Drupal 7 frissítése drupal 8-ra

Fórum: 

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van e lehetőség adatok,fájlok és alapvető blokk struktúra megtartása mellett frissíteni drupal 7-es verziót drupal 8-ra?
Azt olvastam, hogy egyszerű core update-el nem oldható meg, mert más az adatbázis és pár dolog struktúrája, mint drupal 6-7 rendszereknek.
Köszönöm előre is a válaszokat!

Szerző

bakonyip95 képe
bakonyip95
admin képe

Hello, én tapasztalataim szerint még nem erőltetném a migrációt. Drupal 8 motor alatt még van mit javítani, habár sokkal ígéretesebb, mint a 7. Még nincs hozzá rengeteg modul amit használok és többet kell fórumokat olvasgatnom, mint 7 esetében.
Üdv, Tomi

admin képe

Hi, kíváncsiságból neki ültem, hogy megpróbálok egy drupal 7-es oldalt átvinni drupal 8 motorra. Mivel egyedi sminket használok, ezért a blokkstruktúrát előről be kell állítanom, hogy mi, hol,merre legyen látható. A cikkek, fórumok, egyszerű oldalak szépen átjöttek, de a hozzászólásoknak, csak a Tárgy mezői látszódnak és a blokkok tartalma forráskódként látható. Ezek többnyire még a drupal 8 hiányosságából adódnak, meg a rengeteg plugin, modul amit nem tudott áthozni. Szóval teszt jelleggel bele lehet vágni, de sok utómunka lesz vele egy nagyterjedelmű oldal esetében.