Huawei G300 ROM - visszaállítás!

FIGYELEM! Ez a leírás saját tapasztalat alapján készült, más esetben eltérhetnek a lépések!

A telefon amire feltettem 2030 Basebend verzió és ICS Costum Rom volt rajta! Más esetben mások lehetnek a lépések /nem valószínű/, de írj ha nem menne valami!

Huawei G300 -as telefonunkra rakhatunk még mindig Gingerbread rom -ot, én ezzel a lépéssel tettem vissza a gyári ICS Rom -ot. A Modaco fórumán található maga a rom a telefonra, most ezt raktam fel. Telepítése egyszerű, ha már costum rom van a telódon, abban az esetben, ha nem volna először a CWM -et kell telepítened  és a root -olni a telefont.

Huawei G300 /2030 basebend/ - Root, CWM telepítés itt elérhető a leírás: http://itfroccs.hu/huawei_ascend_g300_ics_root

Tettem már fel CM10.1, illetve Android Jelly Bean 4.2.2 verzióját, de ez még igen csak korai /Nightly/kiadás. Gyorsnak gyors, csak még azért nem teljesen működik gördülékenyen. Kipróbáltam rajta az Ubuntu Touch rendszerét, de az még csak fejlesztői kiadás, szóval semmi nem működik igazán.

bővebb info az Ubtuntu Touch -ról: https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices/u8815

cikkünk: http://itfroccs.hu/dev_ubuntu_touch_rom_huawei_ascend_g300

 

Huawei G300 Gingerbread Costum Rom telepítése - ICS Gyári Rom visszaállítása:

1. lépés:

SDkártyát formázd meg! Csak a rom legyen rajta úgy tedd a telefonba és lépj a recovery -be!

FONTOS!!! Abban az esetben, ha link2SD használtál a főzött rom -od alatt és recovery -ből telepítettél pl. ezt: Link2Int-v1.1-CWM.zip , akkor távolídsd el recovery -ből ezzel: Link2Int-v1.1-removal.zip!

Mielőtt neki kezdessz bármihez! /így visszaáll az emmc, nem ext -partícióként fog működni!/

letöltöd a Rom -ot innen: Huawei G300 GB COSTUM ROM

Felmásolod az SDkártyádra, majd elindítod a CWM Recovery -t, a hangerő + és a bekapcsológom folyamatos nyomvatartásával.

Bent vagyunk a Recovery -ben, most az alábbiakat kell lefuttatnod!

1.recovery -be belépsz

2.wipe factory/reset

3.wipe cache

4.menj ide: mounts and storage

5.formatáld: system,format cache,format data, emmc

6.menj ide: advanced

7.ezekre nyomj rá: wipe dalvik,  wipe battery stats

8.Telepídsd a letöltött GB Rom-ot  - Install zip from SDCARD /ROM+GAPPS, ha kell/

gapps letöltése: http://goo.im/gapps/gapps-gb-20110828-signed.zip - ez csak akkor kell, ha maradsz a GB Rom -nál!!!

Nálam nem ment a SIM funkció, de azért mert a 2030 -as Basebend telefonokhoz kell egy patch -et is futtatni, nem foglalkoztam vele. Mert ugyan is ha az IMEI visszaáll és a gyári frissítés felmegy már minden menni fog!
9.reboot /telefon újraindít, ha a rom install lefut/

2. lépés:

Mikor a telefont Root -oltuk és telepítettünk rá a CWM recovery -t, akkor lementettük a telefon IMEI -t. Most állítsuk vissza!

letöltöd: http://itfroccs.hu/downloads/ToolBox5iromV1.0.4.2.apk

Telepíted a telefonra, az SD kártyádra visszamásolod a régi lementett "5irom" mappát amiben a IMEI backup -od van!

Majd elindítod az alkalmazást és a IMEI Restore -ra nyomsz! - vissza is állítja!

x#06# beütésével ellenőrizheted, hogy megfelelő e az IMEI!

Kiírja, hogy IMEI Ok!

3. lépés:

Mivel a nálam lévő telefon Telenor -os, ezért letöltöttem a telenor oldalán található ICS frissítést és követtem a leírást.

telenor rom: http://www.telenor.hu/upload/android/update/huawei_ascend_g300_upgrade.zip

telenor frissítési útmutató: http://www.telenor.hu/upload/android/update/huawei_ascend_g300_frissites...

A frissítés rendben végig ment és már a Gyári ICS Rom van a telefonon, természetesen a root és recovery eltűnt firmware frissítéskor. Szóval visszakaptam a gyári ICS -t.

Vodafone esetében a Vodafone oldaláról töldsd le az ICS firmware update -et és a hozzá tartozó frissítési leírást!

 

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó.


 


kricht képe

Korrekt leírás és elsőre sikerre is vezetett.Semmi probléma nem adódott a visszaállásnál,sőt úgy döntöttem hogy a voda hivatalos rom-ját 2.3.6 ot amivel megkaptam a telót rakom vissza,és hagyom rajta amíg az én tulajdonomban van a készülék.
Köszi szépen minden segítséget és sok sikert kívánok a további sikeres hackelgetéshez mind Adminnnak,mind a magahasító g300 használóknak :)
 
Üdv!

DOMKA képe

A gyár ics-t akarom vissza rakni de meg áll a telepítés......miért?! Előre is köszönöm a választ!

admin képe

Szia! Milyen telefonod van, milyen függő? A cikben található GB rom -ot tetted fel? Szóval honnan szetted le az ICS frissítést? /vodafone, telenor/
ICS frissítés előtt célszerű gyári állapot visszaállítást csinálni! A telefonról mindent törölni. Bekapcsolni az USB hibakeresést stb...

DOMKA képe

Huawei G300 Vodafone függő! Igen a cikben lévő GB romot raktam fel! Vodátol van az ICS! De most az történt h a Huawei oldalról töltöttem le a Serbia-Telekom ICS-t és az fel ment! De azt figyeltem meg h én nem csinálnék valamit jól?! A Vodafone ICS két mappából áll! (dload) Hogyan kell fel rakni mert nem igazán vagyok vele tisztában!? Hiába az útmutató! A Serbia-Telekom dload mappában együtt van az UPDATE APP és az UPDATE_CUST APP és így gond nélkül fel megy! De a vodás jobb lenne és csak úgy van garim is gondolom!? Köszi a választ!

admin képe

Kedves DOMKA! A telefonodon történő módosítások, pl.: bootloader nyitás garancia vesztéssel jár!
A vodafone frissítés leírása: https://www.vodafone.hu/letoltes/shop/HUAWEI-U8815-frissitesi-utmutato.pdf
Az SDkártyád formázd meg, majd bemásolod a dload mappát, amiben az update.app van. Utána elindítod a leírtak szerint a frissítést. Majd van egy costum mappád, abban a csomagban amit letöltöttél! Mikor végig ment az első frissítés, az SDkártyádon lévő dload mappából kitörlöd az update.app fájl -t és bemásolod a costum mappában található update.app -ot. Ez egy kiegészítő pack! Majd megint elindítod a frissítést!
Üdv, admin

DOMKA képe

Szia! Tudom h garancia vesztéssel járt a dolog! De ha a gyári ICS van fent és mindent vissza állít akkor is észre vehető h babrálva volt a teló? Ha igen sem gond csak kérdezem! A Serbia-Telekom ICS mellett döntöttem végül! Gyorsabb mint a vodás és nincs annyi cucc rajta! Csak egy kérdésem lenne még! Status Bar-t amikor le húzom nincs ott a wifi, gps, stb...(Serbia-Telekom ICS B952) A megjelenítésnél viszont nincs beállítás! Valahogy nem lehet visszarakni? Alkalmazás tudom h van erre a célra de a gyári jobb lenne! Köszönöm az eddigi válaszokat és segítséget!

admin képe

Szia! Természetesen a szerviz megtudja állapítani, hogy piszkáltad a telefont, vagy nem. Attól függ, van ahol nem foglalkoznak vele... A status bar jó kérdés, meg kell nézni rom -ot. Honnan szetted le pontosan? Örülök, hogy tudtam segíteni! Üdv, admin

DOMKA képe

Egyébként a UPDATE_CUST.APP mit takar? A szolgáltató beállítási vagy valami hasonló?

admin képe

DOMKA képe

Szia! Tudom h ilyen van a vodásnál de sajnos a Serbia-Telekomos ICS-nél a betűméretnél kimerül a dolog! Tovább nincs semmi és nem is találok sehol beállitási lehetőséget!

DOMKA képe

Szia! Huawei G300 Vodás! Igen a cikben található GB rom-ot tettem fel!  Az ICS frissítés a Vodafone oldalról van! Az IMEI-vel lehet gond? Mert amikor fel rakom a progit h vissza állítsam az IMEI-t és le ellenőrzöm *#06# nem írja ki a számsort csak OK-ra nyomhatok és kész! Látnom kellene a számsort a telomon? Utána újra kell inditani a telót? A gyári állapot visszaállítást nem csináltam de most probálom is!

norbikaa96 képe

az a bajom hogy tegnap este rootoltam a telot a fentiek segitségével sikerült meg minden! csináltam egy gyári visszaállitást és az alkalmazások elmnetek amik alapbol rajta voltak azok is akartam frissiteni ujra a B936os gyári frissítéssel de nem lehet memoria kártyárol mivel csak a telefon ujraindul szoval semmi unpacking stb rámegyek és minnyá ujbol indul! azsz sszeretném kérdezni hogy hogy lehet törölni a rootolást illetve a cwm-et?? hogy tudjam telepiteni az uj B936-oT köszi előre is !

Eva53 képe

Szia! Egy vodafonos Huawei G 300-as telefonom van. Nem rég többször felajánlott firmware frissitést a program, és végül rákattintottam, minek következményeként egy teljesen más 4.0.3-as verziót kaptam, ezzel egyidejűleg minden régi adatomat elveszítettem. Már jó ideje próbálkozom és keresgélek lehetőséget a régi verzió visszaállítására, de sajnos ez nekem egyáltalán nem érthető ( 60 éves nő vagyok). Ezen az oldalon találtam Rád, és ez reményt adott, hogy a régi verziót visszakapjam. Hogy tudnám Veled felvenni a kapcsolatot, vagy akár a készüléket eljuttatni hozzád, vagy egyáltalán kihez fordulhatnék, aki ezt elvégzi nekem, mert sajnos én nem tudom. Annyit sikerült megértenem, hogy ez lehetséges, mert az én telefonom  Build száma 936-os, alapsáv verzió 2030, kernel verzió 3.0.8 , modellszám U8815. Ebben kérem kétségbeesve segítségedet! Köszönettel.

XperiMent képe

Mármint a régi verzió alatt mentett adatokat szeretnéd visszakapni? Mert arra szerintem nincs sok esély, bár nem vagyok szakértő a témában.

Frissítés előtt kellett volna menteni, pl. az SMS-ek mentésére az SMS backup, a WIFI jelszavakat a Google account alá menti a készülék automatikusan, ha be van kapcsolva ez az opció, a telefonszámokat is célszerűen egy Google account alá érdemes szinkronizálni.

koryu képe

Szia!
a GB Rom telepítése és reboot után a rendszer leáll a huawei logonál.
Van valami ötlet, hogy hogyan folytassam?
Köszi!

admin képe

Szia! Milyen rendszerről térsz át? Recovery-ből telepítés után, ha megfagy a boot, tedd fel mégegyszer a rendszert! Ügyelj rá, hogy minden meg legyen formázva!

koryu képe

Szia!
slimBeam volt fent eddig.
próbáltam többször telepíteni, de semmi. Cserébe most viszont meg van formázva minden, (tehát a GB sincs már a kártyán. :) )
Hozzá tudok férni most valahogy a kártyához?