Huawei Ascend G300 - JB 4.2.2 CyanogenMod 10.1 - ClockworkMod Recovery v6.0.2.7 - Touch Hybrid

Huawei Ascend G300 - a középkategóriás, olcsó, jó telefon. Rengetegen foglalkoznak vele egy jó kis nép telefon lett belőle. Írtam már róla, hogyan lehet root -olni, bootloader -t nyitni és a CWM recovery -t telepíteni pár kattintással és odafigyeléssel.

Huawei Ascend G300 - JB 4.2.2 CyanogenMod 10.1 - ClockworkMod Recovery v6.0.2.7 - Touch Hybrid

Root, Unlock, CWM telepítésének menete: http://itfroccs.hu/huawei_ascend_g300_ics_root

Már meg van root -olva, a bootloader nyitva és fent van a CWM akkor tuningolhatjuk a G300 -unkat.

1. lépés

ClockworkMod Recovery v6.0.2.7 - Touch Hybrid - telepítése

letöltöd ezt: recovery-clockwork-hybrid-6.0.2.7-u8815-R4.zip

Mituán letöltötted fel kell másolni az SD kártyára, elindítod a telefont Recovery módban és telepítheted is.

"Install zip" - "Choose zip from external sdcard" - "recovery-clockwork-hybrid-6.0.2.7-u8815-R4.zip" (ezek a lépések, majd indídsd újra a recovery-t)

Eredmény:

forrás: Modaco

 

2. lépés

JB 4.2.2 CyanogenMod 10.1 - telepítése

letöltöd ezeket:

Rom: cm-10.1-20130216-EXPERIMENTAL-u8815-R2.zip

Google apps: http://goo.im/gapps/gapps-jb-20121212-signed.zip

CWM Recovery - ben telepítheted, miután felmásoltad a zip -eket az SD kártyára.

"Install zip" - "Choose zip from external sdcard" - "cm-10.1-20130216-EXPERIMENTAL-u8815-R2.zip" (Wipe data/factory reset funkciót futtasd le a telepítés előtt!)

"Install zip" - "Choose zip from external sdcard" - "gapps-jb-20121212-signed.zip" (Majd telepídsd a google alkalmazásokat és restart!)

Első Boot lassab, mert még telepíti a rendszert!

A rendszer még nem teljesen kész (R2), az update funkciónál ellenőrizhetitek a frissítéseket.

Eredmény:

forrás: Modaco

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó.


 


kricht képe

Üdv.
Érdekelne hogy hogy tudnék visszaállni ICS-re ha ezt a frissítést véghez vittem? Sajnos nem vált be annyira a számomra mint reméltem.Sokszor ok nélkül rebootol a teló, használat közben lefagy stb.
Előre is köszönöm a választ!
 
Üdv!

admin képe

Szia!

Először ugye ROM-ot választassz felmásolod az SDCARD -ra, ha kell letöltöd hozzá a google apps-t. Mert lehet azt is telepítened kell recovery -ből, ha nincs az általad választott ROM -ban.

1.recovery -be belépsz

2.wipe factory/reset

3.wipe cache

4.menj ide: mounts and storage

5.formatáld: system,format cache,format data.

6.menj ide: advanced

7.ezekre nyomj rá: wipe dalvik,  wipe battery stats

8.Telepídsd a letöltött ICS Rom-ot /amelyiket választottad/ rom - Install zip from SDCARD /ROM+GAPPS, ha kell/

9.reboot /telefon újraindít, ha a rom install lefut/

itt egy ICS rom lista: http://huaweig300.com/huawei-g300-custom-roms-stock-roms/ Valamelyiket letöltöd és telepíted...

google apps ICS: http://goo.im/gapps/gapps-ics-20120429-signed.zip

hillbahil képe

Szia!
 
Szeretnék kérni egy kis segítséget! 
A helyzet az, hogy vagy egy Huawei g300as telefonom telenoros amit rootoltam és recoveryt cseréltem rajta ahogy itt a leírásban szerepel http://itfroccs.hu/comment/33#comment-33 viszont kimaradt a 3-as pont... Nem mentetem IMEI számot! Azóta tettem fel pár ROM-ot, kipróbálás gyanánt de szeretnék vissza térni a gyári ICS romra. Meg is próbáltam a leírás alpján http://itfroccs.hu/huawei_g300_gb_rom_restore_ics de mivel nincs mentett IMEI-m hiába akarom sd-ről telepíteni a gyári ICS-t csak újraindul a teló és semmi! 
Tudnál segíte mit tegyek? Jó lenne egy elég szájbarágós leírás mert már nem tudok mit kezdeni a telefonnal!
Előre is köszi ha válaszolsz!
 
Üdv Bahil Balázs

biga képe

Hello ! Megcsináltam mindent ugy ahogy írtál csak anyi külömbségel , hogy nem engedett be a recovery be a fölfele gomb nyomásal és a bekapcsolo gombal hanem én a mit feltelepitetem 5iromot onnan léptem be .  Na aza lényeg telepittem mindent és amikor ujra inditotam a telefont elkezdi ugye tölteni ezta cyanogenMod -ot  de nekem nem adja be a képernyöt már vagy 20 perce csak tölt ! megnéztem a videot is amin neked tölt neked betölti 47 másodpercnél  frankon ! De nekem semmi :( Kérlek mielöbb segics micsináljak  mert nem tudom  hogy használjam vagy hogy áliucsam vissza a régit mivel a telefon semmire sem reagál !! semmi gombra és a recoveryt sem tudom igy már behozni :((( mielöbb válaszod várom
 

admin képe

Szia! Pedig be kell engednie a recovery -be! Akkor nem enged be, ha nincs kikapcsolva a telón a fastboot. Meg akkor, ha töltő kábel, ill. az usb kábel bele van dugva a telefonba. Nyomd sokáig a bekapcs. és a hangerő felfele gombot! Akkor engedd el, ha bejött a recovery. Eléggé nehézkes a bekapcs. gombot nyomva tartani, középen a körmöddel próbáld néha nekem sem sikerül!

biga képe

Igen seikerült behozni nagyon nehezen pff....:) De akkor se sikerült felraknom , de viszont a RotBox JB 4.2.2 azt sikerült ... a listábol választottam ! Elöbb mindent formáltam le ahogy leírtad ICS-nek és utána telepitettem ezt elvilág minden okés jól fut ! ( Még szerencse hogy elöbb le mentetem a telefon számokat stb..a gépre)  Mert mindent törölt az uj renszer. Köszi mindent !

kricht képe

 
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy ha "meguntam a teló hackelgetését" van e lehetőség a telefon teljes gyári alap beállítására,gondolok itt arra hogy a vodafone oldaláról letöltött romot vissza tudjam telepíteni.Igazából a "meguntam a hackelést"alatt azt értem hogy mióta főzött romokat próbálgatok a telóra,kb fele annyit bír az akksim,és mai napig nem találtam olyan romot amire azt mondanám hogy sokkal jobb lett a  teló tőle,sőt rengetegszer magától újra indul stb.. Ezért szeretném "visszakapni" az alap telót :) 
Előre is köszönöm a válaszokat
 
üdv!

XperiMent képe

üdv.
most upgradeltem stock telenoros ROM-ról, a legújabb nighlty CM 10.1-re, nézegetem a beállításokat, és azt látom, h 384MB RAM van a telefonban. Ez A stock ROM-nál is így volt? Nem emlékszem rá.
Megnéztem terminálból, ott is 384-et mutat.
 
Modacon azt olvasom, hogy ez így természtes, csak nekem annyira az van a fejemben, h előtte 512MB-ot írt ki.

admin képe

Szia! Stock rom- ban is 384 - ill. 386 ram van. De azért mert ennyit enged a futó szolgáltatásoknak, a többit az android rendszer használja. Háttérben futó folyamatokra. Szóval ne parázz, normális! :)

Üdv, admin

XperiMent képe

(8. próbálkozásra a CAPTCHA is beengedett :) )
Kösz a gyors választ, alapjában véve logikus is valamilyen szinten.
Na, akkor újabb kérdés: ha én hivatalosan, a Huawei által kapott kóddal unlockoltam a bootloadert, és utána feltettem a Cyanogenmodot, akkor felül lett vágva a nem hivatalosan feltört bootloderrel? Ha igen, megoldható, hogy amikor felteszek egy custom ROM-ot, akkor megmaradjon az eredeti bootloader?
Amúgy eddig nagyon bejön a 4.2.2, gyorsabbnak tűnik, mint a stock ROM, ritkábban akadoznak az animációk (bár gondolom ez jobbára a CM érdeme).
Hivatalos Huawei bootloader unlock útmutaó (elvileg 3 napon belül küldik, nekem egy hét után se jött meg)*:
http://www.modaco.com/topic/362821-tutorial-how-to-officially-unlock-the...
http://www.huaweidevice.com/worldwide/servicePolicy.do?method=preUnlock
*ha a formos megoldás nem megy, kell egy "URGENT - Bootloader unlock code request tárgyú" mailt a mobile_kukac_huawei.com-ra írni a formon található adatokkal, így egy munkanapon belül megjön elvileg.
 
 
 

admin képe

Szia! A CAPCHTA illetve  "A képen látható kód *" mezőt mindig köteles vagy kitölteni, hiszen ez védi meg az oldalt a Robot regisztrációk ellen! Nem bosszantásképpen, hanem védelem miatt használjuk! - GY.I.K.

A bootloader nyitás kérdése. Háát jó kérdésed van, de ugye a HTC és a Sony is engedi nyitni a bootloader -t a telefonjain. Az oldalukon lehet kódot igényelni, de mindkét gyártó feltünteti, hogy bukod a garanciát a telefonról, ha megnyitod. Gondolom a garancia miatt érdekel a bootloader nyitása. Szóval így is - úgy is bukod, szerintem huawei esetében is. A rom? Szerintem a costum romok nem cserélik a bootloader -t. Azt neked kell megnyitnod, de  a sony esetében van bootloader lock és a huawei esetében is/azt hiszem/. Megint érdekes kérdést tettél fel, ami valójában a telefon costum rom -olásnál felmerülhet.

A rom -okat fejlesztő emberkék, valójában nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, hiszen őket annyira nem izgatja a garancia kérdése. Inkább a lehetőség, hogy többet hozzanak ki a telefonok rendszeréből. Valójában engem sem érdekel ez a kérdés, de jogosan tetted fel. Többnyire szóval a gyártók, ezt a lépést engedélyezik, de utána már nem vállalnak garanciát a készülékre, hiszen egy nem stock rom sok mindent művelhet a telefonnal, ha nem jól van megcsinálva.

Üdv, admin

XperiMent képe

Persze no problem, kell védeni az oldalt, de most csak olyanokat sikerült generálnia, amit alig bírtam kiolvasni (az a jó, hogy így a (bio)robotok is kevésbé tudnak spamelni :) )
Csak azért érdekel, hogy maradt-e a hivatalosan nyitott bootlodaer, mert pár helyen olvastam, hogy az itt is említetett, huaweig300.com-ról letöltött exével való nyitás után random rebootok lehetnek 3G-zés közben. Egyelőre nem érint a dolog, mert csak wifizek.
Modacon egy hsz-ben olvastam Tesla ROM kapcsán, hogy visszaállításnál az advancedet kell választani, és ott a bootot nem kell visszaállítani, de sajnos most nem találom sehol ezt a hsz-t, hülyeséget meg nem akarok írni, nem emlékszem, hogy ez most új ROM felrakásánál kell-e, vagy ha a mentett rendszert rakom vissza a recoveryvel.
Közben egy pici bugot találtam a CM 10.1-ben. Az ébresztő hangjai nem tetszettek, ezért a stockból kimásoltam az eredetieket, rátettem SD-re, de így egy csörgés után automatikusan szundiba teszi az ébresztést, míg ha a hozzá adottakat használom, azzal nincs ilyen gondja. Majd beteszem a  /systembe, és kipróbálom úgy is.
 
szerk.
úgy néz ki, nem ez volt a gond. Az ébresztő beállításoknál kikapcsoltam, hogy a rázásra ne menjen szundiba. Elképzelhető, hogy a saját rezgését rázásnak vette? De az az érdekes, hogy a CM-ben lévő hangoknál nem csinálta ezt.

admin képe

Örülök a tapasztalataidnak és az észrevételeidnek, hááát igen a CM10.1 -ben még semmi sem végleges. De tolják rendesen! A rom -olsáokat,én is saját tapasztalat alapján írom meg az oldalon. Igen a random reboot probléma tényleges, hogy mikor lesz javítva azt nem tudom. Valójában az Ubuntu Touch rendszerét várom már a telefonra. :) Tesla Rom -mal nincs tapasztalatom...

XperiMent képe

Nem fogom vissza magam. Régebben SE Xperia X10 Mini Pro-m volt, akkor Dyra honlapján garázdálkodtam, most téged találtalak meg :) Jó, hogy lehet beszéni róla magyarul is. Sajna a modacos éves regdíjat nincs kedvem kifizetni, de kell valami, ahol meg lehet beszélni a tapasztalatokat.
Ubuntu Touchra én is kíváncsi vagyok, de egyelőre nem akarok vele kísérletezni.
szerk.
A CM10.1 alapból MTP eszközként csatlakoztatja az SD kártyákat, ha valakinek ez nem jön be, és klasszikus USB meghajtóként, betűjellel szeretné használni, akkor
http://www.modaco.com/topic/356497-connected-as-media-device-mtp-how-to-...
de elég ezt az appot feltenni:
https://play.google.com/store/apps/details?id=in.zatta.USB_switch&hl=hu
és ezzel lehet könnyen váltani (reboot kell az átállításhoz)
 
Nem kifejezetten a topikba illik, de ti milyen SD kártyát használtok? Én tettem bele egy Class 10-es 16GB-os Kingstont, de eldobálta, most egy Class 4 8GB Samsung van benne, de ezt csak kölcsönbe kaptam, mindenképp kéne bele vennem valamit.

admin képe

Nekem egy SDHC van, Samsung 16GB több info -t, most nem tudok. De azt már tapasztaltam, hogy pl. a Sony telefonok nem szeretik a Kingstone és a Kingmax kártyákat. /2GB, 4GB/ mindig eldobálta. Sony X8, Sony Tipo, Sony Neo V. Többet is próbáltam szóval a kártyák jók voltak, csak labilisan működtek a telefonokkal. A samsung -gal még nem volt gondom. Egy HTC Wildfire S -be is 8GB -os samsung -ot vettem. Azzal sem volt még problémám! kop - kop...

XperiMent képe

Számtech boltban a Samu Class6-ost ajánlgatták,  persze én inkább a drágább, gyorsabb Kingstont választottam, szerencsére visszavették másnap, de egyelőre nem akartam újba beruházni, várom, hátha tudok szerezni kipróbálásra, de ha majd meg tudod nézni, hogy milyen a tied pontosan, akkor már bátrabban vásárlok.
Eddig amúgy egy Class 4 Kingston volt (fél éves a teló), amit előtte másfél évig az X10 Mini Promban használtam, az is jól működött vele, csak a ROM-ozások miatt szeretnék egy nagyobbat venni.
 
Itt is írnak róla, bár nem túl sokat:
http://www.modaco.com/topic/359108-problems-with-sd-cards/

I've been using a 32GB SanDisk Ultra Class 10

szóval lehet, h nem is a Class10 a gondja, bár én elsőre arra tippelnék.
 
szerk.
most kaptam kölcsön egy 8GB Class10 Samut, tesztelés folyamatban.

XperiMent képe

Pár helyen panaszkodtak, hogy a JB ROM-mal gyorsabban merül az akku. Ezt nem tudom megrősíteni. Nem nyúztam ugyan nagyon a telefont, de azért napi pár órát ment a wifi, főleg maileztem, meg ssh volt connectbottal, kevés beszélgetés, de 4 nap 21 órája megy, és 26%-on áll a töltöttség. Stock telenoros ICS-en is hasonlóan muzsikált.


 

admin képe

Attól függ... Nekem se volt gondom a JB rom-mal, de más rom felrakása után volt olyan esetem, hogy valami nem volt oké az üzemidővel. Ilyenkor vagy wipe battery stats a recovery menüben telepítés előtt, vagy rom feltétele után teljesen feltöltöm a telefont és lemerítem.

XperiMent képe

Szerintem aki panaszkodtak, kihagyta a wipe battery stats lépést (mondjuk az most nekem nem is volt)
Viszont a ROM csere után viszonylag hamar lemerült, ugye az újdonság ereje miatt sokat nyomkodtam, valamint ezerrel töltötte/frissítette az appokat.
 
Xperia X10 Mini Pro-nál is volt, hogy ROM csere után irgalmatlan gyorsan merült, de a wipe battery stats ott is segített.
 
(Ha majd lesz lelkierőm, összerittyentek egy kis írást a tapasztalataimról, meg a főbb változásokat is leírom a stock telenoros ROM-hoz képest. Nagyon jó tapasztalataim vannak amúgy, nem bántam meg a frissítést)

admin képe

Igen, a CWM Recovery v6.0.2.7 - Touch Hybrid-ben nincs wipe battery stats funkció! Más CWM verziókban van. Végül is nem kell ezt a CWM-et használni a JB rom telepítéséhez. A többi verzió is megfelel neki.

Palladium képe

Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy lehet HiSuite-tal együtt használni a romot?
Hiába kapcsolom be az usb hibakeresést, nem ismeri fel a gép, csak usb-tárként tudom csatlakoztatni... sad
Ha valakinek van ötlete, előre is köszönöm ha megosztja velem! :)

Palladium képe

Még egy kérdés, bocsi!
Van egy másik rom, aminek nagyon tetszenek a hátterei. Találtam is az app mappájában egy wallpapers.apk-t, de hiába másoltam fel a telóra, nem engedi telepíteni. Ötletek, tapasztalatok, javaslatok minden mennyiségben jöhetnek! :)

norbikaa96 képe

igaz h nem ide tartozik de a a telo rootolva van ascen g300  akkor milyen fözött romot ajánlasz nekem ami tetszetös is és nagyon gyors kevés ramot használ és mégis sokat tud és stabil? jah és magyar legyen? tudsz nekem linkelni?

admin képe

Szia! Itt van a jelenlegi romok listája: http://huaweig300.com/huawei-g300-custom-roms-stock-roms/

Meg kell nézni, el kell olvasni melyikről mit mondanak. nincs tapasztalatom a sok rom-ról. Jelenleg én 4.3-as Androidot használok rajta, vannak bug-ok, de hát ez még csak korai rom verzió. Ubuntu Touch-ot, meg a Firefox OS-t is kipróbáltam, de azok elég keményen csak fejlesztői változatok! Vagy GB, vagy ICS, vagy JB romot érdemes választani! Kipróbálod, ha nem jön be felteszel egy másikat.

Üdv, admin

norbikaa96 képe

tudom h nem illik ide! De meg mondaná valaki nekem hogy melyik rom a leggyorsabb és leg megbizhtaóbb?? gyári rom az teljesen kuka!! a gingerbread gr2 2.3.6os rom az jo volt egy darabig de nagyon fagy az is már kb 1 honapja tettem ezt fel! ki tudna neekm ajánlani egy gyors romot?