Huawei G300 - CM11

Huawei G300 - CM11

A Modaco oldalán megnyílt a CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300 telefonra. Az android 4.4.1-es verziója már telepíthető, a CWM recovery-vel rendelkező telefonokra.

CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300   CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300   CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300

CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300   CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300   CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300

FONTOS!!! - Nem gyári rom! A telefont módosítanod kell, hogy fel tudd telepíteni! A rom telepítése garancia vesztéssel jár! Root, bootloader nyitás során MENTSD LE AZ IMEI SZÁMODAT!!! Abban az esetben, ha az imei számot nem mented le, nem tudsz viszatérni gyári rom-ra! A rom nem hivatalos kiadás, szóval bármi történhet a telefonoddal, akár tönkre is teheted, ha nem figyelsz oda!

FONTOS!!! - olvasd el: Huawei G300 - Memory Issue

Rom telepítéshez szükséges:

Root, Bootloader nyitás, CWM install

Meg vagyunk a root-al, cwm fent van, akkor frissítsük a CWM recovery-t!

CWM update:

info: http://www.modaco.com/topic/359191-recovery-cwm-clockworkmod-recovery-v6044-cm-last-updated-0911/

letöltés: http://g300.thebronasium.com/recovery/recovery-clockwork-6.0.4.4-u8815-R7.zip

újabb CWM recovery is elérhető: http://g300.thebronasium.com/recovery/recovery-clockwork-6.0.4.5-u8815-R8.zip

ROM install:

info: http://www.modaco.com/topic/367019-kk-441-cyanogenmod-110-rom-nightly-builds-available/

letöltés: http://getcm.thebronasium.com/?device=u8815

google gapps letöltés: http://android.thebronasium.com/pa_gapps-stripped-4.4-20131126-signed.zip

frissítve 2014.11.06.

rhen által készített gapps: GApps for CM11 - http://goo.gl/RQfkQP

Nagyon szépen köszönöm rhen-nek a gapps csomagot az oldal és a Huawei G300 tulajdonosok nevében!

Az SD kártyát megformázod! Letöltöd a három csomagot, és felmásolod az SD kártyádra! Majd helyezd vissza a  telefonba.

CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300   CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300   CyanogenMod 11.0 rom Huawei Ascend G300

CM11 install - Huawei Ascend G300:

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó.


 


norbikaa96 képe

Ez nagyon jó Droid eddig elég szépen szuperál! Ebben a verzióban nem lehet a procit huzni?

norbikaa96 képe

Egyenlöre 92 még mindig de majd jönnek ki a frissitések sztm. most zsinorba 4 napi frissités van fennt remélem holnap is lesz majd. de viszont a böngésző az teljesen kuka nálam be irom pl azt hogy google és keresek bármit onnantól kezdve nem lehet görgettni lefele sem nagyon szaggat ha mégis és kilép (A böngésző alkalmazás le állt) ezt irja :) 

norbikaa96 képe

Bár nem sok különbség van közöttük! én csak azt vettem észre hogy a SlimBean-ban be lehet állítani hogy a fömenü is elforduljon,vagyis bármikor elforduljon a képernyő! :) Remélem ebben is rá jövök hogy hogy kell...bár lehet h nem is lehet.

norbikaa96 képe

Ha a be állításokon belül... a baseband verzión kattintgatok akkor miért irja ki hogy fejlesztő lettem 4 kattintás után?? XD 

norbikaa96 képe

Frissítések meddig lesznek? Mert látom hogy nap mint nap van uj frissítés, bár nem tudom az utóbbi pár napban letölteni őket! De miért? És meddig adnak ki frissítést? 

XperiMent képe

Remélhetőleg sokáig lesznek frissítések :) Kell is, mert azért még vannak benne hibák, meg ahogy nézem, sok minden nincs magyarítva még.
Alapból nincs engedélyezve a fejlesztői. lehetőségek CM-ben, miután ötöt böktél a build számra, akkor jelenik csak meg a Fejlesztői lehetőségek menü.

XperiMent képe

Na, csak rájöttem, hogy miért nem ment fel a CM 11 a beépített frissítőjével: régi volt a recovery (6.0.2.x), frissítettem 6.0.4-re, és mot már kúszik fel. Viszont az új recovery megszívatott, Home gomb helyett a power gombbal lehet OK-zni, így jár, aki nem olvas doksit.

szerk:
eddig jól működik a CM11, akksi jónak tűnik 16 óra alatt 13%-ot csökkent. Ami fura: elvileg mentve van minden a Google fiókom alá, mégse hozta át az appokat és a wifi jelszavakat, valamint a státusz soron nem jelzi a gmail ikon, hogy hány üzenetem van, meg a play áruház ikonja sem jelszi a frissített appok számát, hanem több darab play ikon jelenik meg. Egy butított gappsot tettem fel (nem kell nekem se Hangouts, se Google+, stb.), ami csak 14MB, és csak a Play áruház van benne, xda-developersről töltöttem, ez okozhat gondot?

Meg hát a wifi auto connect se működik:
4.3-nál már elég sokan jelezték: http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=58230

A CM 10.1 vált be eddig a legjobban nekem, de ott meg most azt kezdte csinálni valamelyik verzió, hogy egyszercsak már nem hall engem a partner, de én továbbra is hallom őt.

szerk.
Ez a wifi auto connect hiba pedig erősen routerfüggő, ismerős routerére minden további nélkül felment automatikusan.

szer.
feltettem a Wifi Fixer nevű appot, most úgy néz ki, hogy csatlakozik automatikusan. Ez ugyan nem a legszebb megoldás szerintem, de legalább működik.

XperiMent képe

Halad szépen a fejlesztés, tegnapi ROM-ot tettem fel, már megjelenik az üzenetek száma és a frissített alkalmazások száma az értesítő sávon, és a magyarítás is jól halad. sajna ez a wifi autoconnect hiba továbbra is fennáll. Véletlenszerűen néha kapcsolódik 1-1 hálózathoz, de nincs benne semmi logika.

Ezt a CM updatert viszont nem értem. Hiába töltöm le mindig a frissítőjével a belső SD-re az update-et, ahhoz, hogy fel tudjam tenni, át kell másolni a külső SD-re. Most a Tárhely menüben beállítottam, h a a külső SD-t használja belső tárolóként, most oda szedi az update-eket, de most meg a belsőre kell másolnom, h fel tudjam tenni :)

pongi0323 képe

Sziasztok!gyors segítség kellene!Frissítettem én is a megadott módon majd mikor a gappset kellett vna feltenni recoveryből nem kapcsolt be.megkukult.nem csinál semmit.segítsetek légyszi mit csináljak?

XperiMent képe

Nem akarok vészmadár lenni, de garanciális még?

upd.
Elég gáz, ahogy nézem, külföldön általában 2 év jótállást adnak rá, de szerintem nálunk a szolgáltatók csak egyet.

upd.
http://www.telenor.hu/ugyfelszolgalat/technikai/keszulekek#s02

A következő készüléktípusoknál a garancia időtartama 1+1 év: Alcatel, Blackberry, Emporia, HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Sagem, Samsung, Sony Ericsson és ZTE.

Ezt azt jelenti, hogy az első évben a garanciális igényt az értékesítési pontjainkon vagy közvetlenül a gyártói márkaszervizben, a második évben pedig kizárólag a gyártó márkaszervizében tudod érvényesíteni (korlátozott gyártói jótállás). A garancia pontos időtartamáról és feltételeiről a jótállási jegyen találsz meg minden fontos információt.

https://segithetunk.vodafone.hu/system/selfservice.controller?CONFIGURAT...

A legtöbb gyártó a kötelező 1 éves jótálláson felül plusz 1 év korlátozott gyártói jótállást ad a készülékekre.

Kivételek:

- A nálunk, 2010. augusztus 1-je előtt vásárolt LG mobilkészülékekre 1 év jótállás érvényes. A 2010. augusztus 1-je után vásárolt LG mobilkészülékekre az 1 év jótállás mellett plusz 1 év korlátozott gyártó jótállás érvényes.

- A nálunk, 2011.04.01 előtt értékesített Samsung készülékek esetében csak a live-os szoftverrel rendelkező készülékekre van 2 évig érvényes jótállás (1 év jótállás plusz 1 év korlátozott gyártói jótállás), a nem live-osokra 1 év jótállás érvényes.

- Az Apple termékekre minden esetben 1 év jótállás érvényes.

A plusz 1 év korlátozott gyártói jótállás csak a készülékre vonatkozik, a tartozékokra nem.

Szerviz:
http://consumer.huawei.com/en/support/service-center/index.htm?countryid...

kovacslaci88 képe

Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben a telefon témában. Van egy gyári gyári G300 vodafone-os telóm. És külső pénzes (gsm üzlet) nélkül szeretnék rá kitkat-ot rakni.

Tehát a telómon van már SuperUser nevű android alkalmazás, ami root jogot enged a programoknak ha akarom. Gyárilag 4.03 ICS HUN van most rajta.
Kérdésem lenne, hogy  magyar nyelven is tud az új KitKat firmware? És az itt szerepeltetett step-by-step módszerrel fel tudom rakni? Vagy trükközni kell
gombok egyszerre történő megnyomásával, ráolvasással, imádsággal és egyéb linux konzollal???

admin képe

Szia! A telefon meg van rootolva, de kérdés van -e rajta CWM recovery és nyitva van -e már a bootloader!

Ezeket csináld végig, illetve olvasd végig mielőtt belevágsz!

http://itfroccs.hu/huawei_g300_memory_issue /terminál alkalmazást telepíthetsz a Google Play-ről/

http://itfroccs.hu/huawei_ascend_g300_ics_root /FONTOS! az imei-t backupold le/

http://itfroccs.hu/huawei_g300_cm11 /Tud magyarul, jobb az akksi üzemidő, gyorsabb, wifi connect-nél vannak hibák!/

Üdv, admin

XperiMent képe

A bootloader nyitást viszont ne a a huaweig300.com-ról letöltött progival csináld, a Huawei ugyanis hivatalosan biztosítja a bootloader nyitását:

http://www.huaweidevice.com/worldwide/servicePolicy.do?method=preUnlock

itt meg kell adni a kért adatokat, és pár napon belül küldik.

Ha mégsem jön meg a hivatalos unlock kód, akkor írni kell nekik egy emailt a mobile[kukac]huawei.com-ra a fenti adatokkal, valamint ezzel a szöveggel:

I need a bootloader unlock code for my Asced G300 U8815 smartphone.
I've requsted via the Huawei site, but I didn't receive any answer.
I am on official ICS, and getting many reboots.

a levél tárgyába pedig: Urgent - I need bootloader unlock code for Huawei G300 U8815

Itt le van írva a hivatalok BL unlock menete:
http://www.modaco.com/topic/362821-tutorial-how-to-officially-unlock-the...

vigyázat, minden személyes adat/beállítás törlődni fog a készülékről.

Azért javasolt a hivatalos BL unlock, mert a nem hivatalos nyitás után lehetnek később problémák pl. 3G-nél. Meg amúgy is, ha lehet hivatalosan, minek hackeljünk :)

Macipofa képe

Sziasztok!
A leirtak szerint megcsináltam a root-olást, abootloader nyitást, és a CWM install-t. A telcsinTelenor 4.0.3 van.
Olvastam, hogy a hivatalos unlock biztonságosabb. Szeretném a hivatalos unlock -ot, de megoldható ez még ezek után? Próbáltam kérni unlock -ot, de a http://www.huaweidevice.com/worldwide/servicePolicy.do?method=preUnlock címre kattintva átkerülök a http://consumer.huawei.com/en/?method=preUnlock oldalra, és itt nem találok semmi adatlapot.
 
Előre is köszönöm a segítséget.
 
Üdv, Csaba

XperiMent képe

Írj egy ilyen mailt a mobile kukac huawei.com-ra

Tárgy: Urgent - I need bootloader code for Huawei G300 U8815

Dear Huawei Mobile Service,

I need a bootloader unlock code for my Asced G300 U8815 smartphone.
I've requsted via the Huawei site, but I didn't receive any answer.
I am on official ICS, and getting many reboots.

My phone's details:

Model: U8815 / Ascend G300
IMEI: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
S/N: xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Baseband: ICS 4.0.3

Thanks in advance.
Yours sincerely,

XperiMent képe

Nincs mit :)
És az a jó, hogy itt az űrlap kitöltése után azonnal meg is kapjuk a kódot elvileg. (Még nem próbáltam)