Januári újdonságok az IcyBox-tól

2017. január 10., Ahrensburg, Németország - A RaidSonic GmbH a mai napon bejelentette az B-189U3 m.2 SSD-hez készített, kódolható SSD házát, az IB-CH405-QC3 USB gyorstöltőjét, az IB-AC603PL-U3 ütésálló és hordozható merevlemez tokját, valamint az IB-RD3621U3 külső RAID képes winchester házát.

Magas fokú adatbiztonság kis méretben

Az IB-189U3 tervezésénél az SSD piac fejlődését is szemelőt tartották. Az m.2 SSD-k árának csökkenésével, a vásárlóknak rentábilis választást kínálnak a gyártók, hogy az újabb és gyorsabb technológiát válasszák. Az m.2 SSD-t fogadó hordozható házzal, nem csak sokkal gyorsabban tudjuk adatainkat mozgatni, hanem annak titkosítási megoldásával, azokat mindig biztonságban is tudhatjuk. Az általunk megadott jelszót természetesen nem a számítógépen, hanem önmagán tárolja. A hardveres titkosításnak köszönhetően (mely nem csökkenti az adatátviteli sebességet) az IB-189U3 USB 3.0 csatlakozóján keresztül akár az 5 Gbit/s sebességgel másolhatjuk adatainkat. A csomagban található egy szilikon védőtok is, hogy az alumínium házat megvédhessük a karcolódásoktól.

IB-189U3 SSD

QC 3.0 gyorstöltés és egyszerű csatlakoztathatóság

Az IB-CH405-QC3 intelligens gyorstöltővel akár 80%-kal hatékonyabban tudjuk tölteni okoseszközeinket, mint a QC 1-es töltőkkel. Azért, hogy egyszerűen csatlakoztathassuk USB-A kábeleket, az USB csatlakozók megfordítható dizájnnal lettek megtervezve. Visszafelé is kompatibilis, ráadásul a fejlett feszültségingadozás-kezeléssel, mely figyeli a töltendő eszköz hőmérsékletét és akkumulátor állapotát is, mindig biztonságban tudhatjuk eszközünket. A Qucik Charge mód ugyancsak védelmet nyújt a túláram, túltöltés és zárlat ellen.

IB-CH405-QC3 intelligens gyorstöltő IB-CH405-QC3 intelligens gyorstöltő

Láthatóan ütésálló

Utazásaink során nem lehetünk eléggé biztosak abban, hogy adataink velünk együtt, biztonságban érnek célba. Az IB-AC603PL-U3, ütésálló kialakítása, valamint szilikon borítása megvédi a benne tárolt winchestert vagy SSD-t az alapvető fizikai behatásoktól, mint az leejtés, fröccsenő víz. Beépített USB 3.0 kábele támogatja az 5 Gbit/s átviteli sebességet is, valamint annak végén található LED egyértelmű visszajelzést ad annak működéséről.

IB-AC603PL-U3

Biztonságos és stílusos asztali adattárolás

Egyre több adatot kezelünk, egyre több tárhelyre van igényünk. Ha erre a célra nem akarunk hálózati adattárolót használni, akkor a legegyszerűbb, de mégis biztonságos megoldás, ha USB csatlakozású külső RAID házat használunk. Az IB-RD3621U3 nagyszerűsége pontosan ebben rejlik. Kezeli a hardveres RAID 0 és 1 beállítást, így beüzemeléséhez nincs szükség szakértelmere. Miközben azt akár videók kódolásához, vagy egyszerűen csak dokumentumaink eléréshez használjuk, a winchesterek nagyobb hőt termelnek, amit a hátlapon elhelyezett ultrahalk ventilátor tökéletesen elvezet. Energiahatékony működéshez hozzájárul, hogy a lemezeket csak adathasználat esetén kapcsolja be.

IB-RD3621U3 USB-s külső RAID ház

Szerző

admin3 képe
admin3

Jancsek Árpád (admin3)

Informatikus, rendszergazda.
Életében a családja az első. Érdeklődési körébe a hardverek és a hálózati megoldások tartoznak, de a mobil világ is egyre inkább magával rántja.
Saját informatikai vállalkozásban jelenleg főként orvosi informatikai területen mikro-, kis-, és középvállalatokkal áll kapcsolatban.
Emellett szakmai cikkeket is fordít (pl. FCM) és a haziorvosinfo.hu adminja is.