Már kisebb kapacitással is elérhetők a Kingston DT 2000 titkosított USB-meghajtók

Budapest – 2017. augusztus 15. – A Kingston Digital Europe Co LLP 4 és 8 GB kapacitású meghajtókkal bővítette DataTraveler 2000® titkosított USB választékát. A meglévő 16, 32 és 64 GB-os modellek mellett az új, kisebb kapacitású meghajtók is rendelkeznek FIPS-197 tanúsítvánnyal. Minden DataTraveler 2000 pendrive 256 bites hardveres AES titkosítást kínál, továbbá PIN-kódos védelmet is lehetővé tesz a beépített alfanumerikus billentyűzeten keresztül. Már kisebb kapacitással is elérhetők a Kingston DT 2000 titkosított USB-meghajtók

A DataTraveler 2000 sorozat olyan biztonsági informatikai szakemberek, kis- és középvállalkozások, valamint vállalati végfelhasználók számára készült, akik USB-adatvédelmet igényelnek tevékenységükhöz. Az USB-k operációs rendszertől függetlenek, nem igényelnek szoftveres vagy hardveres illesztőprogramokat, és bármely USB 2.0 vagy 1. generációs USB 3.1 (USB 3.0) porttal rendelkező eszközzel képesek működni. Így gond nélkül alkalmazhatók többféle eszközzel és operációs rendszerrel működő munkakörnyezetekben is.

A DT2000 USB-k tartozéka egy alfanumerikus billentyűzet, amely segítségével a felhasználók egy szóból vagy számkombinációból álló, egyszerűen használható PIN-kódos védelemmel láthatják el a meghajtót. A találgatásos (brute force) behatolás kivédése érdekében az eszköz 10 érvénytelen belépési kísérlet után alaphelyzetbe áll – azaz az összes rajta lévő adat törlődik, és új jelszót kell megadni. Tovább erősíti a biztonságot, hogy aktiválódik az automatikus zárolás funkció, ha anélkül távolítják el a meghajtót a gazdaeszközből, hogy a kiadás előtt megfelelően leállítanák.

Az új modellek hozzájárulnak a vállalati adatszivárgás kockázatának mérsékléséhez is, hiszen a kisebb kapacitású meghajtókra kevesebb adat másolható a hálózatokból. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy nagyobb mennyiségű bizalmas adat jusson illetéktelenek birtokába. Mivel az adatszivárgások a legtöbb esetben valamely alkalmazott vagy egyéb, a vállalati hálózathoz engedélyezetten hozzáférő személy hibájából történnek, minél kevesebb adat másolható, annál kevesebb szivároghat ki.Már kisebb kapacitással is elérhetők a Kingston DT 2000 titkosított USB-meghajtók

 

 

 

 

 

Szerző

admin3 képe
admin3

Jancsek Árpád (admin3)

Informatikus, rendszergazda.
Életében a családja az első. Érdeklődési körébe a hardverek és a hálózati megoldások tartoznak, de a mobil világ is egyre inkább magával rántja.
Saját informatikai vállalkozásban jelenleg főként orvosi informatikai területen mikro-, kis-, és középvállalatokkal áll kapcsolatban.
Emellett szakmai cikkeket is fordít (pl. FCM) és a haziorvosinfo.hu adminja is.