HP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkel

A HP 250 G6 nevezetű notebook került a kezeim közé, így egy rövid videóban próbálom boncolgatni a gépezetet.

Processzor: Intel Core i3-6006U 2,0GHz
Intel HD Graphics 520

Memória: 4GB DDR3L

Merevlemez: Western Digital WD5000LPCX (500GB, 16MB Cache, 5400rpm)

Jelenlegi ár ezzel a felszereltséggel: br. 130.000Ft (i3-6006U, 4GB RAM, 500GB HDD, FullHD 15,6" LED matt, Windows 10 nélkül)

Kisebb-nagyobb hibákba belefuthatunk:

  • Az akku nem teljesen megfelelő rögzítése. Van egy kis holtjáték (kb. 1mm) az akku illesztésénél, viszont szerencsére ez a mindennapokban nem fog gondot okozni. Nem tapasztaltam olyat, hogy nem érzékelné az akkut.
  • Az alján elhelyezett 4 darab gumi talpon elcsúszik a gép főleg akkor, ha egy sima asztalon használom és gépelek.
  • A fényerő nekem kevés, a betekintési szögek nem túl jók. Irodai használatnál ez talán nem lesz annyira zavaró.
  • Egy-két helyen olyan mintha picit recsegne, vagy hajlana a felülete, külsőre viszont baromi jól néz ki ebben az ezüst színben pompázó laptop. 

Értékelés:

Külső: 7/10 fröccs: Első ránézésre nagyon szép külső, megérintve azért vannak meglepetések. Picit recseg, az akku illeszkedése nem tökéletes, és csúszik a gumi talpakon a gép.

Belső és szerelhetőség: 7/10 fröccs: Az i3-6006U proci van most az összes gyártónál ebben a kategóriában. Alap irodai és otthoni használatra teljesen megfelelő, bár nagy teljesítményt azért ne várjunk tőle. Összesen 6 csavar eltávolításával szedhető le a hátlap, és a gép M.2 foglalatú SSD-vel is bővíthető.

Általános használhatóság: 6/10 fröccs: A használat kényelmes, a kijelző FullHD felbontású, mégis a rossz betekintési szögek, valamint a fényerő gyengesége miatt picit kevesebb fröccsöt iszok rá.

Támogatottság, garancia: 10/10 fröccs: 2+1 év háztól házig garancia, vagyis viszik és hozzák is.

Ár/érték arány: 7/10 fröccs: Más gyártóknál ennyiért nem mindig van FullHD felbontás. Többféle felszereltséggel került piacra, lehet válogatni!

Összegezve 7 fröccsöt iszok rá.

HP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkelHP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkel

Rendszer:

HP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkel

Eszközkezelő:

HP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkel HP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkelHP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkel

Crystaldiskmark, Crystaldiskinfo:

HP 250 G6 notebook bemutató - Olcsó gép, üzleti lehetőségekkel

Bemutató videó

A processzor pontos típusa: Intel Core i3-6006U 2,0GHz. A videóban egyszer sajnos rosszul mondtam.

 

 

BIOS

 

Szerző

admin3 képe
admin3

Jancsek Árpád (admin3)

Informatikus, rendszergazda.
Életében a családja az első. Érdeklődési körébe a hardverek és a hálózati megoldások tartoznak, de a mobil világ is egyre inkább magával rántja.
Saját informatikai vállalkozásban jelenleg főként orvosi informatikai területen mikro-, kis-, és középvállalatokkal áll kapcsolatban.
Emellett szakmai cikkeket is fordít (pl. FCM) és a haziorvosinfo.hu adminja is.