaxy S10 kijelzője képes minden eddiginél élénkebben megjeleníteni a digitális tartalmakat, a dinamikus színtérképezésnek köszönhetően pedig a legkülönbözőbb árnyalatokat is élethűen adja vissza. A VDE-tanúsítvánnyal is rendelkező Dinamikus AMOLED kijelző élénk színeket1 és kiemelkedő kontrasztarányt nyújt a még mélyebb fekete és a még fényesebb fehér szín megjelenítése érdekében.

A felhasználók a legerősebb napsütésben is élvezhetik okostelefonjukon a DisplayMate által hitelesített lenyűgöző színmegjelenítést3. A Dinamkius AMOLED kijelző a TÜV Rheinland Eye Comfort hitelesítését is kiérdemlő kijelzőtechnológiával4, szűrők alkalmazása és a képminőség változása nélkül csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét.

Az úttörő mérnöki megoldásokkal tervezett Infinity-O kijelzőbe szenzorok és kameratechnológiák egész sorát integrálták. Az előlapi kamerát körülölelő kijelzőnek köszönhetően a felhasználók a képernyő teljes felületét a lehető legjobb mértékben használhatják ki anélkül, hogy a figyelmüket bármi elterelné.

A Galaxy S10 Dinamikus AMOLED kijelzője a világon először Ultrahangos Ujjlenyomat-Olvasó megoldással érkezik, amely az ujjlenyomat vonalait 3D-ben olvassa be, szemben a korábbi 2D-s megoldással. Az egyedülálló, a FIDO Szövetség (Fast IDentity Online, FIDO Alliance) Biometrikus Elemekre vonatkozó hitelesítésével rendelkező technológia a biometrikus azonosítás új generációját hozza el. A telefonon tárolt adatok így egy zárható széf védettségi szintjét kapják.

Professzionális kamera

A Samsung a mobilkamera-technológia egyik úttörőjeként a Duál Pixel szenzor és Duál Rekesz megoldásokra építve hozza el a Galaxy S10 új kameratechnológiáját. A továbbfejlesztett mesterséges intelligenciának köszönhetően pedig kiemelkedő minőségű képeket és videókat készíthetnek a felhasználók:

Ultraszéles látószögű lencse: A Galaxy S10, az S szériában elsőként, ultraszéles látószögű kameralencsével is rendelkezik, amelynek látómezője az emberi szemhez hasonlóan 123 fokos, így pontosan az kerül a képre, amit a felhasználók látnak. A Galaxy S10 kamerájával így nemcsak látványos tájképek, panorámafotók készíthetők, hanem akár az egész család megörökíthető egyetlen képen. Az ultraszéles látószögű lencse gondoskodik arról, hogy valóban teljes kép készüljön a legszebb pillanatokról.
Szuper stabil és magas minőségű felvételek: A Galaxy S10 digitális képstabilizációs technológiájának köszönhetően Szuperstabil felvételek készítésére is alkalmas. Legyen szó egy pörgős koncertről vagy egy mozgalmas, bukkanókkal teli bicikliútról, a Szuperstabil technológiával a Galaxy S10 kiemelkedő minőségben örökíti meg pillanatot. Az előlapi- és hátlapi kamera is képes UHD minőségben rögzíteni a képeket, a hátlapi kamerával pedig akár HDR10+ felvételeket is készíthetnek a felhasználók6.
AI Kamera: A Galaxy S10 Neurális Processzorának (NPU) köszönhetően az okoskamera funkciók még nagyobb pontossággal alkalmazhatók, így anélkül készíthetők profi fényképek, hogy válogatni kellene a haladó kamerabeállítások között. A Jelenetoptimalizáló minden eddiginél több helyzetet képes felismerni és feldolgozni az NPU-nak köszönhetően. A Fényképezési javaslatok funkcióval a Galaxy S10 ideális beállításokat ajánl a képekhez, így biztosra vehető, hogy az elkészült fotók mindenkit lenyűgöznek majd.

Intelligens funkciókkal a maximális teljesítményért

A Galaxy S10 okostelefon prémium hardveres megoldásokkal és egy gépi tanuláson alapuló szoftverrel érkezik. A Galaxy S10 eszközök a gyártó eddigi legintelligensebb mobileszközei. Ezt igazolják az új energiamegosztási funkciók, az Intelligens Wi-Fi-kapcsolat, valamint a mesterséges intelligencia alapú teljesítménynövelés is.

Vezeték Nélküli Töltésmegosztás7: A Samsung a Galaxy S10 készülékekben mutatja be a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás funkciót, amellyel könnyedén tölthetők az egyéb Qi minősítéssel okostelefonok, valamint a kompatibilis viselhető eszközök is. Elsőként az iparágban a Galaxy S10 Vezeték Nélküli Töltésmegosztás funkciója a kompatibilis viselhető eszközöket is képes tölteni. Emellett a Vezeték Nélküli Töltésmegosztás funkciónak köszönhetően8 a Galaxy S10 egyszerre tudja tölteni saját magát és egy másik eszközt is, így lehetővé teszi, hogy nyugodtan induljunk útnak akár egyetlen töltővel.
Intelligens teljesítmény: A Galaxy S10 új mesterséges intelligencia alapú szoftvere automatikusan, a felhasználó használati szokásainak megfelelően optimalizálja az akkumulátor, a processzor és a memória teljesítményét, az idő múlásával pedig folyamatosan tanul a lehető legjobb teljesítmény érdekében. A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket kihasználva a Galaxy S10 nyomon követi, miként használja a felhasználó a telefonon megtalálható applikációkat, és gyorsabban indítja el azokat, amelyeket a leggyakrabban használunk.
Intelligens Wi-Fi: A Galaxy S10 Intelligens Wi-Fi funkciója megszakítás nélküli és biztonságos hálózati kapcsolatot biztosít. A készülék zökkenőmentesen vált a Wi-Fi és LTE hálózatok között és figyelmeztet, ha potenciálisan kockázatos Wi-Fi kapcsolatot észlel. A Galaxy S10 támogatja az új Wi-Fi 6 szabványt, így a technológiával kompatibilis routerekre csatlakozva még jobb hálózati teljesítmény érhető el.
Bixby Rutinok9: A Galaxy S10 készüléken a Bixby nyomon követi a felhasználók napi rutinját és személyre szabott javaslatokat kínál. A Bixby még kényelmesebbé teszi a mindennapokat. A különböző szokások alapján személyre szabja a napi rutin legfontosabb aktivitásait, mint például a Vezetés vagy a Lefekvés Előtti aktivitásokat, és így csökkenti az egyes feladatokhoz szükséges telefonhasználatot.

Az 5G kapcsolat új korszaka

A Samsung csakúgy, mint a 2G, a 3G és a 4G esetében, az 5G megoldásokban is élen jár, a nagyobb beszállítókkal közösen fejleszti és telepíti az 5G hálózati technológiát. A Samsung az első csúcskategóriás 5G okostelefonjával, a Galaxy S10 5G11 készülékkel juttatja el a felhasználókhoz az 5G erejét. A Galaxy S10 5G-vel a tulajdonosok 5G hálózaton keresztül percek alatt tölthetik le kedvenc sorozatuk egy teljes évadát, gyakorlatilag késleltetés nélkül játszhatnak grafikai megoldásokban gazdag felhőalapú játékokat, zavartalanul élvezhetik a továbbfejlesztett VR és AR élményt, a családdal és barátokkal való kapcsolattartást pedig a valós idejű 4K videóhívások lehetősége teszi még egyszerűbbé. Annak érdekében, hogy a Galaxy S10 5G az 5G hálózat lehetőségeiből a legtöbbet hozza ki, a Galaxy S széria legnagyobb, 6,7 colos Infinity-O kijelzőjével, a 3D képrögzítéshez alkalmas és a video üzemmódban használható Élőfókusz, valamint a Gyors Mérés funkciók támogatásához szükséges Samsung 3D Mélységérzékelő kamerával, 4.500mAh akkumulátorral és 25W gyorstöltéssel érkezik.12

A legjobb az új mérték: A Galaxy alappillérek és az újgenerációs ökoszisztéma

A Galaxy S10 annál is többet kínál, mint amit a Galaxy S szériától általában várunk. Vezeték nélküli gyorstöltés 2.0-val, IP68-as por- és vízállósággal, új generációs processzorral és olyan Samsung szolgáltatásokkal érkezik, mint a Bixby14, a Samsung Health és a Samsung DeX. A Galaxy S10+ a Galaxy sorozat eddigi legnagyobb, 1TB beépített tárhelyét15 nyújtja, amely microSD kártya segítségével további 512GB-tal, összesen 1,5TB-ig bővíthető16.

Sebesség: A Galaxy S10-zel hozzáférhető a következő generációs Wi-Fi 6 szolgáltatás is, amely még a legforgalmasabb helyeken is, mint például különböző repülőtereken, négyszer gyorsabb17 és az átlagosnál biztosabb, elsőbbségi hálózati elérést biztosít. A készülék eddig nem tapasztalható, villámgyors LTE szolgáltatást tesz elérhetővé az akár 2.0 Gbps letöltési és böngészési sebesség érdekében18.
Gaming: A lehető legjobb játékélmény érdekében a Galaxy S10 mesterséges intelligencia alapú, eszközön belüli játékteljesítmény-optimalizáló szoftverrel és prémium hardverrel, Dolby Atmos rendszerrel és egyedi tervezésű hőcserélő rendszerrel érkezik. A Galaxy S10 az első olyan mobileszköz, amelyet a Unity platformon létrehozott játékoknak megfelelően optimalizáltak.
Biztonság: A Galaxy S10 a magas védelmi fokozatú Samsung Knox-szal érkezik, valamint egy, a hardver által támogatott biztonsági megoldással, amely a blokklánc-képes mobilszolgáltatásokhoz tartozó kódokat tárolja.

Galaxy S10 elérhetőség és előrendelés

A Galaxy S10e prizmafehér, prizmafekete, prizmazöld, és kanárisárga, a Galaxy S10 prizmafehér, prizmafekete és prizmazöld színekben, a Galaxy S10+ pedig további még egy teljesen új, kerámiafekete 20 színvariánsban érkezik.

A Galaxy S10, Galaxy S10+ és Galaxy S10e, 309.990, 344.990 és 257.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerülnek március 8-tól a boltokba.

A készülékek 2019. február 20. 21.00-tól 2019. március 7. 23.59-ig előrendelhetők.

Most minden, az előrendelés során megvásárolt Galaxy S10 és Galaxy S10+ készülék ajándék Galaxy Buds fülhallgatóval (48.990 forint ajánlott fogyasztói ár értékben) érkezik.

Csapj le mindenki előtt a Galaxy S10-re, hallgasd kedvenc számaidat és használd a fitnesz kütyüd bárhol, bármikor!

További információ a http://www.samsungmobilepress.com, a news.samsung.com/galaxy vagy a www.samsung.com/galaxy oldalakon érhető el.

Specifikációk:

Méretek:
S10e: 142,2 x 69,9 x 7,9 mm (150g)
S10: 149,9 x 70,4 x 7,8 mm (157g)
S10+: 157,6 x 74,1 x 7,8 mm (175g)

Kijelző:
S10e: 5,8″ (lapos), FHD+, Dynamic AMOLED, HDR10+
S10: 6,1″ (ívelt), QHD+, Dynamic AMOLED, HDR10+
S10+: 6,4″ (ívelt), QHD+, Dynamic AMOLED, HDR10+

Processzor: Exynos 9820 (8nm)

RAM:
S10e: 6GB
S10: 8GB
S10+: 8/12GB

Tárhely:
S10e: 128GB
S10: 128/512GB
S10+: 128/512/1024GB

Akkumulátor:
S10e: 3100 mAh
S10: 3400 mAh
S10+: 4100 mAh

Előlapi kamera:
S10e: 10 MP, f/1.9, AF, 4K videó
S10: 10 MP, f/1.9, AF, 4K videó
S10+: 10 MP, f/1.9, AF, 4K videó + 8 MP, f/2.2, AF, mélységkamera

Hátlapi kamera:
S10e: 12 MP, f/1.5-f/2.4, OIS + 16 MP, f/2.2 (ultra széles)
S10: 12 MP, f/1.5-f/2.4, OIS + 16 MP, f/2.2 (ultra széles) + 12 MP, f/2.4 (telefotó)
S10+: 12 MP, f/1.5-f/2.4, OIS + 16 MP, f/2.2 (ultra széles) + 12 MP, f/2.4 (telefotó)

Egyéb:
S10e: oldalsó ujjlenyomat-olvasó, IP68
S10: kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, IP68
S10+: kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, IP68

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..